0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

IT BAND INTAPEN BIJ DE LIES OF ITB TAPEN OM LIESPIJN TEGEN TE GAAN

De it Band of iliotibiale band, is een dikke band van vezelig weefsel dat langs de buitenkant van het been loopt. De it band begint bij de heup en strekt zich uit tot aan de buitenzijde van het scheenbeen (tibia), net onder de buitenkant van het kniegewricht. De it band werkt samen met een aantal spieren in de dij om voor stabiliteit aan de buitenzijde van de knie te zorgen. Het zogenaamde i iliotibiale band syndrome (ITBS) komt regelmatig voor bij hardlopers mede doordat de it Band regelmatig wordt overbelast. Iliotibiale band syndrome is soms lastig vast te stellen en te localiseren omdat er meerdere samenhangende factoren invloed hebben op de it band en het ontstaan van deze blessure. Iliotibiale band syndrome kan (voor een deel) voorkomen worden door een goede warming up.

Download

Hieronder volgt een taping geschikt voor KT Tape PRO die doorgaans zeer effectief blijken te zijn bij de behandeling van het iliotibiale band syndrome.  Klik hier voor de algemene effecten van KT Tape. KT Tape PRO zorg in dit geval voor een kinesiologisch, ondersteunend en stabiliserend effect van de it band en daarmee de knie. Het geven van ondersteuning aan de it band door taping komt op de 4 plaats op meestvoorkomende blessures bij marathons. Preventief doordat mensen last krijgen na een bepaalde afstand aan de it band, of curatief nadat zij de pijn in de it band hebben ondervonden.

Iliotibiale band syndrome bij de heup is meestal te wijten aan overbelasting van de it Band en / of compensatie voor andere blessures en pijn in het lichaam. Ook kan het zo zijn dat bepaalde meewerkende spiergroepen te zwak ontwikkeld zijn, die dan opgevangen moeten worden door de IT Band waardoor deze overbelast raakt en zich ontwikkelt to een iliotibiale band syndrome. Iliotibiale band syndrome van de knie en heup zijn samen goed voor ongeveer 12% van alle hardloop-, en fiets gerelateerde blessures, en daarmee is, -iliotibiale band syndrome,-  veruit de meest voorkomende oorzaak van laterale knie pijn. Iliotibiale band syndrome bij de heup komt over het algemeen voor in combinatie met deze laterale knie pijn.

Pijn in de IT Band bij de heup kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen die het heel moeilijk maken om te diagnosticeren. ITBFS (Iliotibiale band Frictie syndrome) is het gevolg van ontsteking bij de IT Band en irritatie die je voelt als de bursae, die verantwoordelijk is voor een soepele beweging, ontstoken raakt. Het resultaat van deze aandoeningen is ontsteking aan de it Band die leidt tot pijn aan de buitenkant van de heup bij beweging.Het Ilitiobale band syndrome kan je enorm beperken door voor beweging een goede warming up te doen. Dit blijkt een positief effecte te hebben op de iliotibiale band te hebben en verklijnt daarmee de kans op blessures. Ook door preventief te tapen met KT Tape wordt de kans op blessures drastisch verkleind.

It Band tape van KT Tape kan ontsteking aan de heup, onder andere veroorzaakt door het iliotibiale band Syndrome, bursitis, spierverrekkingen, artritis en tendinitis, helpen verminderen. Daarnast zal lichte progressieve stretching van de ilitibialle band, evenals massage en ijs leggen ook helpen om de symptomen te verminderen van het iliotibiale band syndrome. It Band tape van KT Tape zal helpen om de pijn geassocieerd met heup problemen, ongeacht de oorzaak, te verlichten. Bovenstaande video is een van de meest gebruikte applicaties ter behandeling van het iliotibiale band syndrome en de pijnen die daarmee samenhangen. Echter, raadpleeg altijd een arts als de pijn bij de iliotibiale band verergert of ernstig wordt.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons