0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Pijn in knieholte tapen & pijn achterkant knie intapen​

​Pijn in knieholte, oftewel pijn achterkant knie, kan worden veroorzaakt door veel verschillende zaken.  Bijvoorbeeld een zweepslag van de knieholte. Of hamstrings tendinitis, bakers cyste (ook wel kniekuilcyste genoemd) of popliteale tendonitis en andere aandoeningen die een knieholte dik kunnen maken.  Of andere oorzaken van een knieholte ontsteking. Pijn in knieholte tapen is een uiterst effectief middel om pijn in de knieholte tegen te gaan. Echter door de constante frictie een lastige plek op te tapen. Knieholte pijn wordt om die reden voornamelijk met het synthetische KT Tape PRO getapet. Deze tape wordt dikwijls gebruikt om pijn in knieholte na hardlopen te behandelen.

 

​Pijn in knieholte na hardlopen of sport: wat zijn mogelijke oorzaken?

​Pijn achterkant knie kan vele oorzaken hebben. Variërend van een genetische oorzaak tot overbelasting. In ieder geval blijven doorgaan met fysieke activiteit zonder rust of behandeling een manier om het probleem te verergeren. Zolang de zwelling nog aanwezig is, is de knieholte ontsteking er nog. En bijgevolg pijn in knieholte. Het is goed om de oorzaak van de pijn in knieholte te kennen, zodat dit aangepakt kan worden. Een goede manier om hiermee om te gaan is te beginnen met tapen. Sporters die pijn in knieholte na hardlopen krijgen, maken het meest gebruik van deze taping.

Gebruik deze taping voor de knieholte en gebruik andere specifieke tapings voor andere blessures aan de knie

Pijn in knieholte tapen is een van de meest gebruikte tapings gebruikt door marathoners en triatloners. Daarnaast heeft KT Tape ook een aantal andere tapings rond de knie.  Bijvoorbeeld een taping wanneer je pijn aan de voorkant in het midden zit.  Of een specifieke taping voor als je pijn meer aan de buitenkant van je knie zit en een taping die effectief is tegen pijn aan de binnenkant van de knie. Alle andere knie tape instructies vind je hier.

Wat doet deze taping (pijn in knieholte tapen) applicatie precies?

Gebruik pijn in knieholte tapen toepassing om de bloedtoevoer naar het gebied te vergroten. Daarnaast wordt de druk verminderd waardoor de pijn in knieholte afneemt. Het verhogen van de bloedtoevoer zal helpen om de knieholte ontsteking te verminderen.  En door het verminderen van de druk zal de pijn achterkant knie afnemen.  Hierdoor worden compensatie blessures voorkomen. Als de pijn in knieholte wat is afgenomen, moet er begonnen worden met licht progressieve stretching samen met massage. Wordt de pijn in knieholte na hardlopen veroorzaakt, dan is het om het hardloopschema weer langzaam op te bouwen.

Pijn in knieholte tapen met KT Tape: de resultaten.

Ongeacht de oorzaak van de pijn in knieholte, de effecten van het intapen met KT Tape zullen u profijt brengen. De pijn achterkant knie zal afnemen, de knieholte ontsteking zal verminderen en het zal helpen als de knieholte dik is. Kortom, het heeft een positieve invloed op een heleboel knieholte klachten. Gebruik deze toepassing in combinatie met de volledige knie applicatie voor een maximaal effect. 

pijn in knieholte tapen hardlopen

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons