0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

TIPS TEGEN VERZURING VAN DE SPIEREN

Wanneer je sport of een inspanning levert, verbruiken je spieren koolhydraten. Hat afvalstof wat daaruit ontstaat is melkzuur en dit zorgt weer voor verzuring van de spieren. Melkzuur kan worden verbrand door het lichaam, maar daar is veel zuurstof voor nodig. Maar als je sport, vragen je spieren om meer zuurstof en is er niet genoeg meer voor de verbranding van melkzuur. Door verzuring kun je je spieren minder goed gebruiken, soms is het zo erg dat je moet stoppen met de activiteit.

Enkele tips om verzuring te voorkomen:

  • Je uithoudingsvermogen verbeteren

je uithoudingsvermogen verbeteren

Wanneer je conditie beter is, is je hartlongfunctie ook beter. En als de hartlongfunctie beter is, verloopt de aanvoer van zuurstof efficiënter als je sport. Daardoor kan er meer melkzuur worden verbrand en is er minder ophoping van melkzuur in de spieren.

 

  • Vermijd overbelasting

vermijd overbelasting

Verzuring van de spieren is een teken dat je goed aan het trainen bent. Je spieren gaan enkel verzuren als je veel koolhydraten verbrandt en dat gebeurt pas als je intensief bezig bent en dit ook lang genoeg volhoudt.

Al je goed getraind bent, dan verzuren je spieren minder snel dan bij mensen die niet goed getraind zijn. Het gevaar bij mensen die niet goed getraind zijn, is dat de spieren een intensieve training niet aankunnen. De kan is dan groter dat je overbelast raakt.

 

  • De spieren ook genoeg rust geven

de spieren ook genoeg rust geven

Spiercellen hebben ongeveer 3-5 dagen nodig om te herstellen, afhankelijk van hoe ernstig de verzuring is. Als je verzuring van de spieren hebt tijdens trainen en je blijft doorgaan, dan heb je een grote kans op langdurige spierstijfheid en je spieren kunnen blijvende schade oplopen.

  • Probeer je hartslag laag te houden tijdens het trainen

probeer je hartslag laag te houden tijdens het trainen

Bouw rustig op. Als je als een gek begint, zullen je spieren snel verzuren. Las ook a en toe een pauze in om je hartslag weer tot rust te brengen. Bijvoorbeeld bij joggen, kun je 3 minuten hard lopen afgewisseld met 3 minuten wandelen.

Las ook rustdagen in, zeker als je net begint met trainen. Als je conditie beter wordt, kun je vaker trainen.

 

  • Bicarbonaat

bicarbonaat

Verzuring betekent dat de zuurtegraad te hoog is. Dit kan worden geneutraliseerd met een base. Steeds vaker gebruiken sporters bicarbonaat om verzuring te genezen en te voorkomen.

Mensen kennen bicarbonaat vaak onder een andere naam, zoals bakpoeder.

Er kleeft een nadeel aan, dat is dat er veel natrium in zit. Natrium kan zorgen voor een hoge bloeddruk, diarree, problemen met de nieren, nierstenen en zelfs hartklachten.

 

  • Voldoende drinken

voldoende drinken

Drink voldoende tijdens het trainen, ze zeggen ongeveer 250ml voor elke 20 minuten dat je bezig bent. Melkzuur lost op in water, dus als je uitgedroogd bent, zal het melkzuur minder goed worden afgevoerd.


Warning: strpos(): Empty needle in /home/kttapede/public_html/kttapebenelux.com/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-term-functions.php on line 480
Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons