0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Golferarm tapen (epicondylitis medialis) of golfelleboog tapen

Hieronder wordt informatie gegeven over golferarm of epicondylitis medialis, peesontsteking elleboog en hoe de golferarm tapen kan helpen de pijnklachten te verminderen. In de video wordt laten zien hoe de golfelleboog tapen moet worden gedaan. Golfelleboog is een veel voorkomende overbelastingsblessure van de binnenkant van de elleboog. Epicondylitis medialis is de medische benaming voor golfelleboog. De aandoening is vergelijkbaar met peesontsteking elleboog, ook tendinitis genoemd, en golfelleboog kan ook leiden tot peesontsteking elleboog, aangezien deze vastzitten aan het botachtige uitsteeksel van de binnenkant van de elleboog.

​KT Tape en golferarm tapen

KT Tape is zeer effectief gebleken tegen een golferarm. Het verbetert doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd, en bouwstoffen en zuurstof sneller wordt aangevoerd. Dit heeft een sneller herstel tot gevolg. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt gehaald, waardoor meestal direct een pijnvermindering waar te nemen is. Ook wordt KT Tape vaak gebruik om terugkomende golferarm tegen te gaan. In onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe je zelf de golferarm tapen kunt.

Download onze printbare tape instructies PDF 

Risicogroepen voor epicondylitis medialis

​Onder golfers komt epicondylitis medialis of golferarm het meest voor aan het begin van het seizoen of wanneer er een plotselinge toename is van activiteit. Oorzaken voor epicondylitis medialis en peesontsteking elleboog, kunnen zijn, een geringe lichaamshouding, ongeschikt materiaal en spanning in de spieren van de onderarm. Elke activiteit waarbij de hand wordt gedraaid terwijl u grijpt en slaat loopt u het risico op het krijgen van epicondylitis medialis en peesontsteking elleboog. De golfelleboog tapen kan helpen de pijn te verminderen en de epicondylitis medialis of peesontsteking elleboog sneller te laten genezen.

Klachten bij een golferarm

​Pijn, veroorzaakt door epicondylitis medialis en peesontsteking elleboog, wordt gevoeld aan het binnenste deel van de elleboog en vaak straalt de pijn uit langs de binnenkant van de onderarm en soms naar de hand. De pijn wordt erger door het grijpen en kan variëren van licht tot ondraaglijk. NSAID’s kunnen helpen als de pijn door epicondylitis medialis en peesontsteking elleboog, ondraaglijk is. Dit naast de golferarm tapen.

KT Tape en het effect op een golferarm tapen

Meestal verdwijnt de epicondylitis medialisgolfelleboog of de peesontsteking elleboog na verloop van tijd met rust. Door het verlichten van de druk, het ontspannen van de bijbehorende spieren, en het verhogen van de bloedcirculatie, zal de golferarm tapen met KT Tape helpen bij het versnellen van dat proces en het bij het bestrijden van de pijn, zodat u actief kunt blijven. KT Tape zorgt voor een verbeterde doorbloeding waardoor bouwstoffen en zuurstof sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Dit heeft tot gevolg dat het herstelproces sneller verloopt. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt afgehaald, waardoor meestal direct een verlichting in pijn is waar te nemen. Velen gebruiken KT Tape ook voor terugkerende blessures. Door het aanbregen van KT Tape hebben terugkomende blessures een veel kleinere kans om weer op te spelen. Vergeet niet om ijs te leggen na de activiteit en masseer de spieren zachtjes en strek de onderarmspieren ook.

golferarm tapen golfelleboog tapen epicondylitis medialis

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons