0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Hamstring tapen bij hamstring blessure of hamstring intapen bij hamstring pijn

De hamstrings zijn de krachtige spieren die achterop de dij zitten en van het zitbeen naar de kuit strekken. Bij een hamstring blessure kan kramp, verharding of hamstring pijn door micro-scheurtjes in het spierweefsel optreden. Hamstring pijn kan een grote belemmering zijn om verder te sporten. Herstel van een hamstring blessure en hamstring pijn gaat vaak erg langzaam. Vooral als er geen (juiste) maatregelen genomen worden. De hamstring tapen bij een hamstringblessure of de hamstring intapen bij hamstring pijn is hierbij de meest eenvoudige maar effectieve maatregel.

De hamstring tapen met KT Tape: voor genezing, preventie en directe pijnvermindering

​De hamstring tapen is een eenvoudige maar effectieve manier om hamstring pijn of een hamstringblessure sneller te laten genezen. De hamstring tapen als preventieve maatregel, helpt doorgaans veel sporters om een hamstringblessure of hamstring pijn te voorkomen. KT Tape verbetert de doorbloeding waardoor toe- en afvoer van voedingstoffen en afvalstoffen sneller plaatsvindt. Hierdoor vindt ook herstel sneller plaats. Daarnaast neemt de tape de druk van het pijnpunt, waardoor vaak direct pijnvermindering optreedt.

Download hier de printbare tape instructies in PDF

Oorzaken van een hamstring blessure

​Een hamstringblessure komt meestal voor bij actieve mensen. Daarnaast komt het vaker voor op hogere leeftijd. Bij voetbal komen hamstringblessures en hamstring pijn zeer veel voor. Een hamstring scheurt niet door contact, maar door heftige versnelling of een plotselinge beweging in een andere richting. Oorzaken van een hamstringblessure kunnen de volgende zijn. Onvoldoende flexibiliteit, gebrek aan goede training voor het sporten, spieruitputting. Ook slechte fysieke gesteldheid en het weer beginnen met sport terwijl een blessure nog niet genezen is. Begint u last van hamstring pijn te krijgen, neemt u dan direct maatregelen om erger te voorkomen.

Hevigheid van de hamstring blessure

​Bij minder ernstige hamstringblessures blijven de scheuren microscopisch klein. Het spierweefsel is dan te ver opgerekt en er ontstaan lichte bloeduitstortingen in de spier, waardoor een milde hamstring pijn ontstaat. Bij een ernstig gescheurde hamstring, kan de hamstring volledig doorscheuren. In dat geval is een hamstringoperatie nodig is om de gescheurde spier te herstellen. De hamstring pijn kan zeurend zijn, maar ook zeer scherp en uitstralend.

Hamstring intapen met KT Tape: wat is het effect?

​KT Tape helpt bij een hamstringblessure de spier ontspannen en verbetert de bloeddoorstroming naar de hamstring. Ook wordt de hamstring pijn direct verminderd, doordat de druk als het ware van het pijnlijke gebied afgehaald wordt. Een hamstring blessure kan erg pijnlijk zijn en als de hamstring behandeling niet goed word uitgevoerd, kan een hamstringblessure je lange tijd aan de zijlijn houden. Combineer KT Tape met lichte strekoefeningen, koeling na activiteit en voldoende rust om het herstel te versnellen. Het voordeel van de hamstring intapen is dat het herstel van de hamstringblessure 24 uur per dag doorgaat. Bij KT Tape PRO is dat dus 24 x 7 dagen.

Hiermee stel je vast hoe ernstig een hamstringblessure is:

Graad I hamstringblessure. Onprettig gevoel maar geen sterke hamstring pijn, doorgaans geen beperking voor je activiteit.

Graad II hamstringblessure. Middelzware hamstring pijn, beperkt activiteiten zoals rennen en springen. Kan gepaard gaan met zwelling en/of kneuzing.

Graad III hamstringblessure. Ernstige blessure die (ernstige) hamstring pijn veroorzaakt bij het wandelen. Klachten zijn spiertrekkingen, zwelling en ernstige kneuzing.

KT tape is geschikt voor hamstringblessures van Graad I en II en algemene hamstring pijn. Voor derdegraads hamstringblessures is medische zorg nodig. Hierbij kan KT Tape gebruikt worden als onderdeel van het herstel van de hemstringblessure.

hamstring tapen hamstring intapen hamstring blessure

Hamstringblessures komen vaak voor tijdens voetbal. Voor andere voetbalartikelen kijk ook eens bij voetbalshirtskoning.nl.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons