0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Binnenste knieband tapen & meniscus tapen bij kniepijn binnenkant​

​Hoe ontstaat pijn binnenkant knie ?

​De Pes anserine (ganzenvoet) is de aanhechting van drie pezen aan de voorzijde en de binnenkant van het onderste gedeelte van de knie (het scheenbeen). De bursae of de slijmbeurzen in dit gebied zorgen ervoor dat de pezen soepel kunnen glijden met de mediale hamstrings en de mediale collaterale ligament. De bursae raakt vaak ontstoken tijdens periodes van overbelasting en zorgt voor een lichte tot matige pijn binnenkant knie. De pezen van drie spieren (Sartorius, Gracilis en semitendinosus), liggen ook in dit gebieden dienen allemaal om de knie te kunnen buigen en ze hebben ook invloed op de heup positie. De binnenste knieband moet de beweging van de hele knie naar de binnenkant tegenhouden. Als deze binnenste knieband zijn werk niet goed doet, kan er pijn binnenkant knie ontstaan. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je zelf de binnenste knieband tapen kunt en zo kniepijn binnenkant kunt voorkomen en genezen.

De primaire oorzaak van Pes Bursitis is overdreven strakke hamstrings waardoor de omringende slijmbeurzen extra onder druk komen te staan. Aangespannen quads (vooral bij vrouwen), een stomp trauma aan de binnenzijde van de knie of over-pronatie bij het hardlopen kunnen ook oorzaken zijn van pijn binnenkant knie. Een snelle toename van de activiteit zonder een degelijke stretching zal waarschijnlijk problemen veroorzaken met de Pes anserine in de vorm van een ontsteking aan de slijmbeurs of kleine scheurtjes aan de pezen alsook letsel aan de mediale meniscus of problemen geven aan de binnenste knieband. Deze aandoening wordt vaak ook tegelijk gevonden bij patiënten die lijden aan het Osgood Schlatter syndroom (zie ook instructievideo), artritis, of scheurtjes in de mediale meniscus. Doorgezakte voeten kan ook een oorzaak zijn. Hierbij komt er meer druk aan de binnenkant van de knie en wordt de binnenste knieband overbelast, hierdoor onstaat pijn binnenkant knie. Ook de mediale meniscus/binnenmeniscus heeft hieronder te lijden. Deze geven ook allemaal pijn binnenkant knie.

Binnenste knieband tapen​: scheur of ontsteking mediale meniscus

​Pes Bursitis zal op zijn slechtst lichte tot matige pijn binnenkant knie geven aan het onderste, voorste gedeelte van de knie. Ergere pijn kan een teken zijn van stress fracturen of ernstige problemen aan de ligamenten of de mediale meniscus. Het is goed om de oorzaak van de pijn binnenkant knie te achterhalen, of het om een ontsteking gaat of een scheur in de mediale meniscus, of een probleem aan de binnenste knieband. Dit heeft invloed op de uiteindelijke behandeling om van de pijn binnenkant knie af te komen.

Cardiovasculaire training wanneer ernstige pijnen optreden

​Wanneer de pijn erger wordt dan een eenvoudige, vervelende pijn, zou u een alternatief moeten zoeken voor cardiovasculaire training en focussen op een stretching regime voor de hamstrings en de quadriceps. Overgewicht is ook belastend voor de binnenste knieband en mediale meniscus ( eigenlijk voor de hele knie), die pijn binnenkant knie kan veroorzaken. Gebruik de methode van de binnenste knieband tapen alleen wanneer de klacht beginnend is of matig pijnlijk is. Als de klacht zeer heftig is, zoek dan zeker contact met een huisarts of fysiotherapeut.

Tapen wanneer de pijnen matig zijn of in een beginnend stadium

Alle deze aandoeningen, binnenste knieband problemen, mediale meniscus scheur waardoor pijn binnenkant knie ontstaat, hebben baat bij het intapen met KT Tape waardoor de druk op de ontstoken slijbeurzen vermindert en de circulatie naar dat gebied wordt verhoogd. Beide resultaten zullen drastisch de pijn binnenkant knie verminderen en de tijd die nodig is om te herstellen van de problemen aan de mediale meniscus en de binnenste knieband te verkorten. De binnenste knieband is de enige band die uit zichzelf kan herstellen. Het is wel belangrijk om rust te nemen, ook bij een probleem aan de mediale meniscus.​ Na genezing is de kans groot dat de kniepijn aan de binnenkant weer terugkomt. Door preventief de binnenste knieband tapen, verklein je het risico aanzienlijk dat de klacht weer terug komt.

​Andere behandelingen, -behalve de binnenste knieband tapen-, die helpen tegen kniepijn binnenkant

Zoals gezegd, moet ook een degelijk stretching regime voor de hamstrings en quads worden opgezet. NSAID’s, ijs leggen na de activiteit, en een alternatief voor cardiovasculaire fitness zoals zwemmen moet ingevoerd worden. Nadat de pijn binnenkant knie is verdwenen, leg dan de focus op krachttraining van het onderlichaam en behoud van flexibiliteit. Train de spieren in het bovenbeen, zodat de mediale meniscus en de binnenste knieband minder belast worden. Als deze sterker zijn, is er een kleinere kans om weer pijn binnenkant knie te krijgen.

pijn binnenkant knie binnenste knieband tapen meniscus

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons