0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Instructions

Bekkeninstabiliteit tapen of si-gewricht tapen bij si-gewricht pijn

Hieronder volgt een uitleg over si gewricht klachten, zoals si-gewricht pijn en bekken instabiliteit behandeling. En hoe intapen met KT tapen kan helpen om si gewricht klachten zoals si-gewricht pijn te verminderen. Ook is KT tape een onderdeel van bekkeninstabiliteit behandeling waardoor je zelf de bekkeninstabiliteit tapen kunt.

Si-gewricht klachten, zoals si-gewricht pijn, wordt vaak veroorzaakt door complicaties als gevolg van het si gewricht. Zoals door een bevalling, waarvoor een bekken instabiliteit behandeling nodig is. Hoewel het si gewricht niet de enige oorzaak is van si-gewricht klachten, zoals si gewricht pijn, is aandacht besteden aan dit gewricht belangrijk voor de beoordeling en behandeling van alle si gewricht klachten, zoals si gewricht pijn, en bekken instabiliteit behandeling. Atleten uit alle sporten en mensen uit alle lagen van de samenleving kunnen si gewricht klachten, zoals si gewricht pijn, krijgen wegens zijn centrale positie in het lichaam. Hoe je zelf bekkeninstabiliteit tapen kunt, zie je in onderstaande video.

Download onze printbare tape instructies in PDF 

Het SI-gewricht: een gecompliceerd gewricht

Het s- gewricht, waar si-gewricht klachten kunnen voorkomen, verbindt het heiligbeen met het bekken (geïdentificeerd door de “putjes” op de onderrug) en is meer ontworpen voor stabiliteit dan voor mobiliteit, alhoewel beweging wel voorkomt. Zijn functie is om de belasting van de romp de verspreiden over heupen en van de heupen terug langs de romp. Het gewricht is zeer gevoelig voor si gewricht pijn als gevolg van de vele spieren die op het gewricht liggen en het feit dat het si-gewricht sterk geïnnerveerd is door veel zenuwen. Dit verklaart het feit waarom si gewricht klachten, zoals si gewricht pijn, zo veel vormen kan aannemen en zoveel verschillende soorten si gewricht pijn kan veroorzaken.

Het Si-gewricht pijn bij vrouwen en bekkeninstabiliteit tapen

​Vrouwen lopen een hoger risico op si gewricht klachten, zoals si gewricht pijn, vanwege hun bredere bekken en kortere ledematen. Bovendien, hormonen die vrijkomen tijdens een bevalling om de ligamenten te ontspannen kunnen later complicaties veroorzaken met hypermobiliteit en zo chronische si gewricht klachten en si gewricht pijn veroorzaken. Bekkeninstabiliteit met de bijbehorende si gewricht pijn, komt eigenlijk doordat de gewrichtsbanden weker en rekbaarder worden, als voorbereiding op de bevalling. Als de banden te los gaan zitten en de botten meer kunnen bewegen, zal dit si gewricht klachten zoals si gewicht pijn geven. Het is belangrijk om voor si gewricht klachten een bekken instabiliteit behandeling te zoeken. Bekkeninstabiliteit tapen is op dit moment een van de meest gebruikte taping applicaties voor dit type klacht.

​​Bekkeninstabiliteit bij mannen

​Ook mannen kunnen bekkeninstabiliteit tapen nodig hebben, als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval waardoor si gewrichtklachten zijn onstaan. KT tape kan helpen om si gewricht klachten zoals si gewricht pijn te verminderen. Bekijk de video om het intapen als onderdeel van een bekken instabiliteit behandeling onder de knie te krijgen. Bij een bekken instabiliteit behandeling wordt ook geleerd om te luisteren naar uw lichaam, om een balans te vinden tussen rust en activiteit. Dit kan helpen om de si gewricht klachten onder controle te krijgen. Beweging is nodig om de spieren te verstevigen, dus bij een bekken instabiliteit behandeling horen ook gerichte oefeningen. Taping wint aan popularieit voor de behandeling van bekkeninstabiliteit. Bekkeninstabiliteit tapen met KT Tape lijdt tot verbeterde doorbloeding, waardoor processen (aanvoer zuurstof/bouwstoffen, afvoer afvalstoffen) sneller verlopen en herstel eerder optreedt. Ook zorg het ervoor dat de klacht niet terug komt.

Oozaken van SI-gewricht pijn

​Oorzaken van si gewricht klachten en si gewricht pijn zijn veelzijdig en veel van deze worden niet volledig begrepen. Er zijn echter een aantal veel voorkomende oorzaken van si gewricht pijn door si gewricht klachten in verband met de dysfunctie van het si gewricht. Asymmetrische beweging door been lengte verschil, grote onbalans van spieren, slechte lichamelijke conditie, arthritis aan de heupen en scoliose zijn enkele van de meer ernstige oorzaken van si gewricht pijn door de positie van het bekken.

Overige oorzaken van SI-gewricht pijn

Biomechanische problemen zoals een slechte uithoudingsvermogen bij het sporten, ontsteking als gevolg van overbelasting, trauma en slechte voeding dat leidt tot degeneratie, zijn andere situaties die zeer vaak worden aangetroffen in combinatie met si gewricht pijn. Slechte schoenen en training gewoontes kunnen worden gekoppeld aan si gewricht klachten en si gewricht pijn. Er treedt beweging op bij de verbinding, dus subluxaties (kleine afwijkingen) of een vergrendelde en vaste positie kan si gewricht klachten, zoals si gewricht pijn, veroorzaken als gevolg van onnatuurlijke beweging of helemaal geen beweging. Deze omstandigheden zijn vaak aanwezig als scheve, geroteerde, of gekantelde heupen.

​Symptomen van SI-gewricht pijn en bekkeninstabiliteit

Si gewricht pijn is de duidelijkste symptoom van si gewricht klachten en kan variëren van licht en pijnlijke tot scherp en slopend si gewricht pijn. De meeste mensen melden dat de si gewricht pijn plotseling begon met of zonder een speciaal voorval. Patronen bij si gewricht klachten zoals si gewricht pijn zijn moeilijk te beschrijven bij si gewricht pijn, buiten lage rug en bil pijn. De patronen bij si gewricht klachten lijken ook te verschillen tussen mensen in hoe ver de si gewricht pijn uitstraalt, welk soort si gewricht pijn wordt gevoeld, en hoe intens de pijn kan zijn. Zitten voor langere periodes is vaak een trigger, en gaan staan vanuit een zittende positie kan de si gewricht klachten acuut terug laten komen. Si gewricht klachten en pijn die wijd verspreid over de rug, billen en benen is waarschijnlijk iets anders dan SI gewrichtsdysfunctie en zou verder moet worden onderzocht.

SI-gewricht pijn en bekkeninstabiliteit tapen

​KT Tape kan worden gebruikt om de druk van de betreffende spieren af te nemen, wat voor extra ruimte zorgt door manipulatie van de fascia en het verhoogt de bloedsomloop naar het gebied en dat zorgt voor minder si gewricht klachten, en intapen geeft steun. Dit zijn ook belangrijke onderdelen van een bekkeninstabiliteit tapen behandeling. De verlichting van si gewricht pijn als onderdeel van si gewricht klachten wordt over het algemeen direct gevoeld. Gebruik KT Tape in combinatie met massage, ijs leggen na de activiteit, myofasciale deblokkeringstechnieken, rust, stretching, chiropractie aanpassingen, het vermijden van activiteiten die si gewricht klachten veroorzaken, NSAID’s, en core workouts zoals Pilates.

bekkeninstabiliteit tapen si-gewricht pijn tapen

 

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons