0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Instructions

Buikspierpijn tapen of scheurtje in buikspier tapen

In het volgende geven wij informatie over buikspierpijn en een scheurtje in buikspier. Ook kunt u zien hoe buikspierpijn tapen met KT tape kan helpen tegen buikspierpijn door bijvoorbeeld een scheurtje in buikspier tapen. Buikspierpijn oorzaken, variërend van problemen binnen de buikholte zelf, een scheurtje in buikspier of pijn in de musculaire structuur die rond de organen liggen in de buikholte.

​Buikspierpijn tapen en de effecten van KT Tape

Buikspierpijn tapen met KT Tape zorgt ervoor dat de doorbloeding verbetert rond het geblesseerde gebied. Dit zorgt ervoor dat voedingstoffen en zuurstof sneller kan worden aangevoerd en dat herstel processen sneller plaatsvinden. Daarnaast zorgt een verbeterde doorbloeding voor een snellere afvoer van afvalstoffen en ook zal vocht (bij een zwellling) sneller verdwijnen. Ook zorgt de buikspierpijn tapen voor een afname van de druk op het pijnpunt, doordat de huid als het ware wordt opgelicht. Samenvattend kan men dus zeggen dat het de pijn wegneemt en daarnaast het herstel bevordert. Tenslotte kan men ook preventief tapen. Door preventief te tapen zorgt men ervoor dat terugkomende blessures (zoals een scheurtje in buikspier) niet meer opspelen. Zie onderstaande video waar stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je zelf blessures zoals een scheurtje in buikspier tapen kunt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Download de printbare PDF taping instructies

​Buikspierpijn en verdraaing

​Buikspierpijn wordt meestal veroorzaakt door extreme verdraaiing van de romp. Dit kan gebeuren terwijl u achteruitkijkt, contact sporten waarbij een kracht wordt uitgeoefend op de bovenste of onderste helft van het lichaam. Hierdoor kan een scheurtje in buikspier ontstaan met buikspierpijn als gevolg. U kunt buikspierpijn tapen met KT tape om verdraaiing tegen te gaan. Hierdoor kan het scheurtje in buikspier sneller kan genezen en u geen buikspierpijn meer heeft.​

​De buikspierpijn wordt meestal gevoeld aan de zijkanten van de buik en het is redelijk lokaal. Wanneer de pijn diep wordt gevoeld of als de pijn uitstraalt, is dat een teken dat er iets ernstigers dan bijvoorbeeld een scheurtje in buikspier,  aan de hand kan zijn.

Buikspierpijn tapen en rust

De buikspier moet allereerst rust krijgen. Buikspierpijn tapen of  scheurtje in buikspier tapen met KT Tape kan helpen om de spier te ontspannen.  Ook vermindert het de druk op het gezwollen gebied, en de algehele circulatie verhogen om het genezingsproces te bevorderen. Vaak is de buikspierpijn gering en niet bedreigend, maar als u serieuze pijn heeft, raadpleeg dan een arts voorafgaand aan elke zelf-behandeling. Nadat een diagnose is gesteld, kunt u KT Tape gebruiken om de symptomen van buikspierpijn als gevolg van een scheurtje in buikspier te verminderen en om ondersteuning te bieden aan alle spieren.

buikspierpijn tapen scheurtje in buikspier tapen

Buikspieren na zwangerschap : Rectus diastase

Een rectus diastase ontstaat meestal doordat de buikwand wordt opgerekt door het groter worden van de baarmoeder. De vergroting van de baarmoeder heeft dan natuurlijk weer te maken met het groeien van de foetus. De recturs diastase zorgt ervoor dat de twee zijden van de rechte buikspieren uit elkaar gehaald worden, door de oprekking van het weefsel. De musculus rectus abdominus (de belangrijkste buikspier) wordt hierdoor het meest getroffen. De buikspieren na bevalling zijn dan meestal verslapt. Een diastase tapen kan helpen eventuele pijn te verminderen en door de toegenomen bloedtoevoer, wordt het herstel versneld.
De buikspieren na bevalling moeten weer verstevigd worden. Beweging is hierbij essentieel en tapen is een goede tijdelijke oplossing voor slappe buikspieren na bevalling. Meestal lost een rectus diastase zichzelf weer op. Echter kan het tapen van een rectus diastase of beweging helpen dit proces te versnellen.

 

 

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons