0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Gluteus tapen bij gluteus medius pijn & gluteus maximus pijn

De gluteus spieren zijn de drie hoofdspieren die de billen vormen. Deze spieren roteren de heup naar buiten, breiden de romp van het lichaam uit, en verrichten bewegingen zoals de plooi en de lung. De rol van de gluteus spieren bij het verlengen van de benen is uitgebreid om onze kern te stabiliseren.  Verschillende omstandigheden kunnen pijn veroorzaken, en deze KT Tape applicatie kan zorgen voor verlichting. Naast het versnellen van de genezing, wordt de gluteus tapen met KT Tape ook vaak gebruikt om blessures te voorkomen. Hieronder wordt in de video uitgelegd hoe je het beste de gluteus tapen kunt.

Gluteus tapen: Versnelt herstel, vermindert pijn en voorkomt gluteus blessures

​Met KT Tape de gluteus tapen zal helpen om druk uit het gebied te verlichten door ondersteuning te geven. Daarnaast zal het de bloedstroom verhogen en de juiste reacties van de spieren te stimuleren om symptomen te verlichten. Deze functies helpen om pijn te verminderen en blessures aan de gluteus te voorkomen – letsel die voortvloeit uit abnormale beweging door bestaande pijn. Rust-, massage- en krachttraining is ook aangetoond dat de atrofische effecten van te lang of onactiviteit en druk omkeren. En hoewel gluteusproblemen een echte steek in de bil kunnen zijn, kan KT Tape helpen om de pijn te verlichten en je weer te bewegen.

Download onze printbare tape instructies PDF

Oorzaken van Gluteus maximus pijn en Gluteus medius pijn

Oorzaken zijn onder meer langdurige zitten (atrofie en druk) en last van overactiviteit.  Verwondingen die van invloed zijn op de lage rug of hamstringen, of een aantal activiteiten of verwondingen die een positie of activiteit pijn kunnen veroorzaken. Pijn kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende factoren. Waaronder knopen in de spieren, ontsteking van spierbevestigingen, ontsteking van bursa’s en rugproblemen. Ook hamstringdichtheid of overactiviteit, of verwijzing naar pijn van de wervelkolom.

Gluteus tapen: een aantal aanbevelingen

​Zorg dat je de aanbevelingen van KT Tape nauwkeurig opvolgt. Het effect van deze taping hangt voornamelijk af van de manier waarop de taping applicatie is aangebracht. Zo is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden, om een goede hechting te waarborgen. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste rekpercentage te hanteren, zodat het kinesiologie effect van de tape optimaal wordt overgegeven op de huid en het onderliggende weefsel. Mocht je verder nog vragen hebben met betrekking tot deze taping, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met KT Tape. Mocht je hulp nodig zijn bij het kiezen van de juiste tape, gebruik dan de ‘product adviseur’ rechts onder aan deze pagina.

gluteus tapen gluteus medius pijn gluteus maximus pijn

 

 

 

 

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons