0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Instructions

Marsfractuur tapen, Metatarsalgie tapen of bal van de voet tapen

Blessures of pijnen rond de voorvoet

​Hieronder volgt informatie over pijn in voorvoet, metatarsagie en marsfractuur. Metatarsagie is een verzamelnaam voor pijn in voorvoet. Marsfractuur zijn scheurtjes in de botjes, waardoor metatarsagie voorkomt. De bal van de voet is de plaats waar de tenen met de rest van de voet samenkomt. Het gebied bevat veel spieren en het is de plaats waar veel druk op wordt gelegd als mensen trainen. Hierdoor kan de belasting intens zijn. Draaien op dat gebied komt veel voor.  En zonder voldoende rust kan de bal van de voet gaan slijten en pijn in voorvoet ontwikkelen. Doordat men metatalsalgie of marsfractuur tapen kan, wordt hiermee de blessure sneller hersteld en toekomstige kwetsuren voorkomen. De bal van de voet tapen wordt veel gedaan wandelaars en wordt als zeer verlichtend ervaren.

 

 

Oorzaken van metatarsalgie

​Metatarsalgie is een brede benaming voor pijn in voorvoet, die veel oorzaken kan hebben. Zoals een verstuiking, algemene overbelasting of een marsfractuur. Veel kleinere spieren, botten, ligamenten, pezen en zenuwen komen hier allemaal samen. Deze zeer gevoelige en flexibele delen van de bal van de voet zijn verantwoordelijk voor het evenwicht en versnelling. Door de marsfractuur tapen met KT Tape kan men de doorbloeding verbeteren.  Hierdoor versnellen processen.  Waardoor bijvoorbeeld de afvoer van ‘slechte vloeistoffen’ en toevoer van voedingstoffen en zuurstof. Hierdoor treedt herstel sneller op.

Download onze printbare PDF instructies hier

Marsfractuur: het ontstaan en de behandeling

​Pijn in voorvoet kan ook het het gevolg zijn van een marsfractuur. Vermoeidheidsbreukje, zo wordt de marsfractuur ook wel genoemd. Bij hardlopers en lange afstand wandelaars hebben grote kans om een marsfractuur op te lopen. Pijn in voorvoet is een symptoom van een marsfractuur en valt dus ook onder de metatarsagie. Marsfractuur is een fractuur van een van de middenvoets-beentjes. Het belangrijkste symptoon bij een marsfractuur is pijn in voorvoet, het is pijnlijk bij aanraken en normaal lopen gaat niet. De scheurtjes in de botten bij een marsfractuur zijn zo klein, dat ze moeilijk te zien zijn op een rontgen foto. Men kan een marsfractuur tapen, waar zeer goede resultaten mee kunnen worden gehaald.

 

marsfractuur tapen

​Marsfractuur tapen is een effectieve behandeling samen met rust nemen

De eerste stap naar genezing is de voet waar de marsfractuur is, rust geven. Zo kan de metatarsagie verminderen en kan het genezingsproces beginnen. De voet waar de marsfractuur tapen met KT tape geeft meestal direct verlichting. Dit houdt de zwelling onder controle en zorgt voor herstel. Volg de bovenstaande video goed op het marsfractuur tapen, om het optimale effect te sorteren.

​Metatarsalgie: oorzaken van pijn in de voorvoet

​Metatarsagie en pijn in voorvoet wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking als gevolg van overbelasting bij actieve mensen. Andere veel voorkomende oorzaken zijn gewichtstoename, kneuzingen of blauwe plekken, plantaire fasciitis, of zenuw problemen door diabetes. Ook vrouwen die veel op hoge hakken lopen, hebben vaak metatarsagie en bijbehorende pijn in voorvoet.

 

marsfractuur tapen middenvoet tapen

Slecht schoeisel of hoge hakken

​Bij het dragen van te krappe schoenen of hoge hakken, kan er meer eeltvorming zijn onder de voet. Hierdoor komt er meer druk op de bal van de voet.  Hierdoor kan metatarsagie ontstaan waardoor u pijn in voorvoet krijgt.  Bij oudere mensen verdwijnt het vetlaagje onder de middenvoetbeentjes.  Dit kan ook een oorzaak zijn voor metatarsagie en daardoor pijn in voorvoet krijgen. Hoewel het natuurlijk beter is om helemaal geen hakken te dragen, de bal van de voet tapen werkt zeer goed mocht deze pijn desondanks optreden.

Overige oorzaken

​De pijn in voorvoet kan worden gevoeld tijdens het dragen van een groot gewichts of bij aanraking. Deze pijn kan variëren van licht en pijnlijk tot zeer scherp en een branderig gevoel geven. Kortom, de pijn aan de bal van de voet varieert aanzienlijk en er is vaak een  diagnose nodig om de specifieke metatarsagie te identificeren. Echter kan men de bal van de voet tapen, voordat de diagnose is gesteld. Dit omdat deze taping effectief is tegen de meeste oorzaken van deze pijn. Als metatarsagie niet wordt behandeld, kan er een ontsteking ontstaan. Zo kunt u chonisch pijn in voorvoet hebben.

​Behandeling van metatarsalgie: rust en tapen

Typische behandeling van metatarsagie en pijn in voorvoet omvat kritische rust, ijs leggen, steunzolen, en lichte massage of stretching. De voet intapen met KT Tape kan het herstelproces versnellen en de bijbehorende pijn in voorvoet aanzienlijk verminderen. Het is voor iedereen erg moeilijk om niet op hun voeten te staan.  Hierdoor duurt het meestal langer voordat de metatarsagie en de pijn in voorvoet genezen. Degenen die KT Tape hebben gebruikt voelen minder druk op het pijnpunt, waardoor genezing eerder optreedt. Hierdoor worden hersteltijden om de metatarsagie te genezen worden korter.

marsfractuur tapen metatarsalgie tapen bal van de voet tapen

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons