0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Hallux valgus tapen of een bunion taping doen met bunion tape

Hieronder zullen we informatie geven over bunion tapen, oftewel knobbel, de hallux valgus en de hallux valgus tapen met bunion tape. De grote teen, waar de bunion en hallux valgus voorkomt, is belangrijk bij het lopen. Deze zorgt namelijk voor de afzet bij elke stap. De teen moet in een goede stand blijven en daar kan de hallux valgus tapen bij helpen. Bekijk de video om de manier van hallux valgus tapen met KT Tape PRO onder de knie te krijgen.

Wat is een bunion of hallux valgus precies?

​Een bunion, ook bekend als hallux valgus, ontstaat wanneer de grote teen naar de tweede teen wijst en er een ontsteking ontstaat van het weefsel rond het gewricht. De Nederlandse benaming voor bunion is knobbel. De ontsteking zorgt ervoor dat het gewricht gezwollen en gevoelig wordt, waardoor alledaagse activiteiten zoals wandelen of hardlopen zeer veel pijn aan de bunion zal geven. Om de onsteking tegen te gaan kan de hallux valgus tapen helpen om te tapen met bunion tape.

Waarom komen Bunions vaker voor bij vrouwen dan bij mannen?

Bunions komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Daarom geloven veel mensen dat bunions veelal veroorzaakt worden door het dragen van strak zittende schoenen of schoenen met hakken. Genetica speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen wie gevoelig is voor het krijgen van een bunion, of hallux valgus. Draag daarom ruimere schoenen, liefst geen hoge hakken, waardoor de bunion en hallux valgus minder pijn zal geven. De hallux valgus tapen is een hulpmiddel die de pijn verminderd.

Hallux valgus tapen: helpt dit en waarom?

Vaak is de bunion niet pijnlijk en leidt degene een normaal actief leven. Maar bij sommigen kan de bunion of hallux valgus zeer pijnlijk zijn, zelfs slopend. De pijn is meestal heel erg en straalt doorgaans uit naar de tenen en langs de voetboog. Door de abnormale positionering van de botten in de voet, kan er ook scherpe zenuwpijn zijn. De hallux valgus tapen kan helpen om de tenen in een beter positie te houden, zodat de hallux valgus minder pijnlijk zal zijn. Daarnaast helpt KT Tape de doorbloeding te verbeteren en de druk van zenuwen te doen afnemen. KT Tape wordt ook weleens bunion tape genoemd door gebruikers, omdat een bunion tapen zeer effectief gebleken is.

hallux valgus tapen bunion tape

Naast hallux valgus tapen met KT Tape, wat kan men verder doen aan hallux valgus?

KT Tape kan o.a. helpen om dit scheve gewricht te corrigeren waardoor de pijn aan de bunion en druk mettertijd minder zullen worden, evenals het verhogen van de bloedtoevoer naar het gebied voor een verhoogde anti-inflammatoire werking en pijnbestrijding. Als u lijdt aan een bunion, hallux valgus zou u altijd schoenen moet kiezen die onbelemmerd en niet beklemmende is. Ook pas een voet waarbij de hallux valgus tapen is toegepast beter in een ruim zittende schoen. Een operatie is een optie voor mensen met ernstige pijn en waarbij de symptomen verergeren. In de eerste aanleg is een bunion tapen meestal een juiste oplossing.

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons