0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

KT Tape sporttape aanbrengen: Tape als een PRO !

KT Tape is synoniem met de kwaliteit van haar producten. Correct sporttape aanbrengen is heel belangrijk om het optimale resultaat te bereiken. Het is daarom belangrijk dat u deze aanbevelingen nauwkeurig opvolgt.  KT Tape PRO kan aanzienlijk meer spanning verdragen dan ‘traditionele’ elastische tapes (zoals ook KT Tape Original), waardoor de hechting bij KT Tape PRO en daarmee een optimale plaatsing essentieel is. Mocht u hier verder niet uitkomen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

kt tape sporttape aanbrengen

KT Tape Sporttape aanbrengen: bereid de huid goed voor

Breng de tape Tenminste 60 minuten Voor lichamelijke activiteit op schone, droge en warme huid aan. Op deze manier heeft de tape de tijd een stevige hechting met de huid te vormen. Voor een optimaal resultaat. Maak de huid schoon met alcohol en verwijder eventueel lichaamshaar (vanaf 3mm is het raadzaam om het altijd te verwijderen). Houd er rekening mee dat Douchegels, hydraterende stoffen, body lotions, enz. vaak oliën bevatten en andere stoffen die hechting onmogelijk maakt. Voor het KT Tape sporttape aanbrengen is het daarom erg belangrijk dat op een vetvrije huid te doen.  

Rond de hoekjes af bij het inkorten van de strip

Wanneer je een strip halveert of inkort, rond dan altijd de hoeken van de tape af. Dit voorkomt extra wrijving waardoor de strip langer blijft zitten.

Strek de tape niet te veel uit bij

Bij het KT Tape sporttape aanbrengen, vermijd overmatig uitrekken.Teveel rek zetten op de tape, zal er voor zorgen dat het vroegtijdig los gaat. Zorg ervoor dat u onze instructie video’s bekijkt en het aanbevolen rek percentage niet overschrijdt.

Raak de hechtlaag niet aan bij kt tape sporttape aanbrengen

Vermijd contact tussen de vingers en de hechtlaag van de tape, anders zal dat deel van de tape niet meer plakken. Door de warmte en eventuele vuiligheid van de vingers, zal de hechtlaag voortijdig activeren en niet meer op de huid hechten.

Op de eerste en laatste 4-5 cm van de tape strip mag geen rek worden aangebracht!

De uiteinden dienen als ‘ankers’, en zorgen ervoor dat de tape stevig vast zit. Wanneer de ankers te kort zijn, heeft de tape niet genoeg ‘grip’ en zal de tape daardoor voortijdig loslaten. U kunt ook de instructie video’s op onze website bekijken waar dit ook aan bod komt.

KT Tape Sporttape aanbrengen en activeren

De latex vrije lijm wordt geactiveerd wanneer het net boven de lichaamstemperatuur rijkt. Het gladde gedeelte van het afdekpapiertje kan gebruikt worden om de tape (stevig!) op te wrijven om het op te warmen. Dit zorgt ervoor dat het hecht middel activeert en een binding ontstaat. U kunt ook een haardroger gebruiken om de tape op te warmen, waardoor de hechtlaag ook geactiveerd zal worden. Hieronder vind je nog even de belangrijkste aandachtspunten bij het

kt tape sporttape aanbrengenkt tape aanbrengen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons