0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

DE 9 MEEST GEBRUIKTE BLESSURE TAPINGS OP DIT MOMENT

Wat is de meest gebruikte blessure taping van dit moment?

Wij hebben per 1/6/2017 de meest gebruikte blessure tapings opnieuw op een rijtje gezet. Hier volgen de 9 meestgebruikte blessure applicaties.

  • Blessure taping 1: IT BAND (ITBS): tapen van het iliotibiale band syndrome, lopersknie of runnersknee.

tapen van het iliotibiale band syndrome

De it band of de iliotibiale band is een dikke band van vezelig weefsel dat loopt langs de buitenkant van het been, vanaf de heup tot de buitenkant van het scheenbeen. Het iliotibiale band syndrome komt regelmatig voor, zeker bij hardlopers, omdat de it band wordt overbelast. Een manier om het iliotibiale band syndroom te voorkomen is om je workout rustig op te bouwen of preventief te tapen. Kijk hier om meer lezen over dit onderwerp of de video instructie te bekijken.

  • Blessure taping 2: ZELF TAPEN VAN SHIN SPLINTS & SPRINGSCHENEN (voorzijde)

ZELF TAPEN VAN SHIN SPLINTS & SPRINGSCHENEN

Shin splints is de Engelse benaming voor scheenbeenirritatie, meestal wordt springschenen gebruikt in Nederland. Het is pijn aan de voorkant of achterkant van het scheenbeen. Er zijn veel verschillende oorzaken voor shin splints, zoals een disbalans tussen de kuitspieren en de spieren aan de voorkant van het scheenbeen. Shin splints is een blessure die voorkomt tussen de 4 en 20 % van de sporters.

  • Blessure taping 3: ZELF DE HIEL INTAPEN, HIELPIJN

ZELF DE HIEL INTAPEN, HIELPIJN

Enkele oorzaken van hielpijn zijn overbelasting bij trainen, gewichtstoename, maar ook door tendinitis en slijmbeursontsteking. De hiel intapen kan de pijn verminderen, maar ook het genezingsproces versnellen, zeker goed om te proberen, aangezien hielpijn lang kan aanhouden en daardoor tal van andere blessures kan veroorzaken. Klik hier om meer te weten te komen over hielpijn en de instructievideo om over zelf de hiel intapen.

  • Blessure taping 4: ZELF TAPEN AC GEWRICHT PIJN, COXARTHROSIS, GEWRICHTSONTSTEKING SCHOUDER

ZELF TAPEN AC GEWRICHT PIJN, COXARTHROSIS, GEWRICHTSONTSTEKING SCHOUDER

AC gewricht pijn is een blessure die ontstaat bij contactsporten of een ongeval waar bij men bijvoorbeeld op de punt van de schouder valt. Als je AC gewricht pijn niet goed of niet behandeld, kan het zich verder ontwikkelen tot een gewrichtsontsteking of coxarthrosis. AC gewricht pijn staat voor acromioclaviculaire gewricht pijn. Hier vind je meer informatie over zelf tapen van AC gewricht pijn, coxarthrosis en gewrichtsontsteking in de schouder.

  • Blessure taping 5: ZELF VOLLEDIGE KNIE TAPEN, KNIEPIJN en KNIEBLESSURE (PATELLA PROBLEMEN)

ZELF VOLLEDIGE KNIE TAPEN, KNIEPIJN, KNIEBLESSURE

Deze tape instructie omvat kniepijn veroorzaakt door blessures zoals een verkeerd bewegende patella (knieschijf), meniscus klachten, artritis of een ontsteking. Een volledige knie tapen geeft stabiliteit en zorgt voor minder druk op de patella en de pezen. Hier vind je meer informatie over dit onderwerp en de video met de tape instructie.

  • Blessure taping 6: ZELF TAPEN VAN QUADRICEPS PIJN, TENDINITIS EN SPRINGERSKNIE

ZELF TAPEN VAN QUADRICEPS PIJN, TENDINITIS EN SPRINGERSKNIE

De quadriceps zijn grote krachtige spieren in het bovenbeen die lopen vanaf de heup tot de knieën. Blessures kunnen onder andere verrekkingen, rupturen en tendinitis zijn. Een bekende verrekking van de quadriceps is de springersknie, wat wordt veroorzaakt door springen (zoals de naam al verraad!). meer informatie over het tapen van de quadriceps of een springersknie en tendinitis intapen, is hier te vinden. Ook kun je daar de video met de tape instructie bekijken.

  • Blessure taping 7: ZELF TAPEN VAN EEN HAMSTRINGBLESSURE OF HAMSTRING PIJN

ZELF TAPEN VAN EEN HAMSTRINGBLESSURE OF HAMSTRING PIJN

Deze spieren zitten aan de achterkant van het bovenbeen. Kramp, verharding van de spier en hamstring pijn door kleine scheurtjes zijn allemaal verschillende soorten hamstringblessures. Zelf tapen van een hamstringblessure wordt aangeraden om stabiliteit te geven, pijn te verminderen en de doorbloeding te verhogen. Hamstring pijn kan erg langzaam genezen, dus zelf tapen kan dit proces versnellen. Bekijk hier de video met de tape instructie.

  • Blessure taping 8: ZELF JE KUIT INTAPEN BIJ ZWEEPSLAG, KUITPIJN OF KUITKRAMPEN

ZELF JE KUIT INTAPEN BIJ ZWEEPSLAG, KUITPIJN OF KUITKRAMPEN

De video met de tape instructie voor zelf je kuit intapen bij zweepslag kun je hier vinden. Het is handig om deze taping om aan te leren, aangezien een zweepslag, kuitkrampen en kuitpijn vaak voorkomen. Meestal ontstaan ze plotseling en is eenzelfde taping effectief voor nagenoeg alle klachten bij dit lichaamsdeel.

  • Blessure taping 9: GOLFELLEBOOG, EPICONDYLITIS MEDIALIS TAPEN

GOLFELLEBOOG, EPICONDYLITIS MEDIALIS TAPEN

Epicondylitis medialis is de medische naam voor een golfelleboog. Hier kun je meer informatie vinden over de oorzaken van een golfeleboog en hoe de golfelleboog tapen kan helpen om de pijn te verminderen.) Bij een golfelleboog voel je pijn aan de binnenkant van de elleboog en, zoals de naam al zegt, komt deze blessure vaak voor bij golfers.


Warning: strpos(): Empty needle in /home/kttapede/public_html/kttapebenelux.com/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-term-functions.php on line 480
Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons