0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Biceps femoris tapen of pijn in bovenarm tapen bij biceps tendinitis

Hieronder wordt informatie gegeven over pijn in bovenarm en de biceps femoris tapen bij biceps tendinitis. In de video kunt u zien hoe de biceps femoris tapen het beste wordt uitgevoerd. De biceps spieren en pezen lopen langs de voorzijde van de arm naar de voorzijde van de schouder. De medische naam voor deze spieren is biceps femoris. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor “krullende” bewegingen en om de arm naar voren te strekken. Door de biceps femoris tapen met KT Tape, wordt de bloedtoevoer verbeterd, -en daarmee de aanvoer van bouwstoffen en zuurstof verbeterd & afvoer van afvalstoffen versneld-, waardoor herstel sneller optreedt. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt genomen, waardoor vaak een directe pijnvermindering optreedt. Tenslotte is het ook aan te raden om preventief te tapen als er sprake is van een terugkomende klacht. Zie onderstaande video voor een stap-voor-stap uitleg om zelf te tapen.

Download onze printbare tape instrucies PDF

Oorzaken van pijn in bovenarm

​Pijn in bovenarm kan worden veroorzaakt door een aantal zaken, waaronder spier scheuren, beknelde zenuwen, ligament of pees schade of gezwollen lymfeklieren. Te zware gewichten tillen, een zwaar voorwerp vangen of herhaalde belasting van de spieren en pezen kan leiden tot pijn in bovenarm. Bij pijn in bovenarm door overbelasting kunt de biceps femoris tapen, zodat de spieren weer tot rust komen en de pijn wordt verminderd.

Biceps tendinitis

De pijn in bovenarm wordt ofwel langs de biceps spieren of aan de voorzijde van de schouder gevoeld, wat een indicatie is voor biceps tendinitis, een ontsteking. Biceps pijn of pijn in bovenarm komt vaker voor bij acuut letsel en pijn aan de voorzijde van de schouder komt meestal door een blessure dat is ontwikkeld gedurende een langere periode.

Wat is het effect van ​Biceps femoris tapen​?

​De biceps femoris tapen met KT Tape kan helpen bij het verlichten van de pijn in bovenarm door de beschadigde spier te ontspannen, door de bloedtoevoer te verbeteren zodat een ontsteking sneller geneest.  Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt gehaald, waardoor meestal een directe pijn vermindering waar te nemen is. De pijn op de biceps kan echter variëren van een klein beetje tot een ernstig pijn. Als u niet zeker bent, zoek medische hulp.

Blijven de klachten zich voordoen, zoek medische hulp

​Ook als de pijn in bovenarm blijft aanhouden, ondanks de biceps femoris tapen, kunt u het beste een arts bezoeken. In alle gevallen worden conservatieve therapieën sterk aangeraden voordat de stap wordt gezet naar een operatie. Ijs leggen na de activiteit, rust, de biceps femoris tapen met KT tape, het vermijden van activiteiten die pijn in bovenarm veroorzaken zijn allemaal belangrijke stappen om een operatie te voorkomen. Aandacht besteden aan juiste til technieken zal ook helpen om deze klachten in de toekomst te voorkomen.

biceps femoris tapen pijn in bovenarm tapen biceps tendinitis​​

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons