0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Zit er verschil tussen de kleuren bij KT Tape?

Nee, er zit absoluut geen verschil tussen de verscheidene kleuren van KT Tape. De kleuren zien er vooral leuk uit. De reden dat wij verschillende kleuren gebruiken in de KT Tape applicatievideo’s is omdat het onderscheid makkelijker te maken is voor de gebruiker wanneer meerdere strips aangebracht moeten worden. Overigens zijn de strips wel reflecterend om veiligheidsreden. Daarnaast zit op de PRO strips een patroon verwerkt dat in een oogopslag laat zien hoeveel rek op de strip is aangelegd.

Wanneer te dragen: voor of na een wedstrijd of training?

Als je meer stabiliteit ondersteuning nodig hebt voor een steeds terugkomende blessure, is het altijd beter om vooraf te gaan tapen. Beter voorkomen dan genezen! Het grote voordeel van KT Tape is dat het 24 uur per dag zijn werk doet, dus ook na de training zal het je herstel bevorderen.

Hoe lang blijft KT Tape zitten?

KT Tape blijft zitten voor meerdere dagen per taping. Over het algemeen adviseren we het niet langer te gebruiken dan 5 dagen. Hoewel het vaak langer kan. Echter hangt het van het soort blessure af hoe lang het blijft zitten. Een voet taping bijvoorbeeld zal ongeveer 3 dagen blijven zitten, doordat het o.a. veel frictie te verduren heeft. Een applicatie op de rug of schouder daarentegen blijft doorgaans langer dan 7 dagen zitten. Zorg altijd dat je voor het aanbrengen de algemene aanbevelingen van KT Tape nauwkeurig opvolgt voor maximale hechting.

kt tape beste sporttape

Voldoet de standaardlengte van de voorgesneden strips?

Door paramedisch professionals zoals fysiotherapeuten wordt in 90% van de gevallen dit soort lengte strips gebruikt. Soms worden strips gebruikt die korter zijn. Zo ook in onze instructievideo’s. Sporadisch worden langere strips gebruikt. In heel enkele gevallen worden onze uncut tape gebruikt. Een voorbeeld daarvan is voor een achillestaping bij een relatief lang persoon. Overigens, doordat KT PRO langer gemaakt kan worden door hogere rek, kan deze over langere lengtes gebruikt worden.

Kan het schadelijk zijn wanneer KT Tape foutief wordt aangebracht?

In tegenstelling tot andere sportmedische hulpmiddelen, zijn er geen gevallen bekend waarbij KT Tape kinesiologie tape gezondheidsschade heeft veroorzaakt na verkeerd aanbrengen. Het enige gevolg zou kunnen zijn dat de werking van de tape vermindert na incorrect aanbrengen.

Helpt KT Tape tegen een stressfractuur?

KT Tape is geen goede oplossing voor een stressfractuur (inclomplete) botbreuk. Wanneer de tape niet direct voor een verlichting van de pijn veroorzaakt, kan dit wijzen op een dergelijke conditie. Zoek dan zo snel mogelijk medische hulp.

Moet er geschoren worden voordat ik de tape aanbreng?

Het niet altijd nodig om te scheren. Echter, wanneer de beharing langer is dan 3mm is het wel noodzakelijk om de beharing te verwijderen, omdat het contact met de huid verbetert en daarmee het effect van de tape verhoog wordt. Daarnaast zal de tape langer blijven zitten wanneer het meer direct contact met de huid heeft.

Kan ik de tape zelf aanbrengen?

JAZEKER! (Para)medisch professionals leren de patiënt al jaren hoe ze de tape aan kunnen brengen. Het is gemakkelijk en het neemt over het algemeen slechts enkele keren oefenen om er vertrouwd mee te raken. Vooral bij blessure applicaties van de lagere extremiteiten (knieën, scheenbeen, achilles, ITBS) kan men het zelf gemakkelijk aanbrengen. Voor applicaties in de nek bijvoorbeeld is het handig de hulp in te roepen van iemand anders. Zie onze instructievideo’s en printbare instructies, om er achter te komen hoe je zelf kunt tapen voor jou specifieke blessure.

Hoe verwijder ik de tape weer?

Trek de tape er af in dezelfde richting van het haar. Baby olie (of duo spray-skin prep) kan ook helpen voor het verwijderen van het hechting residu.

Hoe breng ik KT Tape aan als mijn blessure niet wordt behandeld bij de instructievideo’s ?

Hieronder geven wij een aantal “vuistregels” die je helpen om de tape aan te brengen, ongeacht waar de pijn/blessure zich bevindt.

  • De tape moet altijd aangebracht worden op de huid als deze uitgerekt is.
  • Tape locatie: KT Tape wordt altijd direct over het pijnpunt aangebracht.
  • Rek op de tape: Als je de huid uitsluitend wil oplichten van het weefsel, gebruik de tape zonder of weinig rek (spierpijn verzachten, kramp voorkomen spierverzuring verminderen). Als je meer stabiliteit nodig hebt of ondersteuning voor een spier, gewricht of pees, dan verhoog je de rek.

Kan ik KT Tape onder een compressie sok gebruiken?

Jazeker.

Kan ik KT Tape onder een brace dragen?

Yup.

Waar kan ik KT Tape kopen ?

Onze tape is verkrijgbaar via onze webshop en is verkrijgbaar bij de betere sportspeciaalzaak.

kt tape enkel

 

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons