0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Instruction

ALGEMENE AANWIJZINGEN

BELANGRIJKE ALGEMENE TAPE INSTRUCTIES EN AANBEVELINGEN VOOR HET GEBRUIK VAN KT TAPE

Wij staan voor onze producten en de kwaliteit ervan. Echter, voor een optimaal resultaat is het uiterst belangrijk dat de volgende tape instructies nauwkeurig worden opgevolgd. Doordat KT Tape PRO op hogere spanning op de huid kan worden aangebracht dan katoenen rekbare tapes, is een optimale hechting essentieel. Voor het KT Tape aanbrengen, is het belangrijk dat de volgende aanwijzingen worden opgevolgd. Daarnaast wordt de hechtlaag van KT Tape door warmte wordt geactiveerd. Het is daarom belangrijk de tape op een koele en droge plaats te bewaren. Mocht u niet zeker zijn over de applicatie, post dan een foto van uw taping op facebook van KT Benelux.

HET PREPAREREN VAN DE HUID (!)

Verwijder, -indien nodig-, crèmes, moisturizers en vuil van uw huid. Let op dat sommige douchegels ook oliën kunnen bevatten. Vet en olie maken hechting onmogelijk. Reinigen met alcohol (max. 70%) werkt goed voor het ontvetten van de huid. Eventuele beharing waar de tape geplaatst wordt, zal verwijderd moeten worden.

TIJDIG KT TAPE AANBRENGEN

KT Tape aanbrengen doe je minimaal 60 minuten voordat u gaat sporten of douchen aan. 2-3 uur van te voren geeft een optimaal resultaat. U kunt Duo-spray gebruiken om de hechting te laten versnellen. Echter raden wij altijd aan om 60 minuten met activiteiten te wachten.

ROND ALLE HOEKJES VAN DE TAPE EINDEN

Door de hoekjes van de doorgeknipte einden van de tape rond te knippen, voorkomt men frictie waardoor de tape langer blijft zitten.

JUISTE POSITIE OP HET LICHAAM

Voordat u de KT tape aanbrengt, strekt u het pijnpunt op uw lichaam, zoals ook wordt aangegeven in de tape instructies. Door deze stap over te slaan kan het zijn dat de tape overmatig wordt gerekt, waardoor de tape voortijdig loslaat.

VERWIJDER DE PAPIEREN PEEL-OFF STRIP VAN DE HECHTLAAG OP DE TAPE

Verwijder het papieren gedeelte op de hechtlaag van de tape. Verwijder alleen het gedeelte dat nodig is voor het aanleggen op dat moment. Vermijd contact met het klevende gedeelte van de tape.

KT Tape aanbrengen tape instructies

PLAATSING VAN DE TAPE OP DE HUID

Plaats direct op de huid, – niet over andere soorten tape heen-, om te zorgen voor een zo sterk en langdurige toepassing van de tape. Sommige toepassingen van KT tape vereisen wel een overlap, maar dit geeft absoluut geen problemen. Bij applicaties op uw voet, is het aan te bevelen om tijdens de nachtrust een sok te dragen om overmatige frictie op de tape einden te voorkomen. Zorg ervoor dat de “ankers” zo weinig mogelijk overlap hebben.

GEEN REK OP DE TAPE EINDEN (!)

Het is belangrijk dat geen spanning staat op de tape einden; de eerste 3,8 tot 5,0 cm moeten altijd zonder rek aangelegd zijn. Des te hoger de rek op de tape, des te langer het anker zou moeten zijn. Deze is nodig om de rekkracht op te vangen.

ACTIVATIE VAN DE TAPE (!)

Het latex vrije kleefmiddel wordt geactiveerd als het net boven lichaamstemperatuur rijkt. Masseer de tape daarom grondig op. Hierdoor verhoogt de temperatuur, waardoor de hechtlaag op de tape activeert en een stevige verbinding met de huid wordt gecreëerd. Kijk ook eventueel op onze online tape instructies;  ook hier wordt dit in alle video’s behandeld.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons