0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Gekneusde ribben tapen of ribben intapen bij een ribfractuur

Hieronder vindt u informatie over pijn in de ribben, ribfractuur en gekneusde ribben tapen. In de video wordt laten zien hoe een ribfractuur of gekneusde ribben tapen het best wordt gedaan, zodat u de pijn in de ribben kunt terugdringen. Probeer te achterhalen wat de oorzaak is van de pijn in de ribben. Heeft u een klap gehad of bent u gevallen? Dan heeft u waarschijnlijk daarom pijn in de ribben en kunt u gerust tapen zodat de pijn in de ribben minder wordt. Maar heeft u pijn de ribben, zonder dat u weet waarvan, raadpleeg dan een arts. Er kunnen andere problemen zijn, buiten een ribfractuur of kneuzing.

Gekneusde ribben tapen met KT Tape

U kunt het beste de gekneusde ribben tapen met KT tape. Dit helpt om geen plotselinge bewegingen te maken, waardoor de pijn in de ribben niet ineens op komt zetten. Ook kan een ribfractuur of kneuzing zo sneller genezen. Vaak geeft een of meerdere gekneusde ribben meer pijn dan een ribfractuur. Na ongeveer 5 tot 10 weken, is een gekneusde rib genezen. Om dit proces te versnellen kunt u de gekneusde ribben tapen. Een ribfractuur kan maanden duren om te genezen, aangezien de ribben moeten kunnen bewegen om te kunnen ademen.

Download onze prinbare PDF instructies

Wat is de functie van de ribben ?

De ribben zijn de individuele botten die de ribbenkast vormen. De ribbenkast dient om de vitale organen zoals de longen en het hart te beschermen. De borstkast loopt van de nek tot nabij de heupen en is gemaakt van hard botweefsel voor bescherming. Deze botten worden samengehouden door flexibel kraakbeen zodat de longen kunnen uitzetten om te ademen. Daarom geeft pijn in een of meerdere ribben door bijvoorbeeld een ribfractuur, vaak moeilijkheden bij het ademhalen. De ribfractuur tapen kan helpen om de pijn in de ribben te verminderen. Ook lachen, niezen en hoesten zal veel pijn in de ribben geven. Probeer de borstkast bij een ribfractuur of kneuzing zoveel mogelijk rust te geven.

Hoe kunnen problemen ontstaan bij de ribben?

De spieren die tussen elke rib zitten houden de botten bij elkaar en geven afstand. Dit vergemakkelijkt het uitzetten van de ribbenkast om te ademen. Mensen hebben 12 paar ribben: 14 echte ribben die het lichaam omringen, 6 valse ribben die gedeeltelijk het lichaam omringen vanaf het borstbeen, en nog 4 valse ribben die beginnen in de wervelkolom maar deze lopen helemaal niet rond het lichaam. Er zijn veel verschillende problemen die kunnen ontstaan, zoals een ribfractuur, gekneusde ribben of een ontsteking aan een van de spieren. Deze veroorzaken allemaal pijn in een of meerdere ribben. Ze hebben wel een aantal dingen gemeen, zoals dat rust, ijs leggen en de ribfractuur tapen, zullen helpen bij het onder controle krijgen van de pijn in de ribben. En de ribfractuur en gekneusde ribben tapen kan het genezingsproces versnellen. Ook bij gebroken ribben kan tapen effectief zijn. Zorg wel zeker van te zijn dat de ribben niet verplaatst zijn.

​Wat zijn de oozaken van gekneusde ribben?

U kunt pijn in de ribben krijgen door een kneuzing van de ribben, een ribfractuur of de ribben kunnen van elkaar gescheiden worden, de spieren kunnen worden uitgerokken of er kunnen scheurtjes ontstaan. Overmatige spanning bij een draaiende bewegingen, abrupte richtingsverandering, of een stomp kracht kunnen allemaal pijn in de ribben veroorzaken, terwijl botte of scherpe krachten bijna altijd de oorzaak zijn van een ribfractuur of kneuzing. Pijn in de ribben wordt vaak gevoeld op of rond de ribben en kan uitstralen naar de rug of buik. De pijn in de ribben kan variëren van pijnlijk of vervelend bij het ademen tot zeer pijnlijk en te storend om normaal te kunnen ademhalen.  Helemaal bij hard hoesten kan de pijn zeer duidelijk opspelen. Bij ernstige pijn in de ribben, kunnen naast de ribfractuur of gekneusde ribben tapen, ook pijnstillers genomen worden.

De behandeling: waarom gekneusde ribben tapen met KT Tape?

​De ribfractuur tapen met KT Tape om de druk en pijn in de ribben te verminderen, de bloedsomloop te verhogen, om het genezingsproces te bevorderen en om alle gespannen spieren te ontspannen. Vanwege de eigenschappen van KT Tape, blijven de ribben flexibel genoeg om te ademen, maar overmatige beweging wordt verminderd en een verhoogde bloedsomloop wordt aangemoedigd. De ribben tapen geeft een flexibele ondersteuning en biedt een uniek systeem voor beheersing van de pijn in de ribben bij en ribfractuur of kneuzing, en stimuleert het lichaam om te genezen.

Vertrouw op natuurlijk herstel

​Aan een ribfractuur of een gekneusde rib wordt verder niet veel gedaan, maar deze herstelt zichzelf met weinig interventie. In sommige gevallen, zoals bij spierscheuren of het loslaten van de spieren, wordt immobilisatie met behulp van speciale banden gebruikt om voor een goede genezing te zorgen. Een ribfractuur kan niet in het gips worden gezet of geïmmobiliseerd zoals bij andere botten in het lichaam waardoor het genezingsproces kan tot wel 12 weken duren en soms erge pijn in de ribben geeft, maar de ribfractuur of gekneusde ribben tapen kan wel overmatige beweging beperken.

Vermijd contact sporten, maar blijf bewegen!

Vermijd contact sporten, licht en geavanceerde stretching, en leg ijs na de activiteit. Zoek medische hulp als ademhalen moeilijk wordt, extreme zwelling of een blauwe plek optreden, of de pijn in de ribben scherp uitstraalt naar andere gebieden. Als er puntige uitsteeksels ontstaan in het gekwetste gebied, zoek dan zeker medische hulp. Blijven sporten is altijd goed, maar vermijd contact sporten, aangezien dan teveel pijn in de ribben kan ontstaan. Fietsen, zwemmen of wandelen zijn goede alternatieven. De ribben tapen zodat de bewegelijkheid minder is, kunt u het beste toepassen.

Neem rust als de pijn te groot wordt

Als de pijn in de ribben te groot is, neemt u beter rust. Blijf zeker in het begin de gekneusde ribben tapen, dan kunnen ze sneller helen en kunt u weer terug naar een actiever leven. Zodra de pijn in de ribben, door een ribfractuur of kneuzing, minder wordt, kunt u proberen zonder de ribfractuur of gekneusde ribben te tapen, de dag door te komen. Luister naar uw lichaam en hoeveel pijn in de ribben u heeft. Tapen kan helpen tegen de pijn en zal het herstel process versnellen. Echter is het geen wondermiddel en zal niet altijd alle pijn wegnemen.

Tapen met KT tape alleen maar voordelen. De pijn in de ribben zal verminderen en dankzij de ribfractuur of gekneusde ribben tapen, zal het genezingsproces versnellen.

gekneusde ribben tapen ribfractuur

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons