0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

FIVB WK Beachvolleybal 2015 – een uniek evenement in vier Nederlandse steden

Het nagenoeg perfect georganiseerde FIVB WK beachvolleybal 2015 werd geopend op vrijdag 26 juni 2015 duurde 6 juli 2015.  Het bijzondere van dit toernooi was dat er gelijktijdig gebruikt werd gemaakt van 4 verschillende locaties: Den Haag (aan de hofvijver), Amsterdam (op de Dam), Stadion Apeldoorn (Marktplein) & Stadion Rotterdam (ss Rotterdam). Wij vonden het erg leuk te zien dat KT Tape PRO erg positief ontvangen is. Eindelijk werd, -zelfs door fysiotherapeuten-, erkend dat het synthetische KT Tape PRO eigenlijk de enige rekbare tape is die geschikt is voor sport. Dit vooral met het oog de eigenschappen van KT Tape PRO ten opzichte van de katoenen ‘kinesiologie’ tapes. Volleybal blessures komen geregeld voor en te stoppen tijdens een wk is voor dit soort topsporters geen optie.

 

Wereldkampioenschappen Beachvolleybal 2015 – De uitslag

Uiteindelijk  heeft bij de mannen het Braziliaanse team van  Alison Cerutti  & Bruno Oscar Schmidt goud in de wacht weten te slepen en bij de vrouwen waren dit Ágatha Bednarczuk & Bárbara Seixas. Zij namen, -naast de eer-, ook $60.000 per team mee naar huis. Helaas heeft het Nederlandse mannenteam van Nummerdor & Varenhorst de finale van de Brazilianen verloren. Zij namen nog $45.000 mee naar huis, met een zilveren plak.  Een hele knappe prestatie!

KT Tape PRO en de FIVB Wereldkampioenschappen Beachvolleybal 2015

KT Tape Benelux heeft de specifiek voor de sport ontwikkelde kinesiologie tape (KT Tape PRO) beschikbaar gesteld aan alle sportfysiotherapeuten tijdens het toernooi.  Dit op verzoek van Joep van Iersel, Competition Director van het FIVB WK Beachvolleybal 2015 . Het was leuk om te zien hoe KT Tape PRO ook in Europa steeds meer gebruikt wordt. Het grote succes van KT Tape is ook begonnen in de VS binnen het beachvolleybal. Drievoudig Olympisch kampioene beachvolleybal Kerri Walsh is al jaren grootverbruiker van KT Tape PRO voor het tapen van volleybal blessures en zij kon natuurlijk ook niet ontbreken in Nederland.  Samen met Misty May-Treanor werden zij als ‘the greatest beach volleyball team of all time’ genoemd.

Het wk beachvolleybal Wenen was afgelopen jaar. Al sinds jaren wint beachvolleybal aan populariteit en wordt zelfs gezien als een van de snelst groeiende sporten. Sinds 1996 wordt het officieel als Olympische discipline erkend. De Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) is de overkoepelende autoriteit die van volleyball ‘the number 1 family sport entertainment in the world’ wil maken.

Pijn in schouder en bovenarm: meestvoorkomend bij beachvolleybal

Pijn in schouder en bovenarm is de meest behandelde blessure bij beachvolleybal. Kerri Walsh taped haar schouder, -als er geen fysiotherapeut aanwezig is-, vaak zelf. Of als dat even kan doet haar echtgenoot dat voor haar. Afhankelijk waar je pijn zit kun je kiezen voor 6 verschillende taping instructies, waarmee jouw specifieke blessure kan worden verholpen en voorkomen.  KT Tape licht de huid iets op waardoor doorbloeding verbetert, waardoor de aanvoer van bouwstoffen en zuurstof toeneemt, waardoor herstel sneller optreedt. Ook wordt vaak een directe afname van de pijn waargenomen, doordat de druk van het pijnlijke weefsel afneemt. De meest gebruikte ‘algemene’ schoudertaping, is zeer effectief wanneer je klachten niet heel duidelijk aan te wijzen zijn. Ga voor de overige 5 schouder & nek tapings wanneer je pijn specifiek is.

Andere veelvoorkomende volleybal blessures bij beachvolleybal

Naast pijn in schouder en bovenarm, zijn er nog een aantal andere veelvoorkomende volleybal blessures die je bij beachvolleybal kwetsbaar maken. In deze categorie vallen bijvoorbeeld blessures aan de hand. Zo is een gekneusde vinger tapen een veelgebruikte taping en ook komt de gekneusde duim intapen zeer vaak voor. Daarnaast blijven blessure taping aan de knie ook bij beachvolleybal vaak terug komen.  De quadriceps en springersknie taping wordt regelmatig gebruikt, maar ook de volledige knie taping blijkt effectief te zijn. Het uitgangspunt bij al onze tapings is de plek van de pijn. Afhankelijk van deze plek zoek je de meest specifieke taping.

 

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons