0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Hielspoor tapen bij fasciitis plantaris

Hielspoor? Wat is het precies?

Niet lekker meer kunnen lopen, ‘s morgens niet op de hielen kunnen staan, hevige pijn in de hielen. De verzamelnaam voor dit soort klachten is: hielspoor. Vijf tot tien procent van de mensen krijgt ermee te maken. Hielspoor tapen is veruit de meest eenvoudige en toch effectieve oplossing.

Een echte hielspoor is een verkalking van de peesplaat, precies bij de aanhechting onder het hielbot. Niet iedereen heeft daar last van, maar als dit wel het geval is kan een hielspoor heel pijnlijk zijn. Meestal is de peesplaat van de voetzool – een heel sterke pees – de boosdoener van je pijnlijke hielen. De officiële naam voor deze klacht was altijd fasciitis plantaris (peesplaat ontsteking). Tegenwoordig zegt men vaker plantair fasciose. Waarom? Er is namelijk geen sprake is van een ontsteking maar van een zogenaamde peesplaatverweking.

Een pees die veelvuldig (extra) belast wordt en onvoldoende tijd krijgt om te herstellen, gaat protesteren. Als de (over)belasting aanhoudt, maakt de peesplaat een verkeerd soort bindweefsel aan. Dit wordt tendinose genoemd, pees-moeheid, goed te vergelijken met metaalmoeheid, die ook ontstaat door langdurige overbelasting. Hielspoor tapen is een laagdrempelige en eenvoudige manier om klachten versneld te laten verdwijnen en pijn te verminderen.

Symptomen

Aanvankelijk is de irritatie in de voet goed te verdragen. Wanneer de klachten aanhouden neemt de hielpijn en stijfheid toe. Normaal lopen en sporten wordt steeds moeilijker en uiteindelijk onmogelijk.

  • Pijn onder de hiel bij het lopen, vooral ‘s ochtends na het opstaan. Vaak lopen mensen daarom eerst een paar stappen op de tenen. Deze ‘startpijn’ ontstaat doordat het bindweefsel in rust korter wordt. Wanneer je in beweging komt ervaar je een pijnlijk stijf gevoel. Je kan startpijn ook voelen na een tijdje te hebben gezeten.
  • Pijn bij lang staan.
  • Stijve of gespannen voetzool, vooral bij een holvoet.
  • Hielpijn bij het autorijden.

Hielspoor tapen

Hielspoor tapen is een zeer effectieve en laagdrempelige manier om van hielspoor klachten af te komen. Daarnaast is het eenvoudig en gemakkelijk zelf te doen.  KT Tape zorgt voor een verbeterde doorbloeding dat een verbeterde toevoer van bouwstoffen en zuurstof tot gevolg heeft en een versnelde afvoer van afvalstoffen. Hielspoor tapen met KT Tape is daarom een van de meest gebruikte behandelingen voor deze aandoening.

hielspoor tapen

 

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons