0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Hielspoor tapen of hielspoor intapen met fasciitis plantaris tape

Hieronder volgt informatie over fasciitis plantaris, hielspoor en hielspoor tapen. De plantaire fascia of peesboog, een dikke band van bindweefsel dat vanaf de hiel naar de voorkant van de voet loopt. Het bestaat uit drie afzonderlijke delen: de mediale, de centrale en de laterale banden. De middelste band is het dikste en sterkste en pijn door fasciitis plantaris en hielspoor wordt meestal veroorzaakt door een probleem aan deze band. Deze pees is er om het hielbeen met de bal van de voet te verbinden en zorgt ervoor dat de tenen gebogen kunnen worden en geeft stabiliteit. Als deze pees ontstoken is, dan heeft u fasciitis plantaris.  Het tapen van een fasciitis plantaris met fasciitis plantaris tape is zeer effectief gebleken voor het herstel ervan, als ook ter preventie van deze vervelende klacht.

Download hier de printbare PDF instructies

Hoe ontstaat hielspoor & fasciitis plantaris en heeft hielspoor tapen effect?

​De pees waar fasciitis plantaris voorkomt, de fascia plantaris, dient als schokdemper en steunmechanisme voor de voetboog. Tijdens het lopen, of bewegen, fungeert de fascia plantaris als een veer om energie te besparen en te zorgen voor de voortstuwing. De spanning loopt op, waardoor fasciitis plantaris kan ontstaan, als de voet op de grond staat om de energie op te slaan om de opgebouwde energie vervolgens vrij te laten net voor de afzet van de grote teen om te helpen bij de versnelling. Als u hielspoor heeft en de pees waar fasciitis plantaris voorkomt overbelast raakt, kunt u fasciitis plantaris krijgen. De hielspoor tapen met KT tape kan dit voorkomen en helpen genezen. Fasciitis plantaris kan een langdurige blessure zijn. De hielspoor intapen met fasciitis plantaris tape helpt bij het genezingsproces van fasciitis plantaris aanmerkelijk.

​Fasciitis plantaris: vermijd overbelasting

​Fasciitis plantaris betekent letterlijk ontsteking van de fascia plantaris, maar bij de meeste gevallen is er vaker sprake van degeneratieve veranderingen in plaats van inflammatoire veranderingen. Een nieuwe term dat wordt gebruikt om de toestand nauwkeurig te beschrijven is plantaris fasciosis. Deze conditie vertegenwoordigt ongeveer 10% van de hardloop blessures. Fasciitis plantaris komt tweemaal zo vaak voor bij vrouwen dan bij mannen. Vanwege deze sterke aanwezigheid bij hardlopers, wordt verondersteld dat microtrauma door herhaalde belasting de primaire basis oorzaak is. Voorkom overbelasting waardoor de hielspoor pijnlijk wordt en u kans loopt op fasciitis plantaris. De hielspoor tapen kan dit helpen vermijden. Andere, minder belastende, sporten zoals zwemmen, zijn beter als u hielspoor heeft en daardoor fasciitis plantaris. Fasciitis plantaris tape van KT Tape kan bovendien gebruikt worden onder water.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van hielspoor en fasciitis plantaris?

De oorzaken voor fasciitis plantaris zijn vaak veelzijdig en kunnen variëren van biomechanisch (slechte vorm) tot cellulair (slechte voeding) en elke combinatie daartussenin. De oorzaak voor hielspoor is een botvormig aanhangsel onder de hiel. Activiteiten zoals hardlopen, waarbij het lichaam aanzienlijke hoeveelheden gewicht draagt en dat voor een langere periode, springen en dansen kunnen allemaal oorzaken zijn voor herhaalde belasting van de fascia plantaris, waardoor een ontsteking onstaat dat fasciitis plantaris heet – vooral bij de kruising met de hiel. Ook mensen met een staand beroep hebben meer kans op fasciitis plantaris, zeker als ze hielspoor hebben. Voor hen geldt dat de hielspoor intapen met fasciitis plantaris tape pijnverlichting geeft tijdens het werken.

Als u vaker fasciitis plantaris heeft, zoek dan advies

​Door bijvoorbeeld hardlopen wordt de pees overbelast en kunt u fasciitis plantaris oplopen en last krijgen van uw hielspoor. Mensen met een geproneerde voet (zij rollen hun voeten tijdens het wandelen en hardlopen), overgewicht, die slecht passende of versleten schoenen dragen, of die een afwijkende voet structuur hebben, zoals de benige uitwas dat hielspoor heet, lopen een groter risico op het ontwikkelen van fasciitis plantaris. Hielspoor aan de teen zijde van de hiel zijn vaak het gevolg van langdurige fasciitis plantaris, maar hielspoor aan de achterkant van de hiel zijn een apart geval. Als u vaker fasciitis plantaris heeft, is het goed om na te laten kijken of u een hielspoor heeft.

Preventief een hielspoor tapen

U kunt altijd preventief de hielspoor tapen als u bijvoorbeeld gaat hardlopen. Hielspoor is eigenlijk een aangroeisel onder het hielbeen bij de aanhechting van de pees. De medisch term voor hielspoor is calcaneusspoor. Ongeveer 75% van de mensen heeft hielspoor, maar meestal geeft dit geen problemen. Hevige pijn die maar blijft duren, wordt aangeduid als hielspoor. Deze pijn door een hielspoor is een felle pijn onder de hiel. De hielspoor tapen met KT tape, helpt vrijwel altijd tegen de pijn. Bekijk de video om de juiste manier van hielspoor tapen onder de knie te krijgen.

hielspoor tapen fasciitis plantaris tape

​Hielspoor tapen met KT Tape of fasciitis plantaris tape om het genezingsprocess te versnellen

​De hielspoor tapen met KT Tape bij deze aandoening blijkt goede resultaten te geven om de pijn te verlichten en om het genezingsproces van fasciitis plantaris te bevorderen. De hielspoor tapen met KT Tape biedt comfortabele en gelijkvormig ondersteuning aan de boog waardoor de voet ontspant en de fasciitis plantaris beter kan worden. Verminderde activiteit, stretching van de kuitspieren, massage therapie, gewichtsverlies bij mensen met overgewicht, schuim rollen, ijs leggen, en NSAID’s kunnen dienen om de symptomen te verlichten en een onderdeel zijn van de behandeling van fasciitis plantaris, of hielspoor. Strek de kuiten en fascia plantaris voordat u naar bed gaat en voordat u uit bed stapt. ‘s Ochtends al de hielspoor tapen als u een zwaarder dag heeft, kan helpen een fasciitis plantaris te voorkomen.

Aanvullende aanbevelingen omvatten:

  • Draag goed passende schoenen met de juiste
  • Goed stretchen voor een training
  • Vermijd harde oppervlakken
  • Leg ijs na een activiteit
  • Vermijd het om langere een periode stil te staan
  • Voer ook andere activiteiten in voor cardiovasculaire training, zoals zwemmen, fietsen, roeien, etc
  • Zoek conservatieve wellness
  • Hielspoor tapen zolang als u pijn heeft

Andere zaken ter preventie van hielspoor en fasciitis plantaris

Trainingsmethoden en slecht schoeisel

Verkeerde trainings methoden zijn ook een van de primaire oorzaken voor fasciitis plantaris. Een snelle toename van intensiteit of duur van een activiteit, plotselinge toename van explosieve bewegingen of heuvel trainingen, of hardlopen op extreem harde oppervlakken kunnen allemaal oorzaken van fasciitis plantaris zijn. Het dragen van het juiste schoeisel en mettertijd de training aanpassen wordt sterk aanbevolen in aanvulling op een goede stretching van de fascia plantaris en de kuitspieren gedurende de nieuwe activiteit. Sportschoenen verliezen snel hun schodempend vermogen bij intensieve activiteit en zouden vaak vervangen moeten worden om gezonde te kunnen blijven bewegen, zodat het krijgen van fasciitis plantaris voorkomen kan worden.

‘Strakheid’ in de kuitspieren

Strakheid in de kuitspieren of de achillespees kunnen fasciitis plantaris verergeren of bevorderen, waardoor u ook hielspoor problemen kunt krijgen. Bewegingsverlies in de enkel, benen en voetspieren die in onbalans of zwak zijn, alsmede het verouderingsproces zijn ook allemaal factoren. Als u zwakke spieren heeft, kan de hielspoor tapen u stabiliteit geven. Aan de onderzijde van de hiel langs de voetboog wordt meestal de pijn door hierlspoor gevoeld.

Bewegingsverlies

De meeste mensen zeggen dat de pijn, door fasciitis plantaris en hielspoor, het ergste is bij de eerste stappen ‘s ochtend of na een lange periodes van inactiviteit. Over het algemeen wordt de pijn verergerd door op blote voeten te lopen op een harde ondergrond, traplopen, sprinten, of staan voor een langere periode. Ook is het vaak moeilijk om te bukken of de tenen naar de schenen te richten en patiënten die chronische plantaire fassiitis hebben, maar actief blijven zonder de fasciitis plantaris te laten behandelen, hebben vaak bijbehorende knie en heuppijn.

​Tijd beginnen met een subtiele maar effectieve maatregel: een hielspoor intapen met KT Tape

Daarom is het belangrijk om tijdig de hielspoor te behandelen, te beginnen met de hielspoor tapen met KT Tape. Het gewicht van de voet halen verlicht over het algemeen de pijn. Echter, de symptomen keren even snel weer terug zodra er terug gewicht op de voet wordt geplaatst. Soms is het nodig om de hielspoor operatief te laten verwijderen, zodat de pijn door hielspoor weggaat en u geen fasciitis plantaris meer krijgt. Maar dat is de laatste stap. Eerst de voet laten rusten, ijs leggen en de hielspoor tapen. Er is weinig doorbloeding in dat deel van de voet, waardoor de fasciitis plantaris en hielspoor langzamer geneest. Blijf de hielspoor intapen, zeker als u nog pijn heeft door de fasciitis plantaardig. Zorg er bovendien voor dat u de juiste fasciitis plantaris tape gebruikt voor uw blessure. Gebruik de ‘product adviseur’ rechts onderaan deze pagina om de juiste tape te selecteren.

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons