0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Hoe de 5 meest voorkomende skiblessures vermijden | KT Tape Benelux

Hoe de 5 meest voorkomende skiblessures vermijden | KT Tape Benelux

Jaren geleden waren de meest voorkomende skiblessures blessures aan de enkels, voeten en scheenbenen. Maar dat is veranderd. Vanwege verbeterd materiaal, andere discipline zoals snowboarden, skisurfen en extreme skiën waarbij meer risico’s worden genomen en meer onervaren skiërs op de piste, zijn er andere blessures in de top 5.

1) Skiblessures # 1: Blessure aan de Knie

Knieblessures zijn goed voor ongeveer 30% van de skiblessures. Meestal gaat het om een blessure aan de voorste kruisband, dat kan worden veroorzaakt door een val. Door een val maakt het been een vreemde draai met een verrekking of scheuring van de kruisbanden als resultaat. KT Tape heeft verschillende tapings die knie pijn kunnen voorkomen of genezen.

2) Skiblessures # 2: Een Blessure aan de schouder

Ongeveer 15% van de skiblessures zijn blessures aan de schouder. Meestal ook weer veroorzaakt door een val of grote weerstand die door de armen wordt opgevangen, waarbij het gewricht, spieren en/of gewrichtskapsel beschadigd raakt. Afhankelijk van de plek van de pijn kan een geschikte taping gezocht worden op onze website. De tapings geven meestal steun en versnellen het herstelproces o.a. door een verbeterde doorbloeding.

3) Skiblessures # 3: Blessure aan het been

Hier gaat het voornamelijk om breuken aan het  scheen- en kuitbeen. Vroeger kwam deze skiblessure om de haverklap voor, maar tegenwoordig vertegenwoordigen ze nog maar 1 op de 6 skiblessures. Afhankelijk van de plaats van de pijn, kan men een verschillende tapings gebruiken om de blessure op een juiste manier te behandelen.

4) Skiblessures # 4: Blessure aan de pols

Als een skiër valt, dan probeert hij de val op te vangen met zijn skistokken, maar het gevolg is dat de ligamenten een grote klap te verduren krijgen, waardoor ze kunnen verrekken of scheuren. Het resultaat daarvan wordt een skiduim genoemd. Een skiduim kan extreme vormen aannemen, waarbij zelfs het gevoel aan de hand afneemt. Als deze skiblessure niet wordt behandeld kan er instabiliteit of vroegtijdige artrose optreden.

5) Skiblessures #5:  Blessure aan het hoofd

Bijna 10% van de skiblessures zijn hoofdblessures. Dit kan worden veroorzaakt door een val, een botsing met een andere skiër of een aanvaring met een boom die niet aan de kant wilde. Dat is de reden dat de meeste skiërs tegenwoordig een helm dragen.

Hoe kun je een skiblessure voorkomen?

Vermoeidheid blijkt een belangrijke boosdoener te zijn. De meeste mensen zijn niet gewend om de hele dag actief bezig te zijn, wat verklaart waarom het overgrote deel van de skiblessures ontstaan in de namiddag. Neem daarom op tijd rust. Als je merkt dat je concentratie vermindert, dan is het tijd om te stoppen.

Grote risico’s nemen. Onervaren skiërs die toch ook van een zwarte piste afgaan, daarbij soms ook anderen meenemen in hun val.  Meestal nemen jongens grotere risico’s en halen vaker halsbrekende toeren uit. Natuurlijk leuk om te zien als een stunt goed uitpakt, maar als het mis gaat, gaat het vaak ook goed mis. Niet te grote risico’s nemen is de enige manier om skiblessures te voorkomen.

Niet goed getraind zijn. De meeste mensen hebben een kantoorbaan en gaan misschien 1 a twee keer per week sporten. Dan kun je nagaan dat je spieren vermoeid zullen zijn na een hele ochtend te hebben geskied. Een tijd voordat je gaat skiën, is het een goed idee om extra te trainen en dan zeker spierversterkende oefeningen.

Tapen van een bestaande blessure. Vergeet ook niet om in ieder geval een aantal rolletjes tape mee te nemen. Voor alle ski gerelateerde veelvoorkomende blessures heeft KT Tape een oplossing.

Een apart verhaal zijn de blessures veroorzaakt door snowboarden. De top 5 bij deze sport wordt aangevoerd door knie- en polsblessures. Waarschijnlijk omdat deze sport vooral wordt beoefend door de jongere generatie. En de meeste daarvan (ook weer vooral jongens) vinden het wel leuk om af en toe een stunt uit te halen.

Voor nu, een gezellig en veilig skiseizoen gewenst.

Warning: strpos(): Empty needle in /home/kttapede/public_html/kttapebenelux.com/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-term-functions.php on line 480
Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons