0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Knie tapen bij kniepijn: Volledige knie intapen bij een knieblessure​

Knie pijn kan worden veroorzaakt door elk soort knieblessure. De patella kan verkeerd bewegen, meniscusklachten door een meniscusscheur aan een van de meniscussen, of een ontstoken meniscus. Meniscusklachten, patella problemen (knieschijfpijn) of een ontsteking, ze hebben allemaal kniepijn met elkaar gemeen. Er kan artritis, plica, chrondomalacia, of een aantal problemen met de botten, waaruit de knie bestaat, zijn. Knie tapen bij kniepijn is een van de meest effectieve manieren gebleken om deze vervelende blessures te laten herstellen en ook voorkomen. Overigens heeft KT Tape voor de mediale meniscus (binnenkant knie) een gespecialiseerde taping ontwikkeld welke zeer goed werkt tegen deze specifieke klacht. Daarnaast kun je je knie intapen met deze tape instructie, wanneer je last hebt van een zogenoemde ‘runnersknee’ of lopersknie.

De Knie tapen bij kniepijn: de volledige knie taping dekt de meeste soorten kniepijn

​Het is uiteraard goed om de oorzaak van de knieblessure die de kniepijn veroorzaakt te achterhalen. Toch is het mooie van deze volledige knie taping, dat de hoeveelheid knieblessures die wordt gedekt groot is. Dit omdat de knie tapen een positieve uitwerking heeft op de spierbalans en op het verminderen van de druk op de patella / knieschijf en de pezen. Dus voordat de oorzaak van de knieblessure bekend is, heeft volledige knie taping een positief effect op elke knieblessure, zoals patella problemen, kniepijn en menuscusklachten.

Download hier de printbare taping instructies
Kniepijn, meniscusklachten en problemen met de patella / knieschijf kunnen heel veel oorzaken hebben. Onbalans van de spieren, slechte hardloop vorm, scheve heupen of een slechte houding, slechte voeding, overbelasting, een compensatie voor een andere blessure, hyperextensie, artritis, en stomp trauma aan de ligamenten. Dit zijn slechts een paar van de meest voorkomende knieblessures die kniepijn geven. Door de knie intapen, herstelt men sneller en komt de kniepijn over het algemeen minder snel terug.

De volledige knie taping. Maar wat is het effect van deze taping?

​Een deel van de behandeling dat elke knieblessure gemeen heeft is het laten toenemen van de circulatie. Daarnaast levert het steun, het verminderen van de druk en het onderhouden van de beweeglijkheid. Beweging is over het algemeen goed voor het herstel, maar als u tevell kniepijn heeft, is een paar dagen rust nemen verstandige. Fietsen en wandelen is een goede activiteit om mee te beginnen, zodra de knieblessure het toelaat. Knie tapen bij kniepijn helpt bij zowel het herstel van de blessure en zorgt er ook voor dat een zwakke knie niet weer gaat opspelen. Curatief en preventief dus.

Knie tapen bij kniepijn zelf met KT Tape knie intapen

De knie intapen met KT Tape is helpt bij kniepijn, menuscusklachten, patellaproblemen en andere bovenvermelde knieproblemen die kniepijn veroorzaken. Dit zonder de nadelen die bracing of inzwachtelen met zich meebrengen. Algemene knieblessures zoals patella tendinitis, springersknie, patella tracking, artritis, plica, patellofemorale klachten, meniscusklachten, zoals meniscus pijn door een meniscusscheur, en algemene instabiliteit kan allemaal het best worden aangepakt met behulp van de volledige knie taping applicatie. Met deze applicatie kunt u ondersteuning, pijnbestrijding, en de normale mechanica van het lichaam zonder bewegings– of circulatiebeperking, zoals het geval is bij andere behandelingen.

knie tapen knie intapen

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons