0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INFORMATIE

Tenniselleboog tapen of tennisarm tapen met epicondylitis tape

Tenniselleboog is de gemeenschappelijke naam voor Laterale Epicondylitis, of ontsteking van de buitenkant van de elleboog dat resulteert in pijn en gevoeligheid. Tenniselleboog en tennisarm zijn twee termen voor dezelfde blessure. Alhoewel recent onderzoek aangetoond heeft dat de aandoening minder een inflammatoire dan een degeneratieve aandoening is (microscopische schade aan de pees). De elleboog is de voor de hand liggende verbinding tussen de schouder (de rest van het lichaam, wat dat betreft) en de hand. Hieronder duidelijke informatie en instructievideo zodat je zelf effectief de tenniselleboog tapen of de tennisarm tapen kunt met KT Tape of epicondylitis tape.

​KT Tape geneest, vermindert pijn en voorkomt een terugkomende tennisarm

KT tape helpt de doorbloeding verbeteren, waardoor de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van bouwstoffen en zuurstof versneld wordt. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt afgehaald. Hierdoor worden de typische pijnklachten van een tenniselleboog verminderd. Hieronder volgt informatie over tenniselleboog, of tennisarm en hoe de tenniselleboog tapen tennisarm tapen kan helpen de pijnklachten te verminderen. In de video kunt u zien hoe een tenniselleboog tapen/ tennisarm tapen kunt aanleggen.

Download hier onze printbare tape instructies PDF

Hoe ontstaat een tennisarm of tenniselleboog en waar komt deze het meest voor?

​Hoewel vaak ondergewaardeerd of erkend, worden de elleboog en vooral de ligamenten en zenuwen die hier passeren zelfs tijdens de meest eenvoudige activiteiten onder constante druk gezet. Onderzoek toont aan dat deze aandoening niet helemaal inflammatoire van aard is en het heeft vele oorzaken en uitvoeringen. Meestal treft de aandoening personen ouder dan 40 jaar oud met een geschiedenis van herhaalde actie van de onderarm wat leidt tot irritatie van de pezen. Meestal komt de tenniselleboog voor in de dominante arm en het zal een langere tijd duren om te genezen door de lage bloedtoevoer naar het gebied. Dankzij de tenniselleboog intapen of tennisarm tapen met epicondylitis tape zal de bloedtoevoer worden verhoogd en zo het genezingsproces versnellen.

​Oorzaken van tennisarm en tenniselleboog

De oorzaak van een tennisarm/tenniselleboog is niet precies bekend, en het is zeer waarschijnlijk het gevolg van de bijdrage van vele extrinsieke (activiteit) en intrinsieke (anatomische en voeding) factoren. Sommige, maar niet alle, van de volgende elementen kunnen leiden tot symptomen van een tennisarm, of tenniselleboog, en pijn aan de laterale epicondyl:

  • Slechte algemene conditie:hierdoor wordt al snel de arm overbelast. Preventief de tenniselleboog intapen/tennisarm intapen kan een idee zijn.
  • Slechte vorm tijdens training
  • Slechte techniek tijdens sport of op het werk (herhaalde): de arm wordt zo overbelast. De tennisarm intapen/tenniselleboog intapen, om de pijnklachten te verminderen.
  • Versleten of slecht uitrusting
  • Onnodig krachtig grijpen: hierdoor ontstaat langdurige spanning. De tennisarm intapen/tenniselleboog intapen kan helpen als herinnering om niet te krachtig te grijpen.
  • Plotselinge krachtige rukken
  • Overspanning: activiteiten waarbij de onderarm veelal onder druk wordt gezet, kan een oorzaak zijn. Op voorhand de tenniselleboog intapen/tennisarm intapen, om de klachten tegen te gaan.

Algemene overbelasting: de pezen en ligament hebben rust nodig, de tennisarm tapen met epicondylitis tape kan helpen de arm rust te geven.

Tennisarm en tennisarm. Komt dit alleen voor bij tennis spelers?

Het woord tennisarm of tenniselleboog zegt al wat de meest voorkomende sport is dat
rechtstreeks in verband wordt gebracht met deze blessure. Tennis spelers
vertegenwoordigen echter maar een zeer klein deel van de totale aantal mensen met
een tenniselleboog/tennisarm. Het gebruiken van de pols en onderarm om kracht te
zetten bij het bewegen, in plaats van met de core, zal gevoeligheid creëren voor laterale
elleboog pijn. Bekijk ook de video. Tennis is zeker een sport dat een grotere kans schept
op een tenniselleboog, maar veel andere activiteiten doen dat net zo goed. Degenen die
andere racket sporten beoefenen, of langere tijd werken achter een computer, kappers,
bouwvakkers, monteurs, en anderen die grijpen en hun polsen gebruiken, terwijl de romp
stilstaat hebben een grotere kan om een tenniselleboog te krijgen.

 

Direkte pijnvermindering door de tenniselleboog tapen met KT Tape

​De tenniselleboog intapen & tennisarm tapen met KT tape kan uw dagelijkse werk minder pijnlijk maken. Andere aandoeningen zoals carpaal tunnel syndroom, rotator cuff verkalking of scheuren, en biceps tendinitis kan ook de kans vergroten op het ontwikkelen van een tennisarm. Pijn door een tennisarm/tenniselleboog wordt gevoeld op of nabij de bult dat het buitenste deel van de elleboog vormt. De symptomen zijn meestal mild, maar kunnen zo ondraaglijk worden dat de dagelijkse activiteiten onmogelijk worden. Als dit het geval is, kunt u de tennisarm tapen met epicondylitis tape, zodat u met minder pijn de dag kunt doorkomen. Ze treden meestal op, 1-3 dagen na de activiteit dat de tennisarm heeft veroorzaakt en de pijn wordt meestal erger tijdens activiteit en beter met rust. De tenniselleboog tapen/tennisarm tapen kan deze pijn helpen verminderen.

Vervolgstappen na het tapen: rust en pijnstillende middelen

Als de pijn door een tennisarm/tenniselleboog nog steeds ondraaglijk is, zelfs na de tenniselleboog tapen/tennisarm tapen, kunt u NSAID’s nemen. Het uitvoeren van een backhand tijdens het tennissen, het gebruik van een schroevendraaier, het schudden van een hand, de pols uitstrekken, het opheffen van een object met de arm uitgestoken naar de voorkant, of losschroeven van een deksel zijn allemaal bewegingen waardoor de pijn van een tennisarm terug zal komen. Probeer deze handelingen te vermijden, of alleen uit te voeren na de tenniselleboog tapen/tennisarm tapen. Pijn is algemeen specifiek voor de laterale elleboog, maar kan uitstralen langs de onderarm naar de pols en de hand. Geef te tennisarm rust, de tenniselleboog tapen/tennisarm tapen, kan helpen de beweegelijkheid te verminderen. Zelden ontstaat er een zwelling of een blauwe plek, en deze symptomen kunnen duiden op een ernstige aandoening.

​Wat doet KT Tape precies in het geval van een tennisarm of tenniselleboog?

​De tenniselleboog tapen/ tennisarm tapen met KT Tape helpt om een tennisarm te behandelen door het verhogen van de circulatie naar een relatief slecht doorbloed gebied. de tenniselleboog tapen/ tennisarm tapen met KT Tape met epicondylitis tape vermindert ook de druk en creëert fasciale manipulaties om onmiddellijk de pijn te verminderen. Om de genezingstijd te minimaliseren, moet men ook lichte progressieve stretching van de onderarm spieren uitvoeren, ijs leggen na de activiteit, massge implementeren, en zich richten op core bewegingen in plaats van het overbelasten van de ledematen. NSAID’s kunnen ook worden genomen om pijn en inflammatie te verminderen als dit aanwezig is. Zodra de symptomen verdwenen zijn, met behulp van tenniselleboog tapen/tennisarm tapen met epicondylitis tape, zal een krachttrainingsprogramma die gericht is op de schouders, rug en core helpen om spanning te verminderen op de onderarm. Het verbeteren van de techniek tijdens sport of beroep zal ook de kans op het optreden van een tennisarm sterk verminderen.

Helaas, zodra u een tennisarm heeft gehad, kan deze terugkomen. Daarom preventief de tennisarm tapen/tenniselleboog tapen, zodat de kans hierop wordt verkleind.

tenniselleboog tapen of tennisarm tapen epicondylitis tape

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons