0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Gekneusde ribben tapen of gebroken ribben tapen. Wat is wijsheid?

Gekneusde ribben tapen of gebroken ribben tapen. Wat is wijsheid?

Gekneusde ribben tapen of gebroken ribben tapen?

Gekneusde ribben tapen met KT Tape kan effectief zijn op meerdere manieren.  Allereerst doet KT Tape de bloedsomloop verbeteren, waardoor de toevoer van bouwstoffen en zuurstof verbetert en de afvoer van afvalstoffen ook versneld wordt. Hierdoor zal herstel eerder optreden. Daarnaast zorgt KT Tape ervoor dat de druk wat wordt afgenomen van het pijnpunt, waardoor vaak direct een duidelijke pijnvermindering waar te nemen is.  Ook is KT Tape zeer effectief bij zwellingen: de zwelling wordt versneld verminderd doordat vocht sneller weg kan.  Meestal is het aan te raden om aan het begin bij een gebroken rib een KT Tape recovery patch (edema pleister) te gebruiken. Deze is primair gericht op het wegnemen van de zwelling. Verder wordt in de onderstaande video duidelijk uitgelegd hoe je het beste een rib tapen kunt.

gekneusde ribben tapen

Hoe ontstaat een gekneusde rib of gebroken rib?​​

​Een gekneusde rib komt vaak voor bij zware lichamelijke inspanning een val of een klap. Binnen de sport gaat het dan vooral om de contactsporten waarbij dit voorkomt. Ook bij ongelukken komen vaak rib kneuzingen of breuken voor. Rib kneuzingen of breuken zijn vaak gemakkelijk te herkennen aan bloeduitstortingen en soms zwellingen. Ook kan bij een gebroken rib de rib schuin staan waardoor het aangezicht van de borstkas kan veranderen. Bovendien kan de pijn toenemen bij het ademhalen, niezen of hoesten. Naast dat tapen kan helpen tegen directe pijn, kunnen pijnstillers (Ibuprofen, paracetamol, etc.) helpen om pijn te verlichten.  Echter alleen op de korte termijn. Het herstel van een ribblessure kan 4 tot 6 weken duren.

​Gekneusde ribben tapen met KT Tape vs Andere methoden

Zolang de geblesseerde ribben op hun plaats zitten, is er niet heel veel aan de hand en is het zaak om het herstel zoveel mogelijk te helpen bevorderen. Gekneusde ribben tapen met KT Tape is dan een laagdrempelige en effectieve oplossing. Zorg wel dat je de instructievideo nauwkeurig opvolgt waardoor de tape op de juiste manier wordt aangebracht.

​Andere behandelmethoden kunnen zijn:

  • ijs, rust, compressie, elevatie (RICE)
  • triggerpoint therapie
  • dry needling therapie
  • sportmassage
  • oefentherapie

Natuurlijk is koeling en rust nagenoeg altijd aan te raden bij de meeste blessures. Compressie daarentegen lopen de meningen over uiteen. KT Tape is van mening dat het verbeteren van doorbloeding bijna altijd positief effect heeft op het genezingsproces van een blessure. Bij compressie wordt het tegenovergestelde bewerkstelligd, wat het herstel proces juist meestal niet ten goede komt. Mocht je verder nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons