0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Gekneusde vinger tapen of vinger intapen bij verstuikte vinger

Hieronder kunt u informatie vinden over vinger verstuiking, gekneusde vinger en hoe de gekneusde vinger tapen kan helpen tegen pijnklachten veroorzaakt door een gekneusde vinger. In de video kunt u zien hoe de vinger intapen wordt uitgevoerd.

“Finger jam” is een term die verwijst naar de vele blessures van de ligamenten en weke delen rond de kleine gewrichten van de vingers. Letterlijk betekent dit ‘geblokkeerde vinger’. Dit komt voor bij een gekneusde vinger. Gekneusde vingers of vinger verstuikingen zijn heel gebruikelijk bij balsporten of activiteiten waar er een hoge mate is van het vangen van objecten. De gekneusde vinger tapen, als preventieve maatregel, is zeer effectief als u al vaker een gekneusde vinger heeft gehad. KT Tape gebruiken voor een gekneusde vinger is zeer effectief gebleken en wordt daarom zeker aanbevolen. Zie de onderstaande video met tape instructies.


Download de printbare tape instructies PDF

Hoe een vingerverstuiking ontstaat

​Vinger verstuikingen en gekneusde vingers komen voor wanneer een stomp voorwerp tegen een gewricht van een vinger komt. De kracht komt over het algemeen direct op de vingertop en dit gecombineerd met overmatige buiging van het gewricht. Ligamenten en ander weke delen rond het gewricht worden uitgerekt of gescheurd wat resulteert in aanzienlijke pijn.

​Direct na het oplopen van de blessure behandelen met ijs

Zwelling, blauwe plekken, en het verlies van de beweging komen meestal samen voor met pijn. Meteen nadat dit gebeurt is, ijs leggen, daarna de vinger intapen. Ook als u vaker een gekneusde vinger heeft gehad, kunt u de vinger intapen als u weer gaat sporten. De vinger intapen kan helpen tegen zwelling en pijn. Maar de vinger intapen kan ook preventie gedaan worden, als u bijvoorbeeld gaat sporten.

De gekneusde vinger tapen met KT Tape

De vinger intapen met KT Tape kan helpen om het gewricht te stabiliseren zonder dat er verlies van beweging is, waardoor het comfortabel aanvoelt en het bevordert een snellere genezing. Het is belangrijk om een diagnose van gekneusde vinger/vinger verstuiking te krijgen zodat fracturen of ontwrichting uitgesloten kunnen worden, dan kan de gekneusde vinger effectief worden behandeld. KT Tape verbetert de doorbloeding en zorgt voor snellere toevoer van bouwstoffen en zuurstof en een snellere afvoer van afvalstoffen (en vocht). Hierdoor treedt eerder herstel op.

​Als klachten te lang aanhouden, ga naar een arts of fysiotherapeut

​Als de klachten te lang aanhouden, zelfs met de vinger intapen, kunt u beter naar een arts gaan. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot verlies van beweging of chronische pijn. Rust, ijs leggen, en NSAID’s kunnen zeer nuttig zijn bij de behandeling van zowel de ontsteking als de pijn. Ook de vinger intapen kan het genezingsproces versnellen. Als de pijn door een gekneusde vinger niet verdwijnt binnen de eerste 12 uur, ook na de vinger intapen, en een medische getraind persoon niet geraadpleegd is, ga langs bij een arts om de juiste diagnose van gekneusde vinger/vinger verstuiking te krijgen en om te kijken of er breuken of ontrwichtingen zijn.

gekneusde vinger tapen vinger intapen verstuikte vinger

Kijk verder bij startpaginaz.nl voor sportartikelen om een vingerverstuiking te voorkomen.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons