0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Springersknie tapen (jumpersknee): bovenbeen tapen of quadriceps tapen

In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe je het bovenbeen tapen kunt.  Ook kan men een springersknie (jumpersknee) tapen en bij pijnen en krampen in dit deel van het been. Deze spiergroep wordt ook wel de quadriceps genoemd. De quadriceps zijn de grote reeks krachtige spieren die aan de voorkant van het bovenbeen zitten. Deze fungeren als heupbuigspieren en spieren om de knie te strekken. De quadriceps bestaat uit 4 spieren. 1) de rectus femoris (quadriceps femoris), 2) de vastus lateralis, 3) de vastus medialis en, 4) de vastus interomedialis. Quadriceps tendinitis wordt veroorzaakt door micro-scheurtjes in deze spieren.  Kramp en de stramheid kunnen hierdoor worden gevoeld als er een quadriceps blessure ontstaat zijn of als de quadriceps niet goed presteren. De quadriceps femoris is het deel dat het vaakst wordt geblesseerd. Dit komt omdat deze spier aan de voorkant ligt.

Download hier de printbare PDF instructie

Het bovenbeen tapen. Bij welk soort klachten?

Een quadriceps blessure door overbelasting en een quadriceps ruptuur kunnen plaatsvinden aan alle de spieruiteinden of in de spierbuik zelf. Verrekkingen ontwikkelen zich meestal door overbelasting.   Overbelasting komt vaak voor bij sporters die herhaaldelijk de spieren aanspannen door het buigen en strekken van de knie. Met name bij hardlopers en fietsers. Deze repetitieve aanspanning veroorzaakt een storing bij de kruising tussen de quadriceps femoris en de quadricepspees. Dit kan leiden tot een quadriceps femoris ruptuur. Het bovenbeen tapen helpt voor dit soort klachten. Dit omdat een verbeterde doorbloeding en een afname van de druk op het pijnpunt direct verlichting geeft. Voor de springersknie tapen, lees het volgende: het is belangrijk dat je de juiste taping aanlegt voor het type springersknie ( jumpersknee ).

Springersknie tapen?  Waar precies zit de pijn? Boven of onder de knie?

​Een veelvoorkomend voorbeeld van een verrekking aan de quadriceps pees is de springers knie. Deze aandoening treft de quadriceps pees boven de knie (maar ook onder de knie!) en is een direct gevolg van herhaalde aanspanning tijdens springen. De springersknie komt veel voor bij bij spring- en intervalsporten zoals volleybal, handbal, korfbal. Maar ook bij voetbal, tennis, hockey en atletiek. Het hangt heel sterk samen met de quadriceps femoris en zijn overbelasting. De springersknie tapen kan uitermate effectief zijn wanneer de bovenstaande video goed wordt opgevolgd. Daarnaast kan de pijn bij een springersknie ook onder de knie voorkomen. Is dit het geval, kun je het beste de springersknie tapen volgens  de volledige knie taping.

Wat voor soort quadriceps pijn?

​Kneuzingen van de quadriceps

​Als de pijn het meest wordt gevoeld bij de heupen in de spierbuik, is het waarschijnlijk dat er een gedeeltelijke quadriceps ruptuur is. Pijn wordt verergerd door het strekken van de knie en bij aanraking. Kneuzingen zijn de meest voorkomende quadriceps blessures en zijn het resultaat van een directe klap of stompe kracht op de dij, op de quadriceps femoris, door een voorwerp of een val. Deze kneuzing veroorzaakt weefsel schade en bloeduitstortingen.

Dit gebeurt vaak bij contact sporten wanneer de deelnemers met elkaar in botsen komen en daardoor een knie of een helm op de quadriceps krijgen. Over het algemeen is de pijn constant aanwezig en kan worden uitgelokt door aanraking of door het bewegen van de knie. Soms is het lastig te bepalen waar de quadriceps pijn vandaan komt, omdat deze veelal uitstraalt naar andere gebieden. Voor het bovenbeen tapen met KT Tape is dit geen probleem, omdat KT Tape effect heeft op een groot gebied rond de tape.

Spierhernia

​Spierhernia kan worden veroorzaakt door een plotselinge en krachtige bewegingen zoals schoppen, het afzetten bij een sprint of door in botsing te komen met een object midden in een sprint. Verzwakte of gecompromitteerd quadriceps spieren zullen een groter risico vormen om een een spier hernia te ontwikkelen. Het is typisch om een zachte massa te kunnen voelen dat meestal zeer mals aanvoelt.

Bovenbeen tapen met behulp van de bovenstaande video

Het bovenbeen tapen met KT Tape helpt om de geblesseerde quadriceps te ontspannen en de bloedsomloop naar het gebied te verhogen, maar zorgt ook voor een significante verlichting van de pijn. Combineer KT Tape met licht progressieve stretching, ijs leggen na activiteit, en neem rust om de blessures aan de quadriceps pees, spierhernia, een quadriceps ruptuur of quadriceps tendinitis sneller te laten herstellen. Is men gevoelig voor dit soort blessures dan is het aan te bevelen om preventief te tapen.

bovenbeen tapen springersknie tapen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons