0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Turf Teen of teen pijn : pijnlijke teen tapen ​​

​In de onderstaande tekst informatie over een turf teen, dat teen pijn veroorzaakt, en de pijnlijke teen tapen. Bekijk de video om te leren hoe een pijnlijke teen tapen het beste wordt uitgevoerd.

​Wat is een turf teen precies?

Turf teen, een verstuiking van de metatarsofalangeale gewricht, is een aandoening die het gevolg is van een acute of chronische hyperextensie van de grote teen. De aandoening treft zowel het gewricht als het bindweefsel dat resulteert in een ontsteking met teen pijn en blauwe plekken. Vaak zijn de ligamenten en pezen uitgerekt, en in ernstige gevallen, gescheurd. U heeft een groter risico op het ontstaat van een turf teen wanneer u flexibele schoenen draagt, die bedoeld zijn om het loopvlak te grijpen, zoals voetbal schoenen, of als men een meer dan normaal bewegingsbereik van de enkel heeft. De pijnlijke teen tapen met KT Tape is een zeer effectieve taping.

Hoe ontstaat een turf teen precies?​

​Atleten die op kunstmatige en hoogverdichte oppervlakken sporten zijn in het bijzonder in gevaar – met name American Football spelers en dansers. De wijze waarop de blessure ontstaat is vaak wanneer een kracht naar beneden drukt op de kuit, terwijl de voet en tenen plat op de grond blijven staan. De teen wordt uitgerekt en de ligamenten / gewricht raakt zo geblesseerd. Er zijn veel gevallen waarin de teen uitgerekt kan worden, zoals plotesling knielen of herhaaldelijk een sprint maken, of elk geval waarin men met de voorvoet afduwt terwijl de teen vlak blijft staan. Hardlopen op blote voeten kan een grotere kans geven op een pijnlijke teen vanwege het gebrek aan steun waaraan men gewend is. De teen pijn kan plotseling optreden als de kracht groot genoeg is, of kan langzaamaan ontwikkelen met herhaalde uitrekking van de teen buiten het normale bewegingsbereik.

Waar liggen de hoogste risico’s ?

Turf teen is typische een aandoening voor sporters, die een zogenaamde ‘afzetvoet‘ hebben. Bij een afzet voor een sprong of bij een hardloopwedstrijd, wordt het teengewricht in dorsaalflexie maximaal belast. Dit zorgt voor teen pijn. Zeker bij sporters kan de pijnlijke teen tapen uitkomst bieden voor een pijnlijke teen. De grote dorsaalfelxie bij het afzetten, kan letsel veroorzaken aan het kapsel en de banden rondom het gewricht. Dit kan een sterke teen pijn geven.

Uitblijven van behandeling kan leiden tot een chronische vorm van turf teen

Deze pijnlijke teen kan chronisch worden als het niet goed wordt behandeld. De pijnlijke teen tapen is een onderdeel van het behandelingsproces. Voornamelijk doordat de sesambeentjes onder het grote teengewricht functioneren, maakt het soms moeilijker dan men denkt. Complicaties naast een pijnlijke teen, als een hallux rigidus, verrekking of scheuring van de bandjes rondom het grote teengewricht en kneuzing van de sesambeentjes kunnen langdurige teen pijn geven. De pijnlijke teen tapen als men veel moet staan of gaat sporten, kan de teen pijn laten afnemen.

Hallux rigidus is een verstijving van de grote teen. Aangezien de grote teen bij elke stap wordt bewogen, kan deze aandoening veel teen pijn geven. De pijnlijke teen tapen kan helpen om de grote teen stabieler te houden. Ernstige teen pijn door hallus rigidus kan ook teen pijn geven als deze niet belast wordt. Zolang er teen pijn is, blijf de teen tapen. Als de teen pijn lang aanhoudt, zoek dan medische hulp.

Wat kan je doen tegen een pijnlijke teen of turf teen?​

​Teen pijn wordt gevoeld aan de basis van de grote teen, aan de onderkant, maar geeft vooral teen pijn op de bovenkant. Een pijnlijke teen kan uitstralen naar de botten van de voet en er kan zwelling optreden. Ook tegen zwelling kan de pijnlijke teen tapen helpen. De teen pijn wordt erger door het uitstrekken van de pijnlijke teen naar boven of door voorover te buigen op de teen. De aandoening geeft over het algemeen een ernstige pijnlijke teen bij het wandelen of hardlopen en er kan stijfheid optreden. Bij mensen met chronische turf teen, dat teen pijn veroorzaak,t wordt gedacht dat zij meer vatbaar zijn voor artritis van het gewricht als ze ouder worden, waardoor het des te belangrijker is om de conditie effectief en volledig te behandelen voordat de pijnlijke teen weer wordt belast. Blijf de pijnlijke teen tapen, zolang er minder teen pijn is.

De belangrijkste maatregelen voor de behandeling van een turf teen

De pijnlijke teen tapen met KT Tape helpt om een pijnlijke teen/turf teen te behandelen door therapeutische stabiliteit en ondersteuning te geven met behoud van een gezonde bewegingsbereik. Het kan tot 4 weken duren voordat de pijn in de pijnlijke teen volledig is verdwenen, maar de pijnlijke teen tapen met KT Tape en de volgende richtlijnen, zult u zeker de hoeveelheid tijd die nodig is om terug te keren naar normale activiteit verminderen. Als de teen pijn helemaal niet minder worden binnen 12 uur, overweeg dan om röntgenfoto’s te laten maken om te controleren of er niet ergens een breuk is.

De hoofdpunten bij het tegengaan van een pijnlijke teen:

  • Het belangrijkste is dat het gewricht met de pijnlijke teen rust krijgt. Het gebruik van krukken kan nodig zijn om het gewricht volledig te ontlasten.
  • Gebruik schoeisel met een stijve zool. Dit zal helpen voorkomen dat per ongeluk de pijnlijke teen uitgerokken wordt.
  • Zorg ervoor om de pijnlijke teen tapen met KT Tape toe te passen als u op blote voeten loopt.
  • Gebruik anti-inflammatoire medicatie tijdens intense aanvallen van teen pijn. Zeker bij aanvallen van ernstige teen pijn. Ook kan deze medicatie helpen een ontsteking te voorkomen, die vaak voorkomt bij een pijnlijke teen.
  • Leg onmiddellijk ijs op de blessure, vlak nadat de pijnlijke teen geblesseerd is geraakt en na elke activiteit. Na het ijs leggen, volgt de pijnlijke teen tapen.
  • Evalueer hoe u geblesseerd bent geraakt en onderneem stappen om verdere teen pijn of blessure te voorkomen. Na een rustperiode, is de teen tapen als u weer actiever wordt, een hulpmiddel om de teen pijn tegen te gaan. Luister naar uw lichaam, zolang er teen pijn is, probeer de pijnlijke teen minder te belasten. Ook de teen tapen als u een staand beroep heeft, kan de teen pijn helpen verminderen.
  • Verbeter uw hardloop vorm door middel van krachttraining, laat eveneens een gang analyse en correctie van de loopgang uitvoeren. Zeker als teen pijn vaker of langdurig voorkomt, is het goed om te achterhalen wat de oorzaak is van de pijnlijke teen. Blijf ondertussen de pijnlijke teen tapen om teen pijn te verminderen.

Een pijnlijke teen heeft een grote invloed op uw activiteit, op het gebied van sporten en in het dagelijkse leven. Lopen met teen pijn is lastig, maar de teen tapen met KT tape kan zeer effectief helpen tegen teen pijn.

pijnlijke teen tapen teen pijn

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons