0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Schouder intapen bij schouderklachten of schouder tapen bij schouderpijn

Hieronder volgt informatie over schouderklachten en schouderpijn. Ook vertellen we waarom de schouder tapen een positief effect heeft bij schouderklachten. In de video kunt u zien hoe de schouder intapen met KT tape in zijn werk gaat en hoe  je het zelf kunt doen. 

De schouder is een complex en relatief instabiel gewricht dat iedereen op dagelijkse basis uitgebreid gebruikt. Er zijn veel spieren en krachten die op de schouder inwerken, en wanneer een van deze overactief of onderactief is, kunnen er schouderklachten, zoals schouderpijn ontstaan.

Download onze printbare tape instructies PDF

Oorzaken van algemene schouderklachten

​De oorzaken van algemene schouder klachten, zijn uitgebreid en kunnen het gevolg zijn van verwondingen van de vele spieren, banden, pezen, zenuwen, het kraakbeen of de botten die deel uitmaken van de schouder. Spanning, een compensatie blessure door verwondingen uit het verleden, of een ontsteking als gevolg van slechte biomechanica zijn vaak de oorzaak van de voortdurende algemene schouderklachten en schouderpijn. De schouder intapen kan helpen tegen deze schouderpijn. Dankzij de schouder tapen, zal de schouder stabieler zijn, zodat de schouderklachten sneller kunnen genezen.  

Oorzaken van schouderpijn

​Hoewel schouderpijn verschillende oorzaken kan hebben, wordt het vaak geassocieerd met verheven schouders. De de schouders laten zakken zal bijna altijd leiden tot meer ruimte voor het gewricht en verlicht zo de spanning en schouderpijn. Als u schouderklachten heeft door verheven schouder, kan de schouder intapen de spanning verlichten. Ook kan de schouder tapen helpen om de schouder in een beter stand te houden.

Schouder intapen met KT Tape

​De schouder intapen met KT tape zodat u eraan herinnerd wordt om een goede houding aan te nemen zodat de schouderspieren kunnen ontspannen. U kunt bij verheven schouders het beste de schouder intapen om de schouders te laten zakken en zo een gezondere positie te krijgen. Ongeacht de oorzaak van de schouderklachten, kan de schouder tapen de schouderpijn sterk verminderen en de biomechanica verbeteren. KT Tape licht de huid op, waardoor de druk van het pijnpunt wordt afgehaald. Hierdoor is vaak een directe afname van de pijn waar te nemen. Daarnaast wordt de doorbloeding verbeterd, waarmee de toevoer van bouwstoffen (en zuurstof) versneld wordt. Dit heeft sneller herstel tot gevolg. Schouder intapen met KT Tape wordt ook vaak gedaan als preventieve maatregel. Vaak komt een blessure terug, en door preventief te tapen is de kans aanzienlijk kleinder dat deze blessure weer optreedt. Gebruik de schouder intapen in combinatie met andere, meer specifieke schouder applicaties voor het beste effect, zodat u nog sneller bent verlost van uw schouderklachten en schouderpijn.

schouder intapen schouderklachten schouder tapen schouderpijn

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons