0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Zweepslag kuit intapen of kuit tapen tegen kuitpijn

​De volgende instructievideo laat zien hoe een zweepslag kuit intapen kunt en voorkomen kunt of de kuit tapen kunt bij kuitpijn. Ook heeft deze taping een positief effect op kuitpijn in het algemeen en kuitkrampen. De kuit bestaat uit twee spieren. De gastrocnemius spier is de grotere en is zichtbaar aan de achterzijde van het been. De soleus is een kleinere en bredere spier, lager op het been gelegen. Meestal onder de gastrocnemius. Allebei hebben ze een laterale- en mediale kop – twee helften.

Ze hechten zich zowel bij de achterkant van de knie alsook aan de hiel, via de achillespees. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor het uitstrekken van de voet, zoals bij de afstoot tijdens het hardlopen. Doordat de kuit vaak explosieve krachten moet verwerken, kan accuut een blessure ontstaan. Waaronder zweepslag (in de kuit), kuitpijn of kuitkrampen.

Een zweepslag kuit intapen op een effectieve manier, leer je door de onderstaande video nauwkeurig te bekijken:

Wil je direct de printbare pdf instructie toegestuurd krijgen via email? Laat dan hieronder je emailadres achter.

Hoe ontstaat een zweepslag?


​Een zweepslag is een scheur. Een zweepslag van de kuit (klein scheurtje in de kuit) of als je je kuitspier verrekt, of er kan kuitkrampen optreden dat te wijten is aan extreem uitrekken of overbelasting. Abrupte versnelling of veranderen van richting is vaak de boosdoener. Kuitblessures komen veel vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, vooral onder atleten van middelbare leeftijd. Het doet zich bijna altijd acuut voor, of allemaal tegelijk als gevolg van een krachtige en abrupte versnelling.

​Een keer een zweepslag gehad, is de kans groot dat het weer optreedt

Zodra je eenmaal een zweepslag hebt gehad, is er een grotere kans is dat het in de toekomst nog een keer gebeurt. De kans dat je je kuitspier verrekt en kuitkrampen en kuitpijn veroorzaakt komen ook sneller terug. Een zweepslag kan natuurlijk herstellen tussen 2 en 8 weken.  Echter is dat geen optie voor de meeste sporters. Goed rekken en strekken en preventief tapen verkleint de kans aanzienlijk op kuitkrampen en/of kuitpijn. Dit heeft onder andere te maken met een verbeterde doorbloeding. Het is niet voor niets dat kuitkrampen ook vaak voorkomen tijdens het zwemmen in koud water. Een zweepslag kuit intapen wordt daarom vaak gebruikt om de blessure niet terug te laten komen. Ook is de kuit tapen bij kuitpijn of kuitkramp aanbevolen.

kuit tapen zweepslag kuit intapen

Een zweepslag kuit intapen om erger te voorkomen

De zweepslag en de kuitpijn en kuitkrampen dat hierdoor ontstaat kan zeer pijnlijk zijn, en kan soms zelfs een ernstige vormen aannemen. Vaak wordt er een ‘pop’ gehoord na een zweepslag en mensen zeggen dat het voelt alsof ze in het been werden geschoten. Vaker wel dan niet straalt de kuitpijn uit naar de voet en de knie, naar de plaats waar de spieren beginnen en eindigen. Ook zwelling komt vaak voor, dat zeer serieus genomen moet worden. Zeker als deze ernstige vormen aanneemt.

Een zweepslag kuit intapen zal herstel sneller doen laten optreden

Tapen is een van de meest effectieve manieren om het herstel van zweepslag, kuitpijn of kuitkramp te bevorderen. Tijdens marathons is dit de nummer 4 applicatie die KT Tape aanlegt bij atleten. Deze hebben dan last van zweepslag, kuitpijn of kuitkrampen. In de video op deze pagina wordt op een eenvoudige wijze uitgelegd hoe je zelf zweepslag van de kuit of kuit tapen kunt bij kuitpijn.  Hierdoor zal herstel sneller optreden en pijn vermindert.​

Wat is er naast een zweepslag kuit intapen verder effectief?

Iedereen met blessures aan de kuit, -zowel bij kuitkramp, zweepslag, kuitpijn-, zal in een ander tempo herstellen. Maar door je kuit te tapen me KT Tape zal het proces helpen versnellen, de spieren ontspannen en de bijbehorende pijn verminderen. Rust, koeling zullen ook waardevolle behandelingen kunnen zijn.

Als correcte taping niet werkt, raden wij een consult bij een arts aan

​Compressie (drukverband) kan het wat stevigheid geven, echter dit versneld de heling absoluut niet omdat het eigenlijk de doorbloeding belemmerd. Ernstige aandoeningen zoals een DVT (diepe veneuze trombose – bloedstolsel), of het compartiment syndroom, kunnen ook de oorzaak zijn van de kuitpijn. Zoek alstublieft medische hulp, als er enige twijfel is. Wees ook zeer voorzichtig met NSAID’s. Dit omdat deze grotere interne bloedingen kunnen veroorzaken en een groot risico geven dat een DVT loslaat. Dit kan voorkomen door het gevolg van het bloedverdunnende effect.

zweepslag kuit intapen kuit tapen bij kuitpijn

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons