0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Een gekneusde vinger intapen met KT Tape | wat is de beste methode?

Een gekneusde vinger intapen met KT Tape | wat is de beste methode?

Een gekneusde vinger intapen met KT Tape​

​Een gekneusde vinger intapen met KT Tape kan erg effectief zijn bij deze vervelende en pijnlijke blessure.  Bij een groot aantal sporten komt de zogenaamde ‘finger jam’ veelvuldig voor. Het gaat dan vooral om sporten waarbij gevangen moet worden. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan basketbal, volleybal, maar ook in de klimsport kan een gekneusde vinger snel optreden.

Wat doet KT Tape precies bij een gekneusde vinger?

​Een finger jam ontstaat vooral doordat grote kracht wordt uitgeoefend op het weefsel rond de gewrichten in de vinger. Een gekneusde vinger intapen met KT Tape kan helpen om het gewricht te stabiliseren zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. Ook kunnen eventuele zwellingen pijn snel verminderd worden.  Maar bovenal treedt herstel eerder op omdat de doorbloeding verbeterd wordt.  Hierdoor worden bouwstoffen en zuurstof sneller aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd.  Een gekneusde vinger zelf een gekneusde vinger intapen met KT Tape wordt in de onderstaande video duidelijk uitgelegd.

Een gekneusde vinger intapen met KT Tape

Een gekneusde vinger intapen met KT Tape​: sluit fracturen en dislocaties uit

Wel is het belangrijk om, als de pijn aanhoudt en ernstiger wordt, een professionele diagnose te laten stellen. Dit om eventuele fracturen en dislocatie van gewrichten uit te sluiten. Onbehandelde fracturen kunnen leiden tot chronische pijn en klachten. Daarnaast is het goed om direct na het optreden van de kwetsuur snel te koelen en de vinger met rust te laten. Natuurlijk is het voor de korte termijn altijd raadzaam om pijnstillers te nemen. Echter dit moet van korte duur zijn. Een gekneusde vinger intapen met KT Tape is een oplossing die geen negatieve bij effecten heeft, zolang men uitsluit dat er sprake is van een fractuur of dislocatie.

Een gekneusde vinger intapen met KT Tape wordt veel toegepast in de klimsport. Doordat grote kracht (lichaamsgewricht) wordt verdeeld over een paar vingers, is het vrij logisch dat vingergewrichten heel wat te verduren hebben. Echter is het wel een vrij contante kracht die op de vingers wordt uitgeoefend. Bij basketbal daarentegen kan binnen no-time een kracht op de vingers vrijkomen die zeer direct tot blessures kan leiden.

Het herstel van een finger jam kan 2 tot 4 weken duren. Zoals hierboven al aangegeven is het van belang om zo snel mogelijk na het oplopen van de blessure te tapen en te koelen. Natuurlijk is rust ook erg belangrijk. Het mooie van KT Tape is dat het zijn werk 24 uur doet. Zowel tijdens de rust als ook tijdens de training of actieve perioden tijdens de dag.

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons