0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Liesbreuk tapen of Liesblessure tapen bij liespijn

Als u uw lies verrekt is dat een lessure aan de adductoren, dat het been terug in de richting van het lichaam brengt. Zo’n liesblessure kan veel liepijn geven en kan snel verslechteren. Minder ernstige verrekkingen trekken de spieren buiten hun normale bereik van de beweging en zorgen voor onvolledige micro-scheurtjes. Als u uw lies verrekt in een ernstigere mate, scheuren de spiervezels in totaal en kan zelfs leiden tot een volledige scheur van de spier, met liespijn en mogelijk een liesontsteking tot gevolg. Lies pijn kan zonder behandelig ontwikkelen in chronische lies pijn. Liesbreuk tapen of een liesblessure tapen is meestal de eerste stap naar herstel.

Preventie en genezing

Wanneer u eerder last heeft gehad van liespijn, dan is het verstandig preventief te tapen. Lies pijn kan dan redelijk snel weer terugkomen. KT Tape voorkomt dit door extra ondersteuning te geven en de doorbloeding te verbeteren.  Liesbreuk tapen of liesblessures tapen is effectief gebleken en kan de pijn snel wegnemen en bovendien kan het voorkomen dat de liesblessure weer terug komt.

Download onze printbare tape instructies in PDF

​Liesblessures en het ontstaan ervan

​Liesblessures, zoals als u uw lies verrekt en scheuringen, komen meestal pas op na activiteit waarbij meerdere richtingsveranderingen of overmatig uitrekken of longerende bewegingen betrokken zijn. Iedereen heeft bij full contact sport een groter risico op liesblessures als gevolg van de variabiliteit in beweging en het schokkende karakter van de sport. Misstappen, vallen, en schoppende bewegingen zijn ook risicofactoren voor liespijn en erger.

Is een liesbreuk hetzelfde als een ‘gewone’ liesblessure?

​Nee. Strikt genomen is een liesbreuk is een zwakke plaats in de buikwand. Door overbelasting van binnenuit, kan een uitstulping ontstaan. Echter wordt een liesbreuk vaak verward met bepaalde sportblessures.

​Kan men een liesbreuk tapen?

Ja. Wanneer hier last van wordt ondervonden kan men deze ‘uitstulping’ operatief verwijderen. Echter, door de liesbreuk tapen kan men echter wel de vervelende symptomen wegnemen. In de volksmond wordt een ‘gewone’ liesblessure vaak al snel aangemerkt als liesbreuk. Men heeft het dan voornamelijk over de binnenkant van het bovenbeen (de adductoren). Deze ‘liesbreuk’ komt vaak voor in de sport en kan zoals de ‘normale’ liesblessures behandeld worden. Het gebruik van KT Tape heeft hier maximaal effect. Het versnelt de genezing en voorkomt terugkomende liesblessures.

Symptomen van de verschillende liesblessures

​Symptomen zijn onder meer benauwdheid, ongemak of liespijn, en eventueel zwelling of, in ernstige gevallen, blauwe plekken. Een liesblessure, een liesontsteking of als u uw lies verrekt, kunnen zeer hevige liespijn geven en plaatsen u, zonder de juiste behandeling, buitenspel. Buiten het alledaagse leven en buiten de sport.

Een liesblessure tapen met KT Tape helpt om de gespannen spieren te ontspannen en te ondersteunen, eveneens om de liespijn direct te verlichten. Een combinatie van licht progressieve stretching en KT Tape zal helpen om je weer actief te krijgen in een veel kortere periode.

liesbreuk tapen liesblessure tapen liespijn

Liesblessures worden gewoonlijk als volgt beoordeeld:

  • Liesblessure van de eerste graad: Lies pijn bestaat uit mild ongemak, meestal geen invaliditeit. Deze liesblessure geeft meestal geen beperkingen voor de activiteit. Echter kan de liespijn sneller verergeren.
  • Liesblessure van de tweede graad: Lies pijn bestaat uit matige ongemak, kan beperkingen geven bij het rennen en springen. Matige zwelling en blauwe plekken kunnen voorkomen, meer hevige liespijn.
  • Liesblessure van de derde graad: Ernstige blessure dat hevige liespijn kan geven bij het lopen. Vaak klagen mensen over spierspasmen, zwelling en aanzienlijke blauwe plekken.

Een liesblessure tapen met KT tape is aangewezen bij een liesblessure van de eerste en tweede graad. Zoek medische hulp bij liesblessures van de derde graad en gebruik KT Tape als onderdeel van een groter behandelplan om de liesblessure en daarmee de liespijn op een effectieve manier op te lossen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons