0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Onlangs op het world wide web #2

De afgelopen weken verschenen er weer mooie artikelen op het internet. Ik maakte een selectie met deze week DailyLin, Mindfulrun, Legally-Brunette en Michielziet. Hieronder eerst een artikel dat is gericht op het uitleggen van shin splints.

Legally-Brunette: Shin splints

Het was onwijs balen toen ik in december een shin splint op liep. Als ik achteraf terug kijk is het meer dan logisch. Verkeerde schoenen, te hard van stapel gelopen en verkeerde techniek. Ik heb er al eens iets over geschreven op RunningMaurits.nl. Maar een veel beter artikel kan je vinden op de site van Stacey. Op Legally-Brunette.nl beschrijft ze heel goed wat shin splints is, hoe je er aan komt en veel belangrijker: hoe je van shin splints af komt. Daarnaast heeft ze een YouTube playlist gemaakt met oefeningen om van een shin splint te herstellen. Uiteindelijk geeft ze ook nog goede tips om een shin splint te voorkomen. Want geloof me, dat wil je echt niet.

DailyLin: Je eerste wedstrijd

Voor alles is er een eerste keer. In mijn geval mijn allereerste run. Zoals ik al eerder vertelde zal deze op 19 april zijn. Gegarandeerd dat ik nerveus ben. Dan is het fijn als er iemand je al een beetje vertelt wat je te wachten staat. Zoals DailyLin deed in heet vierde Run, Rookie Run post. Het enige wat ik nu nog wil weten hoe makkelijk je een warming-up kan doen terwijl je in een startvak staat te wachten. Wellicht dat ik dit ooit nog ergens lees. En zo niet, dan moet ik het zelf maar uit zien te vinden. Uiteraard zal je het dan wel hier lezen.

Mindfulrun: Veel hardlopers ademen slecht

Afgelopen woensdag kreeg ik tijdens het hardlopen de hik. Van vele kanten kreeg ik de mededeling dat ik dan verkeerd zou ademen. Gelukkig is dat bij mij niet het geval, maar het is zeker wel een goed idee om eens te kijken naar mijn ademhaling. Toevallig stuitte ik op het artikel op Mindfulrun, geschreven door Martijn. Hij beschrijft duidelijk welke drie fouten er gemaakt worden en wat wél een goede manier van ademen is. Voor mij de hoogste tijd om op een andere manier te gaan ademen: via de neus. Ook kunnen allergien invloed hebben op je longinhoud.

 

Michielziet: Volg de kniekousen

Een zeer leuke blog om te lezen is die van Michiel. Op Michielziet schrijft hij verhalen die heerlijk weg lezen. Zo dit keer ook over het hardlopen. Zijn allereerste hardlooprun: een veldloop van 9km. Met slechte schoenen, nauwelijks getraind verschijnt hij aan de start. De motivatie om de run uiteindelijk uit te lopen kwam zo plotseling voor hem lopen. Ik heb zelf nog nooit een run gelopen (de eerste twee staan overigens al wel op de kalender) maar ik kan me zo indenken dat op gegeven moment de motivatie toch ergens vandaan moet komen.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons