0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Triceps brachii tapen, bovenarm tapen of triceps tapen

Directe pijn in de triceps brachii kan goed behandeld worden met KT Tape door op de juiste manier de bovenarm tapen. Ook kan het zijn dat pijn in de duim, ook veroorzaakt wordt door een probleem in de triceps brachii. Beide mogelijkheden worden hieronder verder beschreven en beide soorten pijn kunnen door de triceps brachii tapen verholpen worden,  door de taping uit onderstaande video. Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe de triceps tapen kan worden uitgevoerd. KT Tape verbetert bloed circulatie, waardoor afvoer van afvalstoffen en toevoer van bouwstoffen en zuurstof sneller plaatsvindt, en daarmee herstel eerder kan optreden. Pijn vermindering wordt vaak direct waargenomen, omdat de tape de huid iets oplicht en daarmee de druk van het pijnpunt haalt. Daarnaast is KT Tape bij uitstek geschikt om preventief te tapen. Terugkomende kwetsuren komen daardoor minder snel terug.

Download onze printbare tape instructies PDF

Triceps tendinopathie en het effect van KT Tape

Een tricepspees kan aftakelen door een degeneratieproces, men spreekt dan van triceps tendinopathie. Dit is een veelvoorkomend letsel aan de pees, die ook aan andere pezen voorkomt. Deze aandoening kan veroorzaakt worden door overbelasting.   Rust voor de pees helpt de pees herstellen, maar ook taping met KT Tape helpt het herstel sneller optreden. KT Tape zorgt voor een verbeterde doorbloeding en zorg ervoor dat processen sneller kunnen plaatsvinden. Zo worden bouwstoffen (en ook bijvoorbeeld zuurstof) sneller aangevoerd en worden afvalstoffen (maar ook vocht dat zwellingen veroorzaakt) sneller afgevoerd. Dit versneld het herstel aanzienlijk. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt gehaald waardoor vaak directe pijnverlichting optreedt. Tenslotte zorg KT Tape ervoor dat een vaker opspelende pees niet nog een keer pijn gaat doen.

Onderarmklachten kunnen ook pijn in de tricep brachii veroorzaken

Triggerpoints in de triceps kunnen pijn uitstralen naar de de onderarm. Bij onderarmklachten kan de oorzaak dus ook in de bovenarm zitten. Wanneer dit het geval is, verdwijnen de onderarmklachten in de meeste gevallen wanneer de spierknopen in de triceps verdwijnen. ​ Duim pijn wordt meestal gevoeld aan de basis van de duim en pols. Een opmerkelijke aandoening aan de duim die pijn veroorzaakt omvat de ziekte van Quervain, ook bekend onder vele andere namen zoals gamer’s duim, mother’s wrist en mommy thumb.  Deze aandoening is in het bijzonder een degeneratieve (microscopische letsel) aandoening van het omhulsel (retinaculum) van de pezen die langs de duim zijde van de pols lopen.  Deze pezen beheersen de bewegingen van de duim, meer specifiek de beweging van de duim naar de pols.​ Door de triceps brachii tapen, worden de problemen in de orderarm indirect aangepakt. Hierover onder meer. De bovenarm tapen kunnen klachten in de onderarm dus oplossen.

De triceps brachii tapen met KT Tape

​Behandeling van de pijn wordt bepaald door te kijken wat heeft gewerkt in het verleden in plaats van aan de hand van wetenschappelijke gegevens.  De triceps brachii tapen met KT Tape heeft aangetoond een goede ondersteuning te zijn tijdens het bewegen van de triceps en pols, en heeft de pijn aanzienlijk verminderd bij veel mensen.  De tricep tapen met KT Tape verhoogt ook de circulatie zodat ontstekingen verminderen en het sneller zal genezen.

De triceps brachii tapen en andere maatregelen

Van Corticosteroïd injecties wordt gedacht dat ze succesvol zijn, maar het moet wel worden afgewogen tegen de negatieve bijwerkingen zoals verhoogde degeneratieve effecten.  Op een operatie wordt goed gereageerd en is succesvol in bijna alle gevallen, maar conservatieve therapieën hebben sterk de voorkeur voordat deze stap wordt genomen. Ijs leggen na de activiteit, rust, de triceps tapen met KT tape, het vermijden van activiteiten die pijn veroorzaken zijn allemaal belangrijke stappen om een operatie te voorkomen. Aandacht besteden aan juiste til technieken zal ook helpen om deze klachten in de toekomst te voorkomen

triceps brachii tapen bovenarm tapen triceps tapen

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons