0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Heup tapen bij heupklachten of heup intapen met een hip flexor taping

Pijn aan de heupflexoren is een relatief weinig voorkomende blessure aan de voorzijde van de heup, die overheersender is bij jongvolwassenen en vrouwen. Maar hoe ongewoon het ook mag zijn, wanneer men lijdt aan heupklachten of een verrekking van de heupflexoren, kan dat erg pijnlijk. Hip flexor is de Engelse benaming voor heupflexoren. De spieren van de heupflexoren, oftewel hip flexor, bestaan uit de grote en kleine psoas en de iliacus spieren. Deze spiergroep wordt vaak aangeduid als de “iliopsoasspieren“. Deze spieren dienen om de dij te buigen en de knie omhoog te trekken. De heup tapen met KT Tape helpt erg goed bij deze blessure. Men kan een zogenaamde hip flexor taping aanbrengen, om direct pijn te verminderen en het herstel te versnellen. Dit werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarnaast kan men ook preventief tapen met KT Tape om de blessure niet terug te laten komen.

Download onze printbare tape instructies PDF

Oorzaken en soorten pijn bij heupklachten

​Gebrek aan flexibiliteit in de heup, kern zwakte, en acute trauma zijn allemaal voorkomende oorzaken van blessures aan de heupflexoren, of de hip flexor. Blessures aan de heupflexoren / hip flexor worden meestal veroorzaakt door een acute (specifieke) beschadiging tijdens een explosieve of krachtige bewegingen zoals schoppen, snel van richting veranderen, of bij het trekken van een sprintje. Pijn aan de heupflexoren of hip flexor dient zich meestal aan aan de voorkant van de heup en kan uitstralen langs de dij en verergeren als er geprobeerd wordt om het been naar voren of naar boven te verplaatsen.

Heup tapen met KT Tape. Wat doet het?

De heup tapen met KT Tape kan helpen de spieren, die deel uitmaken van de heupflexoren / hip flexor, te ontspannen en te ondersteunen, zodat het genezingsproces kan beginnen. De heup tapen met KT Tape zal helpen om de bloedsomloop te verbeteren, alsook bij het sturen van positieve signalen naar de getroffen spieren. De verhoogde bloedsomloop zorgt ervoor dat processen sneller plaatsvinden. Zo worden afvalstoffen sneller afgevoerd en worden bouwstoffen en bijvoorbeeld zuurstof, sneller toegevoerd. Dit versnelt ook het genezingsproces en treedt herstel sneller op. Aan de andere kant wordt, -doordat de huid iets opgetild wordt-, de druk van het pijnpunt gehaald, waardoor vaak snel pijn vermindering optreedt. Tenslotte wordt KT Tape ook erg vaak gebruikt om terugkomende kwalen zoals bij de heup, preventief te tapen. Een hip flexor taping heeft dus meerdere functies in het herstelproces van de ‘hip flexor’. Aanvullende behandeling omvat rust, ijs leggen, lichte stretching, en uiteindelijk evenwichts– en krachttraining.

heup tapen hip flexor taping

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons