0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Verstuikte enkel intapen, verstuikte enkel tapen of een gekneusde enkel tapen

Hieronder de uitleg over enkel tapen bij pijn en enkel, onder andere als u uw enkel verstuikt. De verstuikte enkel intapen als u pijn in enkel heeft kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van enkel problemen. Als u uw enkel verstuikt, opgerekte ligamenten, ontstoken pezen of bij een gekneusde enkel. De ondersteuning die KT Tape kan geven dankzij de enkel intapen, zal u vertrouwen en steun geven tijdens de revalidatie fase. Daarnaast brengt KT Tape stabiliteit en vermindert pijn in de enkel tijdens de activiteit.

Download hier de printbare PDF instructies

Enkel blessures, zoals een verstuikte enkel, kunnen op een heel aantal verschillende manieren gebeuren. Ze kunnen optreden tijdens een acute verwonding of plotseling kan uw enkel verstuikt raken. Bij een blessure zoals een enkel verstuikt komt over het algemeen veel pijn in enkel en zwelling bij kijken. Hiervoor kan de enkel intapen helpen. Typisch acute letsels zijn inversie enkel verstuikt, waarin de voet naar de binnenkant rolt, als er een misstap wordt gemaakt op een oneffen oppervlak.  Zoals bij een stoeprand, een gat, of op een wortel gaan staan.

​Op deze manier werkt KT Tape een gekneusde enkel intapen of een verstuikte enkel tapen

De eerst strip die wordt aangebracht bij de enkel tapen, zal helpen om de enkel naar de buitenkant gericht te houden en zo de kans om nog een keer een enkel verstuikt te raken verminderen. De tweede en derde strips bij de enkel tapen bieden een uitstekende proprioceptieve stabiliteit. Bij de enkel tapen blijft dus de enkel stabiel, zodat de enkel verstuikt minder kan bewegen en daardoor de pijn in enkel afneemt. In de video kunt u zien hoe tapen op de juiste manier gaat. Als de enkel verstuikt net is gebeurd, leg als eerste ijs op de enkel. Hierdoor zal de zwelling minder worden en ook helpt het tegen de pijn in enkel. Daarna de verstuikte enkel intapen en rust geven. De enkel verstuikt hoog leggen kan ook helpen tegen pijn in enkel.

enkel tapen & verstuikte enkel intapen

Overbelasting of chronische enkelblessure ontstaan als er voor een langere periode teveel wordt getraind, af als er onder slechte omstandigheden wordt getrained, zoals op ongepast schoeisel, op oneffen of hoogverdichte oppervlakken, of simpelweg te veel, te snel trainen. De enkel intapen als u op een oneffen ondergrond gaat hardlopen, kan een enkel verstuikt voorkomen zodat u geen pijn in enkel krijgt. Deze blessures worden gekenmerkt door een ontsteking en zijn meestal het resultaat van andere blessures, zoals een verstuikte enkel. Neem daarom rust als u pijn in enkel blijft houden en ook de enkel intapen kan helpen voorkomen dat u nogmaals de enkel verstuikt.

Dankzij de stabiliteit die de verstuikte enkel intapen geeft, kunnen deze ontstoken pezen en ligamenten tot rust komen en zo kunt u verdere schade voorkomen en pijn in enkel verminderen. Daarom is het belangrijk om pijn in enkel niet te negeren, maar meteen als een enkel verstuikt, de enkel intapen met KT tape.

 

KT Tape zorgt voor stabiliteit, verbetering van de doorbloeding en beperkt niet in je beweeglijkheid

Enkel instabiliteit of enkel zwakte, dat pijn in enkel veroorzaakt, kan leiden tot chronische verstuikingen en scheurtjes in de ligamenten en pezen en dit kan op zijn beurt weer leiden tot andere blessures. In tegenstelling tot traditionele enkel braces, biedt de enkel intapen met KT Tape ondersteuning, dat zeer comfortabel is en u een grotere bewegelijkheid geeft en de pijn in enkel laat afnemen. De enkel intapen helpt ook om ondersteuning te bieden zonder beperking van uw bewegelijkheid of zonder uw doorbloeding te verlagen. Een goede doorbloeding is belangrijk als uw enkel verstuikt is, zodat deze sneller kan genezen en de pijn in enkel sneller weggaat. Zodat u weer zonder pijn in enkel kan sporten. Als u weer begint, nadat de enkel verstuikt beter is, blijf de eerst paar keer de enkel intapen. Dit voorkomt nog een blessure, zoals nog een enkel verstuikt, en gaat de pijn in enkel tegen. U heeft een groter kans op een enkel verstuikt als u al eerder de enkel verstuikt heeft. Wees daarom voorzichtig, en blijf de verstuikte enkel intapen met KT Tape PRO (voor sport in ieder geval) als u pijn in enkel heeft.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons