0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Verzwikte enkel tapen of verzwikte enkel intapen met enkel tape

Je voet verkeerd neerzetten en opeens die heftige pijnscheut in je enkel! Auwh! Een verzwikte enkel moet je eigenlijk direct na de verstuiking koelen.  Een enkel verzwikt is hetzelfde als een enkelverzwikking, maar bij een verstuikte enkel ontstaan er scheurtjes in de enkelbanden. Een enkel behandelen met enkel tape kan helpen tegen zowel pijn als zwelling. Een verzwikte enkel tapen met KT Tape zorgt voor een verbeterde doorbloeding, waardoor sneller herstel optreedt. Daarnaast nemen zwellingen snel af en wordt stabiliteit aan de enkel gegeven.

Download hier de printbare PDF instructies

Verzwikte enkel tapen: wanneer en waarom?

De drie peroneale spieren in je voet, die nu de fibularis spieren worden genoemd, en waarvan de peroneus longus er één van is, zijn spieren aan het oppervlak van de buitenzijde van het onderbeen. Ze dienen om de voet naar buiten te draaien en om de voet naar beneden te duwen (plantairflexie). De pezen lopen achter het bot van de enkel en verbinden de spieren aan de bot structuren van de voet en enkel. Als de voet te ver draait dan heeft u de enkel verzwikt oftewel een enkelverzwikking.

Verzwikte enkel

Bij een verzwikte enkel rekken de banden uit. Het is dan het beste om te tapen met met enkel tape. Bekijk de video om een verzwikte enkel intapen onder de knie te krijgen. Probeer af en toe de verzwikte enkel te belasten. Als het belasten te veel pijn geeft door de enkelverzwikking, probeer het een dag later weer.  Fietsen is een goede oefening, zonder de verzwikte enkel te veel te belasten. De voet met de enkelverzwikking beweegt wel, zonder dat er druk op komt. Tapen is zeer effectief gebleken in deze situatie.

Overbelasting van de peroneus longus?

​De spieren, zoals de peroneus longus, kunnen ontsteken of scheuren tijdens acute trauma of als ze overbelast worden voor een langere periode. Ook een verzwikte enkel te blijven belasten, zonder dat de enkel behandeld is, kan een ontsteking in de hand werken. Het is maar zelden dat deze pezen ontstoken of gescheurd raken zonder schade aan andere pezen en ligamenten te brengen. Een enkelverzwikking zorgt ervoor dat u een tijd uit de ‘running’ bent. Blijf de verzwikte enkel tapen, ook als het iets beter gaat en u begint weer te sporten.  Dit zorgt voor stabiliteit, zodat nog een enkelverzwikking vermeden kan worden. Zodra u een enkel verzwikt heeft, is de kans groter dat dit nog een keer gebeurt. Het is daarom verstandig om de verzwikte enkel preventief te tapen met KT Tape enkel tape.

verzwikte enkel tapen met enkel tape

Wat zijn de oorzaken van een enkelverzwikking?

​Veelvoorkomende oorzaken van een inversie of enkelverzwikking zijn, een sprint beginnen terwijl u uit balans bent. Of gewoon overbelasting van deze spieren dat in een ontsteking resulteert. Andere oorzaken zijn slecht passende of versleten schoenen.  Overpronatie, meerendeels hardlopen op oneffen oppervlakken, overmatig verdraaien van de enkel (enkelverzwikking) kan ook een verzwikking veroorzaken.  Tenslotte kan een slechte bloedsomloop, samen met ondervoeding tijdens de activiteit ook leiden tot een verzwikking. Ook sporten waarbij mensen tegen elkaar botsen, geeft een groter kans op een enkelverzwikking. Naast genezing is KT Tape enkel tape (zoals KT Tape PRO) ook zeer effectief als preventief middel.

Vooral mensen op leeftijd hebben een grotere kans op enkel letsel

​Oudere personen zijn vatbaarder voor enkelverzwikkingen omdat pezen hun elasticiteit verliezen met het ouder worden. Het is beter direct verzwikte enkel tapen toe te passen, om verdere problemen te voorkomen. Hou de schoen aan tijdens het leggen van ijs als de enkel verzwikt is. Dit dit helpt tegen zwelling, die normaal voorkomt bij een enkelverzwikking. Daarna de verzwikte enkel tapen met KT Tape enkel tape. Probeer de verzwikte enkel te bewegen, zo kunt u zien of het een enkel verzwikt/enkelverzwikking is, of dat er andere problemen zijn. Bij twijfel of u uw enkel verzwikt heeft, raadpleeg een arts.

Loop niet te lang rond met een onbehandelde enkelverzwikking!

​Als een enkel verzwikt niet goed wordt behandeld of te snel weer wordt belast zonder de verzwikte enkel intapen, kan er een ontsteking ontstaan. Peroneale tendinitis, een onsteking van de peroneus longus, resulteert doorgaans in pijn aan de buitenkant van de voet onder en achter het bot van de enkel. Symptomen omvatten ook stijfheid, zwelling of een branderig gevoel rond de achterkant van de enkel en aan de buitenrand van de voet. Ook bij een tendinitis kan de verzwikte enkel tapen helpen tegen pijn en zwelling.

Welke methoden zijn effectief gebleken om een enkelverzwikking te laten genezen?

​De verzwikte enkel met KT Tape  tapen kan een grote hulp zijn bij pijn door een enkelverzwikking en versnelt het genezingsproces door het verhogen van de bloedsomloop, het geven van stabiliteit, en het verlichten van de druk op deze ontstoken en pijnlijke pezen. Zorg ervoor om de enkel te rusten na een enkel verzwikt te hebben en ijs te leggen na elke activiteit evenals het nemen van ontstekingsremmers tijdens slechtste momenten. Na de verzwikte enkel tapen, leg de voet omhoog na een enkelverzwikking, dit kan helpen tegen pijn en zwelling. Overweeg de verzwikte enkel intapen in combinatie met de enkel stabiliteit applicatie om verdere schade te voorkomen en te zorgen voor een uitstekende stabiliteit zonder de keerzijde van het dragen van een brace.

verzwikte enkel tapen

​Bij twijfel, raadpleeg altijd een deskundige

​Als de pijn ernstig wordt of de enkel verkleurd of zeer gezwollen is, zoek dan aanvullende zorg. Het kan zijn dat een enkelverzwikking toch een gebroken voet is. Of u denkt alleen een enkel verzwikt te hebben, maar de banden kunnen ook gescheurd zijn. Als na 2 weken, de pijn aan de enkel verzwikt nog aanwezig is en dat met verzwikte enkel tapen, ga naar een arts om te kijken of er niet meer aande hand is. Als de enkel verzwikt niet goed behandeld wordt kan dit een chronische blessure worden.

Preventief tapen om een zwakke enkel te beschermen tegen letsel

​Normaal na 1 tot 2 weken, kan de enkel verzwikt weer belast worden. Na 6 tot 8 weken kunt u weer sporten na een enkelverzwikking. Bij een enkelverzwikking is het beter te blijven bewegen, als de verzwikte enkel tapen is uitgevoerd. Blijf de verzwikte enkel tapen, zeker bij contact sporten. De verzwikte enkel tapen is alleen aan te raden als u gaat sporten. In het dagelijkse leven hoeft de verzwikte enkel tapen niet toegepast te worden, zo worden de spieren te slap. En zo heeft u meer kans op nog een enkelverzwikking. Alleen als de enkelverzikking net gebeurd is of u bent nog herstellde van een enkel verzwikt, is het aan te raden om de vezwikte enkel tapen toe te passen. KT Tape is vooral effectief wanneer deze preventief gebruikt wordt. Niet alleen omdat het de voet stabiliteit geeft, maar ook omdat gevoelig weefsel minder snel aangetast wordt.

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons