0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

KLIMBLESSURES ZELF TAPEN MET KT TAPE

KLIMBLESSURES ZELF TAPEN MET KT TAPE

Bij KT Tape krijgen wij vaak vragen over het gebruik van KT Tape en klimblessures. Het lag daarom voor de hand om aandacht aan dit onderwerp te schenken. Veel voorkomende Klimblessures zijn bijvoorbeeld een vingerverstuiking, een overbelasting van een vinger,  het Carpaal tunnel syndroom of schouderontsteking. Hieronder volgen een aantal klimblessures, met een uitleg over hoe je zelf de klimblessure kunt tapen.

Klimblessures aan de vingers:

Vinger verstuiking, gekneusde vinger

Blessure aan ringbandjes

Chronische zwelling

Klimblessures aan de hand, pols of onderarm:

Blessure aan het spierpeescomplex

Carpaal Tunnel Syndroom

Klimblessures aan de schouder:

Rotator cuff

Schouderontsteking

Natuurlijk zijn er nog tal van andere klimblessures die voorkomen, maar helaas kan ik ze niet allemaal behandelen. Mocht je blessure hier niet bij staan, dan kun je altijd kijken bij de 47 overige instructievideo’s of  contact met ons opnemen.

Klimblessures: VINGERS zelf tapen

De vingers hebben het zwaar te verduren bij een sport zoals klimmen, wat vele klimblessures veroorzaakt. Niet alleen het gewicht wat het moet dragen, maar soms wordt er ook misgegrepen of bij het vasthouden aan een klein randje glij je weg. Soms hoort men een knal. Waarschijnlijk is dan een ringbandje gescheurd. Hij kan deel of helemaal gescheurd zijn of kunnen er meerdere scheuringen aanwezig zijn.

Gelukkig hebben we 10 vingers, waardoor het soms mogelijk is om nog door te klimmen. Het is dan we verstandig om de geblesseerde of verstuikte vinger in te tapen. Zo kan KT Tape helpen om het gewricht te stabiliseren en zwelling en pijn tegengaan.

Op de lange termijn kunnen klimblessures verdikkingen van de gewrichten van de vingers veroorzaken. Dit betekent niet altijd een blessure. Echter, als de vingers pijnlijk en gezwollen zijn, dan is het meestal wel een blessure. Rust, ijs leggen of icepower toepassen en intapen met KT tape kan helpen om het genezingsproces te versnellen. Zorg ervoor dat het geen chronische ontsteking gaat worden. Op deze pagina, laat men zien hoe een vinger ingetaped moet worden.

Klimblessures HAND,POLS & ARM tapen

Een klimblessures aan het spierpeescomplex is een blessure dat komt door overbelasting. Men voelt een plotselinge pijnscheut. Doorklimmen is dan meestal niet meer mogelijk. IJs leggen en intapen, zodat de doorbloeding optimaal wordt, kan helpen om de genezing te bevorderen.

Het Carpaal tunnel syndroom komt niet alleen voor als klimblessure. Bij het Carpaal tunnel syndroom wordt de zenuw die door de Carpale tunnel loopt, bekneld. Meestal omdat er iets op de tunnel drukt. Bij klimmen kan het zijn dat de spieren door het trainen dikker worden. En deze drukken dan op de tunnel. Een tintelend of dof gevoel in de pols en hand is een van de verschijnselen. Kijk hier voor meer uitleg en tape instructie voor de behandeling van deze klimblessure.

Klimblessures: SCHOUDER en KT Tape

Bij de schouder zijn er de Rotator Cuff spieren die moeten zorgen voor stabiliteit. Als deze Rotator Cuff spieren plots een hoge belasting te verduren krijgen of vaak dezelfde beweging moeten uitvoeren, dan kunnen deze spieren overbelast raken wat resulteert in een klimblessure. Vroegtijdige herkenning en behandeling kan ervoor zorgen deze klimblessure geen chronische blessure wordt. Intapen met KT Tape tijdens het klimmen kan ervoor zorgen dat de klimblessure niet erger of voorkomen wordt. Een chronische blessure kan een schouderontsteking zijn. Steek uw hoofd niet in het zand als u een kleine blessure heeft, want bij een chronische schouderontsteking bent u lang uit de running, laat staan climbing! Klik voor meer informatie over deze klimblessure en voor de tape instructievideo hier.

Uiteraard is een specifieke en gedoseerde training belangrijk ter voorkoming van klimblessures. Klimmen is een fantastische sport, zeker als je van een uitdaging houdt. Voor advies is het beter om onder begeleiding te trainen. Ga langs bij een klimvereniging in de buurt, of kijk op http://www.siked.nl. Dit is de grootste mediaplatform binnen de Nederlandse klimscene.

Technische rots- en ijsbeklimmers hebben goede flexibiliteit in de heupen, schouders, en core spieren nodig om langs brede lopen, gedraaide overhangen en hoge mantels te komen. Technische beklimmers moeten de kracht in hun kern, boven- en onderlichaam ontwikkelen voor verticale beklimmingen met en zonder pak. Anarobe conditionering is ook een belangrijk onderdeel van het programma van de technische beklimmer, wat ook steeds belangrijker wordt als de klimmer zijn vaardigheden steeds meer ontwikkelt.

Bij het training voor rock- en ijsbeklimmingen gaat het meestal om een combinatie van training voor specifieke fitness kwaliteiten, specifieke activiteiten buitenshuis en het beoefenen van sport vereiste vaardigheden. Daarnaast kun je jezelf tapen voor het voorkomen van bepaalde klimblessures en zwakke punten.

Daarom is het verstandig om KT Tape bij de hand te hebben. Deze tape heeft dezelfde elasticiteit als uw huid, waardoor KT Tape makkelijk mee beweegt met uw lichaam en beperkt uw mobiliteit niet. Het versnelt het herstel van klimblessures en voorkomt bovendien blessures door de verbetering van bloedsomloop en de afname van druk op het pijnpunt. Mocht je belang hebben bij onze gratis tapinggids, klink dan hier hier.


Warning: strpos(): Empty needle in /home/kttapede/public_html/kttapebenelux.com/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-term-functions.php on line 480
Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons