0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Osgood Schlatters taping: Osgood schlatter knie tapen

Osgood-Schlatter knie is een aandoening die vaak opduikt bij jonge mensen die zeer snel groeien. Daarom komt de Osgood-Schlatter knie minder vaak voor bij volwassenen. De plaats waar de pijn wordt gevoeld is meestal op de tuberositas tibiae, of de bult net onder de knie. Deze pijn die voorkomt bij de ziekte van Osgood-Schlatter wordt veroorzaakt door de patella pees, de pees die loopt van de knieschijf tot aan de tuberositas tibiae, die begint los te laten of weg te trekken van de tuberositas tibiae. Dit veroorzaakt ontsteking en resulteert in verschillende mate van pijn. Een Osgood Schlatters taping is effectief gebleken en hieronder wordt uitgelegd hoe je dit zelf kunt aanleggen.

Download hier de printbare PDF instructie

KT Tape wordt veelvuldig gebruikt als Osgood Schlatter behandeling ​of Osgood Schlatters taping

​Naarmate men ouder wordt zal de Osgood-Schlatter knie meestal verdwijnen – maar niet altijd. Tijdens de jaren van snelle groei en daarbuiten, kan KT Tape helpen om de symptonen van Osgood-Schlatter te verminderen evenals het herstel te versnellen. De behandeling van de Osgood-Schlatter knie bestaat uit, naast het intapen van de knie met KT tape, het leggen van ijs na activiteit en kleine periodes van rust om de symptomen van Osgood-Schlatter knie verder te verminderen.  Door een Osgood Schlatters taping​, worden de klachten zowel voorkomen als genezen.

Zorg dat je de juiste taping voor jouw blessure kiest! Deze taping is specifiek als Osgood Schlatters taping​ bedoeld!

KT Tape is een fantastisch middel om klachten rond de knie sneller te laten herstellen en ook om deze klachten te voorkomen. Echter is het belangrijk dat je de juiste taping kiest. Komen jouw klachten overeen met de symtpomen als die van Osgood Schlatter? Dan ben je hier op de juiste pagina en is de Osgood Schlatters taping geschikt voor jou. Is jou pijn meer aan de buitenkant van de knie, gebruik dan deze taping. Zit jouw pijnklacht meer aan de binnenkant van de knie, gebruik dan deze taping. Voor alle overige tapings met betrekking tot de knie, kijk dan hier.

​Wat doe KT Tape precies bij deze klacht?

​Allereerst zorgt KT Tape voor een  verbeterde doorbloeding. Hierdoor kunnen processen sneller plaatsvinden, waardoor vocht door bijvoorbeeld zwellingen, sneller worden afgevoerd. Daarnaast kunnen voedingsstoffen en zuurstof sneller worden aangevoerd. Dit heeft een sneller herstel tot gevolg. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt afgenomen, waardoor de pijn vaak direct minder wordt.  KT Tape zorgt daarnaast ook voor steun en stabiliteit rond de knie. Voor meer informatie mbt Osgood Schlatter nhg.​

osgood schlatters taping

​Heb je verder nog vragen over KT Tape of over de toepassing daarvan, neem dan contact met ons op. Als je wilt weten welke tape geschikt voor jouw specifieke blessure is, maak dan gebruik van onze product adviseur rechts onderaan deze pagina.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons