0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Pijn bovenkant voet intapen of een zere wreef intapen

Hieronder volgt informatie over pijn bovenkant voet, ook wel pijn in wreef genoemd of een zere wreef. In de video kunt u zien hoe men pijn bovenkant voet intapen wordt uitgevoerd of men kan ook alleen de wreef intapen. Pijn in de bovenkant van de voet kan vele oorzaken hebben. Of een combinatie van enkele factoren die zorgen voor een zere wreef. De bovenkant van de voet, waar pijn in wreef voorkomt, bestaat uit vele botten, zenuwen, ligamenten en pezen die alle kunnen worden aangetast en pijn in wreef of een zere wreef geven. De voet is gemaakt om stabiliteit en mobiliteit te geven – twee afzonderlijke en natuurlijk exclusieve functies.

​KT Tape en waarom bovenkant voet intapen effectief is

​Deze eisen aan de voet vereist veel verschillende “stukken” om zijn rol bij het bewegen te kunnen uitvoeren. Bijna al onze dagelijkse activiteiten en activiteiten in ons sportieve leven legt aanzienlijke druk op de voeten wat kan leiden tot verschillende blessures, die pijn bovenkant voet/ zere wreef veroorzaken. Door te tapen met KT Tape wordt de druk van de wreef gehaald waardoor vaak een directe verlichting van de pijn waar te nemen is. Daarnaast treedt door de wreef intapen, herstel eerder op doordat de doorbloeding wordt verbeterd. Hierdoor worden voedingstoffen en zuurstof sneller aangevoerd en andere vloeistoffen (bijvoorbeeld bij een zwelling) sneller afgevoerd.

Pijn bovenkant voet intapen met onze video instructie

De volgende tape instructie video van KT Tape zal helpen om de druk tussen de verschillende onderdelen van de voeten te verminderen en de circulatie te verhogen om zo ontstekingen te bestrijden en de spieren die geassocieerd worden met pijn bovenkant voet of pijn in wreef te helpen ontspannen. De wreef intapen is een van de meest effectieve behandelingen die kan worden uitgevoerd met KT Tape.

Download onze printbare PDF

Oorzaken die behandeld kunnen worden door pijn bovenkant voet intapen

​Er zijn verschillende oorzaken voor de pijn aan de bovenkant van de voet of pijn in de wreef. Hierdoor wordt het moeilijk om een diagnose te stellen voor niet-medische professionals. Naast de onderstaande drie meest voorkomende oorzaken van pijn in wreef, geef ik nog een aantal redenen waarom mensen pijn bovenkant voet kunnen krijgen. Overgewicht, contact sporten, zoals voetbal, verkeerde stand van de voeten, een hoge wreef, dit zijn een aantal andere oorzaken voor pijn in wreef/pijn bovenkant voet. Echter, de locatie van de pijn in wreef is de meest betrouwbare bepaling en kan helpen om het snel een zere wreef te herkennen. Om precies deze reden is het gemakkelijk om pijn bovenkant voet intapen toe te passen.

Combinatie van Oorzaken

​Hat kan ook een combinatie zijn van verschillende oorzaken die pijn in wreef/pijn bovenkant voet veroorzaken. Ervoor zorgen dat de pijn bovenkant voet/pijn in wreef wordt behandeld is noodzakelijk om chronische pijn in wreef te vermijden. Sommige mensen hebben een hoge wreef, waardoor extra druk ontstaat en pijn in de wreef kan komen. Hoge hakken, te strakke schoenen geven dezelfde pijn in wreef door teveel druk. Extra druk geeft pijn bovenkant voet of een zere wreef. De drie volgende condities zijn de meest voorkomende oorzaken van pijn bovenkant voet of een zere wreef. Pijn bovenkant voet intapen is een effectieve methode om dit soort oorzaken te bestrijden.

Tendinitis (Extensorpezen)

Tendinitis is de meest voorkomende oorzaak van pijn in wreef /pijn bovenkant voet onder atleten en actieve personen. De pijn bovenkant voet of pijn in wreef wordt meestal gevoeld in de buurt van de tenen en straalt uit naar de middenvoet. Tendinitis wordt vaak veroorzaakt door te strakke kuitspieren, schoenen te strak strikken of algemene overbelasting tendinitis van repeterende bewegingen zoals hardlopen.

Marathons en tendinitis

Tendinitis, met de bijbehorende pijn in wreef, komt vaak op tijdens de laatste delen van een training voor een marathon waarbij vele kilometers moet worden gerend. Hardlopen op een harde ondergrond, overmatig heuvel training, en slechte schoenen zijn factoren waardoor u een hoger risico heeft op extensor tendinitis en dus een zere wreef. Deze oorzaak kan goed bestreden worden door pijn bovenkant voet intapen toe te passen of alleen de wreef intapen met KT Tape.

pijn bovenkant voet intapen wreef intapen

Breuken

Breuken zijn een zeldzame, maar ernstige oorzaak van pijn bovenkant voet. Ze komen het meest voor bij oudere mensen die actief blijven zonder de juiste vorm en voeding. Breuken kunnen ook worden veroorzaakt door acuut trauma zoals door tegen een deur te schoppen, als u getrapt wordt of valt. Zwelling en pijn in wreef treden op bij de plaats van de fractuur, waarbij bij elke beweging pijn bovenkant voet wordt gevoeld en de plaats doet pijn bij het aanraken. Tarsal fracturen komen vaak voor bij de distale tip, vlakbij de tenen.

Artritis

Artritisaandoeningen kan een willekeurig aantal andere problemen veroorzaken die pijn in wreef geven. Artrose is een reumatische aandoening waardoor het kraakbeen dunner en zachter wordt. Deze kunnen dan niet meer zoveel druk aan, en pijn bovenkant voet/pijn in wreef is het gevolg. Pijn in wreef of een zere wreef door artrose is lastig, aangezien atrrose niet genezen kan worden. Sporen zijn vaak gevormd die dan de zenuwen irriteren en een zere wreef en pijn bovenkant voet geven. De zenuwen kunnen dan opzwellen (neuroma) en beklemd raken tussen de tarsale botten, waardoor ernstige pijn bovenkant voet opkomt tijdens het lopen. Arthritis veroorzaakt ook een verminderde botdichtheid en waardoor een persoon een grotere kans heeft op fracturen. Botachtige zwellingen worden vaak gevormd op de plaatse van artritische gewrichten en kunnen gemakkelijk worden gevoeld. Platvoeten, genetica, en toenemende leeftijd zijn allemaal factoren die artritis in de voet kunnen veroorzaken. Pijn in wreef kan gelukkig wel behandeld worden, en wreef intapen is een onderdeel van de behandeling.

​Overige tips om pijn in de bovenkant van de voet te bestrijden:

​ De volgende extra tips moeten worden opgevolgd om doeltreffend pijn bovenkant voet/pijn in wreef te bestrijden:

§ Juiste schoeisel, zeker als pijn in wreef/pijn bovenkant voet veroorzaakt wordt door een hoge wreef.
§ Door evaluatie kan de manier van lopen, door verkeerd lopen komt er druk op plaatsen die dat niet aankunnen en pijn bovenkant voet is het gevolg.
§ Gewichtsverlies, extra druk op de voeten is een grotere kans op pijn bovenkant voet.
§ Rust, als er een ontsteking is ontstaat is, rust belangrijk om de pijn in wreef te verminderen.
§ NSAIDs, als de pijn bovenkant voet ernstig is, kunt u medicijnen nemen, ook gaan deze medicijnen een ontsteking tegen, zodat een zere wreef geen chronische pijn in wreef wordt.
§ Variatie van lichaamsbeweging (wissel hardloop dagen om met zwemmen, fietsen, yoga, etc), zeker zwemmen en fietsen zijn goed als u pijn bovenkant voet heeft. Bij deze sporten komt er minder druk op de voeten, terwijl ze toch worden bewogen. Minder belasting is minder pijn in wreef.
§  Anti-inflammatory dieet
§ Massage, dit kan de spieren ontspannen en pijn bovenkant voet verminderen
§ Gedegen kuit stretching regime
§ Ijs leggen na activiteit, helpt tegen zwelling en pijn bovenkant voet. Daarna intapen met KT tape.

Tot slot: tapen is een laagdrempelige manier voor een effectieve behandeling

Zeker als pijn in wreef/pijn bovenkant voet  blijft bestaan, is het verstandig om de oorzaak te achterhalen met een arts. Pijn bovenkant voet is vervelend, aangezien we voeten de hele dag door gebruiken. Een chronische ontsteking die chronische pijn bovenkant voet/pijn in wreef geven, wilt u proberen te vermijden. De zere wreef die pijn bovenkant voet geeft intapen, kan alleen maar helpen.

pijn bovenkant voet intapen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons