0 Items - 0.00
0
 • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

KT TAPE GEBRUIKEN? IN DEZE GEVALLEN NIET!

Contra – indicaties voor KT Tape

KT Tape doet veel goede dingen, een ervan is om vloeistofstroom te verbeteren. Echter, er zijn zeldzame gevallen waarbij je niet wilt dat vloeistof door het lichaam beweegt. In die gevallen mag KT Tape niet worden gebruikt. De volgende lijst met aandoeningen waar bij het beter is geen KT tape te gebruiken, is aardig compleet, maar niet volledig. Als er twijfel bestaat over de vraag of KT Tape geschikt is als behandelmethode, dan kunt u contact met ons opnemen of  uw arts raadplegen.

WANNEER IS HET BETER OM GEEN KT TAPE TE GEBRUIKEN

Hier volgen enkel gevallen:

 • Diep-veneuze trombose (DVT, of bloedstolsels)
  Diep-veneuze trombose of een trombosebeen is een aandoening waarbij er spontaan bloedstolsels ontstaan in bloedvaten in diepere delen van het been. Het been kan pijn gaan doen en opzwellen. U wilt niet dat een dergelijk bloedstolsel loslaat en naar uw hart, hersenen of longen kan gaan. Tapen voor een stolsel kan daarom gevaarlijk zijn zonder de juiste medische begeleiding.
 • Nierinsufficiëntie
  Nierinsufficiëntie betekent dat de nieren hun functie niet meer goed kunnen uitvoeren. Als de nieren niet in staat zijn om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, kan het zeer gevaarlijk zijn om meer vocht naar de nieren te sturen. Je riskeert met tapen volledige nierfalen. Bij een volledige nierfalen ben je afhankelijk van dialyse en is vaak een niertransplantatie noodzakelijk.
 • Congestieve hart insufficiëntie
  Hierbij kan het hart niet voldoen aan de energiebehoeften van het lichaam. Ongeveer hetzelfde idee als bij nierinsufficiëntie. Je wilt niet dat er vocht terug gaat naar een falend hart. Tapen geeft een grotere kans op een hartaanval.
 • Infectie
  Wanneer we een infectie hebben, willen we niet dat de vloeistof uit de infectie naar een ander deel van het lichaam wordt verplaatst. Een kwestie van gezond verstand.
 • In het geval van kanker
  Als er kankercellen ergens in het hele lichaam zitten, kan tapen zorgen voor een beweging van vloeistof en zo verspreiding van deze cellen naar andere gebieden veroorzaken. Een verspreiding van kankercellen naar een ander deel van het lichaam zijn de zogenaamde uitzaaiingen.

Warning: strpos(): Empty needle in /home/kttapede/public_html/kttapebenelux.com/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-term-functions.php on line 480
Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons