0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Gekneusde duim intapen, gekneusde duim tapen of Quervain tapen bij peesontsteking duim

Hieronder wordt informatie gegeven over gekneusde duim tapen kan helpen de pijn te verminderen.  Naar de fysiotherapeut of het beste zelf duimtape aanbrengen? Onze ervaring is dat als je stap voor stap onze instructie gebruikt, dat er weinig mis kan gaan. In de video kunt u zien hoe de gekneusde duim tapen gedaan moet worden.

Duim pijn, door een gekneusde duim, presenteert zich meestal aan de basis van de duim en pols. Een opmerkelijke aandoening aan de duim die pijn veroorzaakt omvat de ziekte van quervain.  Ook bekend onder vele andere namen zoals gamer’s duim, mother’s wrist en mommy thumb. Deze aandoening is in het bijzonder een degeneratieve (microscopische letsel) aandoening van het omhulsel (retinaculum) dat de pezen die over de duim zijde van de pols omringt. Bij een diagnose van een de quervain, is tapen een uitkomst.

Een van de meest gebruikte tapings: gekneusde duim intapen met KT Tape

​Bij deze aandoeningen kan de gekneusde duim tapen helpen de klachten te verminderen. Deze pezen beheersen de bewegingen van de duim, meer specifiek de beweging van de duim naar de pols. De duim intapen kan de duim rust geven, pijnklachten verminderen, maar de oorzaak moet wel weg worden genomen. Ook helpt de duim intapen het genezingsproces te versnellen. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe je zelf een effectieve taping aanlegt om deze klacht te verhelpen.

Download de printbare tape intstructies in PDF

Oorzaken en symptomen van een gekneusde duim of het syndroom van Quervain

​Wanneer een gekneusde duim onstaat of een ontsteking, dan worden de pezen ingesloten en dit veroorzaakt pijn tijdens het bewegen van de duim. Verdikking van de pezen door overbelasting of gekneusde duim zal eveneens problemen veroorzaken wanneer de pezen onder het omhulsel moeten glijden. Vrouwen hebben een hoger risico vanwege de scherpere hoeken van de botten in de pols, maar de werkelijke oorzaak is enigszins onbekend. Velen denken dat overbelasting de primaire oorzaak is wat leidt tot ontsteking. Deze hypothese wordt ondersteund door de opmerking dat de meeste patiënten met deze pijn nieuwe moeders zijn die herhaaldelijk hun groeiende baby’s moeten optillen. De symptomen worden meestal opgemerkt in beide polsen en geven dezelfde mate van pijn, wat aangeeft dat als er meer overbelasting is, sneller ontsteking wordt veroorzaakt wat leidt tot pijn. Bij overbelasting kunt u de gekneusde duim tapen met KT Tape, zodat deze rust krijgt en zo de pijn zal verminderen.

Een gekneusde duim behandelen

​Wanneer een gekneusde duim of ontsteking aanwezig is, wordt de beweging van de duim geremd waardoor de inflammatoire aandoening blijft aanhouden en dit kan ernstige zwelling veroorzaken. De gekneusde duim intapen met KT tape kan helpen de zwelling te verminderen. Pijn, door een gekneusde duim of ontsteking, wordt waargenomen tijdens duim en pols beweging samen met verdikking en verharding van het gebied aan de basis van de duim.

gekneusde duim intapen gekneusde duim tapen quervain

​Symptomen van een gekneusde duim

Moeite om te grijpen, gevoeligheid aan de basis van de duim en zwelling zijn veel voorkomende symptomen. De gekneusde duim intapen kan zwelling en pijn verminderen. De duim intapen verhoogt ook de bloedcirculatie waardoor de gekneusde duim sneller geneest. De pijn, veroorzaakt door een gekneusde duim, is meestal licht tot matige, en extreme pijn kan een indicatie zijn van een meer ernstige aandoening. Als de pijn, ondanks de keneusde duim intapen, blijft aanhouden, kunt u beter naar een arts gaan. Bij een gekneusde duim kunt u ijs leggen, daarna de duim intapen. Zo kunt u sneller weer alles doen met de duim.

Wat precies doet KT Tape ?

Behandeling, zoals de gekneusde duim intapen, van de pijn bij een gekneusde duim wordt bepaald door te kijken wat heeft gewerkt in het verleden in plaats van aan de hand van wetenschappelijke gegevens. De gekneusde duim intapen met KT Tape heeft aangetoond een goede ondersteuning te zijn tijdens het bewegen van de gekneusde duim en pols, en heeft de pijn aanzienlijk verminderd bij veel mensen met een gekneusde duim. De gekneusde duim intapen met KT Tape verhoogt ook de bloed circulatie om ontstekingen te verminderen en om sneller de gekneusde duim te laten genezen.

Andere behandelingen van syndroom van Quervain of een gekneusde duim

​​Van Corticosteroïd injecties wordt gedacht dat ze succesvol zijn, maar het moet wel worden afgewogen tegen de negatieve bijwerkingen zoals verhoogde degeneratieve effecten. Op een operatie wordt goed gereageerd en is succesvol in bijna alle gevallen, maar conservatieve therapieën hebben sterk de voorkeur voordat deze stap wordt genomen. Ijs leggen na de activiteit, rust, het vermijden van activiteiten die pijn veroorzaken zijn allemaal belangrijke stappen om een operatie te voorkomen.

Naar de fysiotherapeut of het gebruik van alleen tape?

Naast de gekneusde duim intapen, zal aandacht besteden aan juiste til technieken ook helpen om deze klachten in de toekomst te voorkomen. Tapen is echter geen vervanging van de fysiotherapeut. Ben je ergens niet helemaal zeker over, neem dan contact op met je fysiotherapeut of huisarts.

gekneusde duim intapen gekneusde duim tapen quervain

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons