0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Hiel intapen bij hielpijn of pijn aan hiel zelf effectief tapen

Hieronder wordt meer informatie gegeven over pijn aan hiel, mogelijke oorzaken van pijn aan hiel en de hiel intapen. In de video kunt u zien hoe een hiel tapen in zijn werk gaat. De voetaandoening die het meest voorkomt in Nederland is hielpijn. Het is ook een algemene benaming voor pijn aan hiel. Soms kan het een tijd duren voordat de hielpijn is genezen, maar de hiel intapen met KT tape kan dit proces versnellen. Pijn aan hiel heeft dus verschillende oorzaken. Lees verder om meer te weten te komen over deze veelvoorkomende klacht en wat de hiel intapen voor u kan doen.

Zelf je hiel intapen of toch direct naar de fysiotherepeut?

​De hiel is vanzelfsprekend een zeer belangrijk onderdeel in ons leven. Het neemt een groot deel van herhaaldelijke kracht bij elke stap en kan gevoelig zijn voor hiel pijn als die stappen te krachtig worden. De pijn aan hiel kan jarenlang blijven hangen en uiteindelijk veel andere problemen veroorzaken als het niet goed wordt behandeld. De hiel intapen met KT Tape zal niet alleen de hielpijn/pijn aan hiel doen afnemen, maar u helpen om compensatie blessures die voortvloeien uit het rondlopen op een voet met hielpijn te voorkomen.

Belangrijke oorzaken van hielpijn

Aangezien er veel oorzaken kunnen zijn voor pijn aan de hiel, is het verstandig te achterhalen wat de hielpijn veroorzaakt als deze pijn aan hiel langdurig is of als de hielpijn vaak terugkomt. Misschien zijn er naast de hiel intapen nog andere mogelijkheden. Soms is fysiotherapie nodig om van de pijn aan hiel af te komen.

Overbelasting bij training, drastische gewichtstoename, staan voor lange periodes zijn vaak de oorzaak van de pijn aan hiel. Hielpijn kan worden veroorzaakt door een aantal andere conditions zoals tendinitis, ontstoken slijmbeurs, artritis, zenuwbeschadiging, stress fracturen, kneuzingen of plantaire fasciitis en de resulterende hielspoor – naast nog vele andere aandoeningen. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van hielpijn en wat de hiel tapen doet tegen deze pijn aan hiel.

Diverse vormen van hielpijn die goed met KT Tape behandeld kunnen worden

Hielspoor

​Hielspoor is een benige uitwas, ook wel doornvormige verkalking genoemd, die onder het hielbeen zit, bij de aanhechting van de pees fascia plantaris. Hielspoor kan verschillende klachten geven, zie instructievideo over hielspoor, waaronder pijn aan hiel. De hiel intapen geeft pijnverlichting.

Aantasting van de Plantaire Fascia – deze verslechtering van de collageenvezels wordt gewoonlijk aangeduid als fasciitis plantaris. Ooit werd gedacht dat het een inflammatoire aandoening is, maar nu geloven ze dat plantaire fasciitis veroorzaakt wordt door een disfunctioneren nabij de aanhechtingsplaats. Bekijk de video over fasciitis plantaris om meer over dit onderwerp te weten te komen. Deze aandoening geeft ook andere pijnklachten, naast hielpijn. De hiel tapen heeft een positief effect op al deze klachten, waaronder pijn aan hiel.  De volgende vormen van hiel pijn kunnen wel behandeld worden met de tape instructies van deze pagina:

Kneuzing aan de verdikking van de Fat Pad

​Veroorzaakt door intens of repetitieve impact. Deze aandoeningen kunnen leiden dat de verdikking van de fat pad wordt weggeduwd waardoor de beschermlaag kleiner wordt tussen de botten van de voet en de grond, dat pijn aan hiel tot gevolg heeft. De hiel intapen kan hier helpen om extra bescherming te geven, zodat de hielpijn wordt verminderd.

Stress Fractuur

Zeer gebruikelijk bij hardlopers die op de weg joggen, een stress fractuur van het hielbeen kan worden geïdentificeerd door het opnieuw creëren van de hielpijn door te knijpen in de achterkant van de hiel. Het eerste wat zou moeten gebeuren, is ijs leggen, daarna de hiel intapen met KT Tape. Dit om zwelling en pijn aan hiel te verminderen. Als de hielpijn aanhoudt, is het beter naar een arts te gaan.

Beklemde Zenuwen

Er zijn vele belangrijke zenuwen die zich langs de onderzijde van de voet lopen. De voet bestaat ook uit veel botten. Als deze zenuwen tussen de botten komt te zitten en “beklemd” raakt, dan zal dit ernstige hielpijn geven. Ook hier kan de hiel intapen met KT Tape, vermindering geven van de pijn aan hiel. Doordat doorbloeding verbeterd en de druk van zenuwen wordt afgehaald, heeft dit vaak direct effect tot gevolg.

Ontstoken Slijmbeurs

Bursae of slijmbeurzen zijn kleine zakjes van vloeistof die werken als kussentjes om wrijving tussen de botten in te perken. Wanneer deze zakjes ontstoken raken, dan groeien ze in omvang en dit kan hielpijn veroorzaken. Om de zwelling en pijn aan hiel te verminderen, kunt u de hiel tapen met KT tape PRO. Bekijk de video hierboven voor de juiste manier van hiel intapen.

Overige tips om van een pijnlijke hiel af te komen of te voorkomen

U kunt zien dat er veel verschillende oorzaken zijn van hielpijn, maar de pijn aan hiel verlichten en het genezingsproces bevorderen zijn hetzelfde. Ijs leggen om zwelling en hielpijn te verminderen. Rust, zodat de pijn aan hiel niet een chronische hielpijn wordt. Als laatste de hiel intapen met KT tapen, zodat de zwelling en de bijbehorende pijn aan hiel wordt verminderd. Ook geeft dit stabiliteit en dit zorgt ervoor dat andere blessures die pijn aan hiel geven, wordt tegengegaan.

Draag goede schoenen als u gaat sporten. Waarschijnlijk is het beter na een blessure, als u weer begint met sporten, de hiel intapen. Dit vermindert de hielpijn en geeft stabiliteit. U de pijn aan hiel toch nog te erg is, kunt u beter rust nemen. Fietsen en zwemmen zijn alternatieve sporten, waarbij de hiel minder belast wordt en dus minder hielpijn geeft. Probeer een gezond lichaamsgewicht te krijgen, zodat de voeten minder belast worden. Dit kan ook de pijn aan hiel verminderen.

KT Tape is zeer nuttig voor algemene hielpijn door haar vermogen om ondersteuning te bieden, zonder de mobiliteit te beperken. Door het creëren van oppervlaktespanning op de huid over het gebied dat steun nodig heeft, zorgt de hiel intapen met KT Tape voor een lichte en comfortabele steun structuur die hielpijn verlicht en mobiliteit vergemakkelijkt. Kortom, de hiel intapen met KT Tape, samen met ijs leggen en rust, helpt bij het verlichten van de pijn aan hiel en het genezingsproces te bevorderen. KT Tape PRO Extreme is zeer geschikt voor blessures rond de voet, doordat de plakkracht van deze tape optimaal is en de werking niet afneemt door vocht.

hielpijn pijn aan hiel intapen

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons