0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Schouder tapen of rotator cuff taping aanbrengen bij schouderontsteking

Hieronder volgt informatie over het schoudergewricht, een rotator cuff taping aanbrengen of de schouder tapen bij schouderontsteking. Ook kunt mbv de video leren hoe de schouder tapen precies uitgevoerd moet worden, zodat de KT tape zijn werk goed kan doen en u eerder verlost bent van problemen met het schoudergewricht, bijvoorbeeld bij een schouderontsteking of rotator cuff blessures. Ook wordt de bijbehorende pijn in de schouder verminderd. KT Tape verbetert de doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en bouwstoffen en zuurstof sneller worden aangevoerd aan de blessure. Daarnaast neemt KT Tape de druk van het pijngebied af waardoor vaak direct een pijnvermindering waar te nemen is.  In dit geval geeft KT Tape ook voor stabiliteit aan het schoudergewricht en daarmee ook rust aan het gekwetste gebied.

Download onze printbare tape instructies PDF

Problemen in de rotator cuff kunnen een schouderontsteking veroorzaken

​De rotator cuff is een groep van spieren en pezen die werken om de schouder te stabiliseren. Deze spieren zijn relatief klein, doch uiterst belangrijk bij elke schouderbeweging. Ze beginnen bij het schouderblad en zitten vast aan de bovenarm op zo’n manier dat een “ketting” (cuff) wordt gevormd om de noodzakelijke stabiliteit en mechanica aan de schouder wordt gegeven. Rotator cuff is de Engelse benaming voor draaispiermanchetten. Maar rotator cuff wordt meestal gebruikt. Problemen aan dit deel van het schoudergewricht, kunnen schouderklachten veroorzaken. Men doet er verstandig aan om vroeg te beginnen met de schouder tapen of een rotator cuff taping aan te brengen met KT Tape.

De rotator cuff is een relatief instabiel gewricht

​Om verdere uitleg te geven over de essentiële aard van deze spieren, moet u begrijpen dat het schoudergewricht lijkt op een golfbal die op een tee ligt. Dit ontwerp is noodzakelijk voor het brede scala van beweging die nodig is van de arm, maar inherent ontstaat er een betrekkelijk instabiel gewricht, waardoor makkelijk schouderklachten ontstaan. De rotator cuff spieren zijn de spieren die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van deze instabiele toestand. Hoewel vaak gedacht werd dat shoudergewricht klachten, zoals pijn in schouder door blessures aan de rotator cuff of een andere schouderklacht, het vaakst ontstonden tijdens sportieve activiteiten, nu weet men dat een blessure aan het schoudergewricht, en specifieker de rotator cuff, net zo vaak voor kan komen bij niet-atletische mensen.

Schouder tapen me KT Tape zorgt voor stabiliteit

De schouder tapen met of een rotator cuff taping aanbrengen met KT tape helpt de rotator cuff stabiel te houden. Hierdoor worden de spieren van het schouder gewricht minder belast. Dan zal er minder snel een schouderontsteking in het schoudergewricht optreden. Dit voorkomt chronische schoudergewricht klachten en pijn in de schouder. Een schouderontsteking ontstaat vaak door langdurige overbelasting, dus luister naar uw lichaam.

schouder tapen rotator cuff taping schouderontsteking

Oorzaken van een schouderontsteking

Schoudergewricht blessures, zoals problemen met de rotator cuff of een schouderontsteking, betrekken over het algemeen vele factoren. De frequentie van zulke schoudergewricht problemen nemen toe met de leeftijd en degeneratie van de pezen, maar jongere personen met deze rotator cuff blessures hebben waarschijnlijk het schoudergewricht overbelast of de spieren zijn niet in balans of hebben een slechte biomechanica ontwikkeld. Oorzaken omvatten, onder andere, spier scheuren, overbelasting, hyperextensie of hyperflexie van de schouder, of een slechte gooitechniek. Wordt een overbelast schoudergewricht net tijdig behandelt, dan kan er een schouderontsteking optreden.

​Gescheurde rotator cuff

​De pezen aan de uiteinden van de rotator cuff spieren kunnen scheuren of er kan een schouderontsteking raken en dat leidt tot pijn in de schouder of een beperkte armbeweging. Een gescheurde rotator cuff kan ook optreden na een acuut trauma aan het schoudergewricht, of, wat vaker voorkomt, door overbelasting van de pezen. Sporters of personen die vaak herhaalde gooibewegingen, slingerende bewegingen maken, of explosieve duw- of trek bewegingen, hebben in het bijzonder een hoog risico op schoudergewricht problemen, zeker rotator cuff problemen. Zwemmen, racketsporten, en balgooisporten zijn allemaal goede voorbeelden van activiteiten waarbij rotator cuff blessures vaker voorkomt, en daardoor pijn in de schouder. De schouder tapen zal helpen tegen de pijn in de schouder en het schoudergewricht, met name de rotator cuff, stabiliteit en rust bieden. Hier kan het schoudergewricht genezen en u voorkomt het ontstaat van een schouderontsteking. Een rotator cuff taping aanbrengen geneest, stabiliseert en voorkomt terugkomende blessures.

​Schouderinstabiliteit

Er bestaat nog een schoudergewricht pobleem dat pijn in de schouder kan geven en waardoor een schouderontsteking kan optreden. Dat is schouderinstabiliteit. Voor meer informatie hierover, kunt u terecht bij de instructie video over schouderinstabiliteit. Het is belangrijk om te weten of dit de oorzaak is van de schouderontsteking en de pijn in de schouder. Een schoudergewricht probleem, zoals schouderinstabiliteit, gaat niet zomaar weg en is een veelvoorkomende oorzaak van schouderontsteking. De schouder tapen met KT Tape zorgt o.a. voor een verbeterde stabiliteit.

Symptomen van rotator cuff problemen of een schouderontsteking

Bij pijn in de schouder door rotator cuff problemen of een schouderontsteking, wordt de pijn in de schouder gevoeld als pijn aan spieren in de schouder die verantwoordelijk zijn voor rotatie en heffen. De pijn in de schouder door een probleem met het schoudergewricht, zoals rotator cuff blessures of schouderontsteking, wordt meestal gevoeld aan de voorzijde en buitenzijde van het schoudergewricht of op de schouder zelf. Symptomen van rotator cuff problemen of een schouderontsteking zijn onder meer pijn in de schouder, zwakte, verheven schouders, en verminderde bewegingsbereik. Bij een schouderontsteking kan het schoudergewricht warm aanvoelen.

​Werken boven de macht verergerd schouderontsteking

​De pijn in de schouder, door de rotator cuff of schouderontsteking wordt verergerd bij activiteiten waarbij de arm boven het hoofd wordt getild of naar voren worden gestrekt. Kraken of knakken zijn zeldzame symptomen bij rotator cuff blessures en schouderontsteking en kunnen een indicatie zijn van andere problemen zoals een gescheurde labrum of een fractuur. Als de rotator cuff blessure of schouderontsteking niet verbetert, en de pijn in de schouder blijft aanhouden (ook met KT tape), kunt u beter medische hulp inschakelen.

Vroege diagnose en tapen

​Bij schoudergewricht problemen, zoals aan de rotator cuff of een schouderontsteking, is een vroege diagnose en behandeling essentieel om onherstelbare schade te voorkomen. Het schoudergewricht tapen met KT Tape bij rotator cuff blessures en schouderontsteking kan gebruikt worden om stabiliteit te creëren, de druk te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en om de overwerkte of gespannen spieren te ontspannen.

Andere mogelijke remedies tegen schouderontsteking

IJs leggen na activiteit en rust zijn belangrijk bij schoudergewricht problemen, zoals rotator cuff blessures en schouderontsteking, en moeten worden gecombineerd met NSAIDs om ontsteking en pijn in het schoudergewricht te voorkomen. Nadat het eerste deel om van de rotator cuff blessure of schouderonsteking te genezen is voltooid, moet een spierversterkend revalidatieprogramma worden geïmplementeerd.

schouder tapen rotator cuff taping schouderontsteking

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons