0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Schouder uit de kom tapen of schouderinstabiliteit tapen

In dit deel wordt meer informatie gegeven over schouderinstabiliteit, schouderluxatie en schouder uit de kom tapen. En hoe KT tape kan helpen om schouderinstabiliteit en schouderluxatie te verminderen. Ook als een schouderluxatie is opgetreden, kan KT tape helpen bij het herstel van deze vervelende blessure.

De schouder is een instabiel gewricht, maar zeer belangrijk bij bijna alle activiteiten in het leven. De schouder bestaat uit vele spieren, ligamenten, pezen, bot, slijmbeurzen, kraakbeen en andere anatomische componenten. Schouderinstabiliteit, en de daaruit voortvloeiende schouderpijn, kan een groot probleem zijn op zich. Daarnaast kan een slechte schouder beweging of positie vele andere problemen veroorzaken in de nek, rug en borst, maar ook aan andere delen van het lichaam.

Download onze printbare tape instructies (PDF)

Schouderinstabiliteit & schouderluxatie: de oorzaken

​Schouder pijn kan veel verschillende oorzaken hebben, zoals door schouderinstabiliteit of schouderluxatie, maar het wordt bijna altijd geassocieerd met anterior (of naar voren geplaatste) schouders. Onbalans in de spieren, met name te sterke of strakke spieren in de borst en de bijbehorende zwakke spieren in de rug, kan dit probleem verergeren en een slechte houding stimuleren. Schouderpijn kan ook worden veroorzaakt door een aantal zaken op het gebied van gewrichten, zoals scheuren, artritis, gezwollen slijmbeurzen of een ontsteking, schouderluxatie van ligamenten, en ga zo maar door.

Schouderinstabiliteit voorkomen door de schouder uit de kom tapen

​Met naar voren geplaatste en verheven schouders wordt het gewricht onder druk gezet en heeft zo niet veel kans om te genezen. Hierdoor kan schouderinstabiliteit ontstaan, wat schouderluxatie kan veroorzaken, met een langdurige schouder uit de kom herstel tot gevolg. Deze lichaamshouding geeft ook ruimte voor vele andere complicaties in de rest van het lichaam. De schouder uit de kom tapen, kan helpen om de schouderinstabiliteit te verminderen en zo schouderluxatie kan voorkomen. Zo hoeft u geen langdurig herstel te ondergaan en kunt u actief blijven.

Schouderluxatie door afgenomen stabiliteit

Bij Schouderinstabiliteit zit het schoudergewricht te los, waardoor de bovenarm een te grote beweegelijkheid heeft tov de kom van uw schouderblad. Hierdoor kan er sneller een schouderluxatie optreden. Een schouderluxatie herstel kan lang duren, maar de schouder uit de kom tapen, kan helpen om de schouderinstabiliteit te verbeteren. Soms bestaat er schouderinstabiliteit en komen er schouderluxaties voor doordat de spieren en pezen niet sterk genoeg zijn. In dit geval is naast intapen, spierversterkende therapie een onderdeel van herstel, zodat schouderluxaties worden tegengegaan en schouderinstabiliteit wordt behandeld. Als de schouderinstabiliteit tijdig wordt ontdekt en behandelt, kan dit vele problemen voorkomen.

Stop verdere ontwikkeling van schouderinstabiliteit !

​Mensen die balsporten of zwemmen intensief beoefenen, hebben een grotere kans om schouderinstabiliteit te ontwikkelen. De symptomen zijn regelmatige schouderluxaties, met de bijbehorende schouderpijn. De schouder uit de komt tapen, helpt om de pijn te verminderen en te zorgen voor stabiliteit. Als er vaker een schouderluxatie is opgetreden, heeft u chronische schouderinstabiliteit. Een deel van de behadeling is stabiliteit geven met KT tape. Aanvullend is fysiotherapie aangeraden wanneer herstel van de arm uit de kom uitblijft, zodat de spieren sterker worden en de schouderinstabiliteit minder wordt. Dit is belangrijk zodat schouderluxaties niet meer optreden.

​Eenmaal een schouderluxatie, is de kans groot dat deze terugkomt

​Schouderluxatie, een arm uit de kom, moet zo snel mogelijk worden teruggezet. Dit gebeurt meestal in het ziekenhuis. Een onderdeel van een arm uit de kom herstel is schouderinstabiliteit aanpakken. KT tape kan hierbij helpen. De arm moet meestal 2-4 weken in een mitella gedragen worden. Spieren versterken is een onderdeel van schouder uit de kom herstel, zodat de schouderinstabiliteit beter wordt. Begin daarom na 1 week, met rustig de schouder te bewegen. Als er eenmaal een schouderluxatie heeft plaatsgevonden, is de kans groter dat dit nog een keer gebeurt. Neem een schouder uit de kom herstel serieus, om chronische problemen te voorkomen. De schouder tapen met KT Tape helpt de schouder sneller te herstellen. Onder andere door de doorbloeding te verbeteren waardoor processen (toevoer van bouwstoffen en zuurstof & afvoer van afvalstoffen), waardoor herstel eerder optreedt. Daarnaast geeft KT Tape stabiliteit, terwijl bewegen mogelijk blijft. Hierdoor hebben spieren de kans om intact te blijven. 

Zoek de oorzaak van je schouderluxatie

​Probeer te achterhalen wat de oorzaak is van de schouderluxatie. Was het een ongeluk of het gevolg van schouderinstabiliteit? Dit heeft gevolgen voor schouder herstel. Schouderluxatie als gevolg van een ongeluk, behoeft niet zo’n lang schouder uit de kom herstel als bij schouderinstabiliteit. Bij schouderinstabiliteit, moet de oorzaak ook behandelt worden. Bij een schouderluxatie en schouder uit de kom herstel kan er ernstige pijn in de schouder zijn. Neem pijnstillers als dit nodig is.

KT Tape helpt ook voor de juiste houding

​Het naar achter trekken van de schouders zal bijna altijd leiden tot meer ruimte voor het gewricht en verlicht zo de spanning en pijn in de schouder. Gebruik deze KT Tape applicatie om de schouders terug in een normale houding te brengen, om de druk van de bovenste rugspieren te nemen, en om de spieren in de borst te verlengen. Het resultaat zal meer gewrichtsruimte en minder druk op het reeds pijnlijke gebied geven. De applicatie zal als een vriendelijke herinnering aan de spieren dienen om de schouder in een goede houding te houden. Gebruik de schouder uit de kom tapen in combinatie met de algemene schouderpijn applicatie voor een maximaal effect. 

​Wat zijn naast een schouder te tapen, verder nuttige behandelingen?

Andere nuttige behandelingen voor schouder herstel, bij schouderinstabiliteit en schouderluxatie omvatten massage, spier ontspannende therapie, de schouderinstabiliteit verminderen door middel van evaluatie en training (om schouderluxatie te vermijden). Probeer om steroïde inspuitingen te vermijden, aangezien dit gezond weefsel kan afbreken. Leg ijs na de activiteit en gebruik NSAID’s als de pijn door schouderluxatie en schouderinstabiliteit of tijdens schouder uit de kom herstel ondraaglijk wordt. Luister naar uw lichaam, anders duurt een schouder uit de kom hertsel door schouderluxatie en schouderinstabiliteit, alleen maar langer. Tijdens het schouder uit de kom herstel, kunt u  KT tape gebruiken, zodat de schouderinstabiliteit minder wordt en daardoor geen schouderluxatie meer voorkomt. Wees voorzichtig bij het sporten na een schouderluxatie door schouderinstabiliteit. De spieren versterken is belangrijk bij een schouder uit de kom herstel, maar begin matig. Tape de schouder in met KT tape om de schouderinstabiliteit en schouderluxatie te voorkomen.

schouder uit de kom tapen

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons