0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Instructions

Achillespees tapen bij achillespeesontsteking & bij achillespees pijn

Hieronder vindt u uitleg waarom de achillespees tapen een belangrijk deel is om een achillespeesontsteking en achillespees ruptuur te helpen genezen. Deze, en alle blessures ertussenin, zijn de oorzaak van achillespees pijn. De achillespees is de grootste pees in het lichaam. Het verbindt de kuitspieren met de hiel en wordt gebruikt bij vrijwel alle activiteiten zoals wandelen, springen en zwemmen. Deze fijnmazige pees kan grote krachten weerstaan. Echter,  kunnen achillespees klachten optreden en zodoende achillespees irritatie krijgen als het overbelast wordt. Achillespees klachten zijn het gevolg van een achillespeesontsteking (tendinitis) of een degenererende pees (tendinosis).

Achillespeesontsteking of achillespees pijn: achillespees tapen en koelen

​Achillespeesontsteking is een veel voorkomende blessure, vooral bij hardlopers. Negeer de achillespees pijn , -dat op een achillespeesontsteking kan duiden-, niet. Begin meteen met ijs leggen en de achillespees tapen. Achillespeesontsteking kan een langdurige blessure worden, waardoor de achillespees intapen een automatisme moet worden. Hierdoor wordt de achillespees pijn dragelijk gemaakt. In het fimlpje kunt u zien hoe zelf achillespees klachten behandeld kunnen worden met het synthetische ultralichte KT Tape PRO.

Download hier de printbare tape instructies

​Oorzaken van Achillespeesontsteking en wat te doen?

​Achillespeesontsteking ontwikkelt zich meestal na een plotselinge verandering in activiteit of trainings niveau. Of door het gebruik van slecht passende of versleten schoenen. Een andere oorzaak is doordat met traint op  hoogverdichte oppervlakken. Maar overbelasting door te fanatiek te sporten is meestal de belangrijkste oorzaak van achillespees ontsteking.  Dit komt door krachten, 8-10 maal lichaamsgewicht, die inwerken op de pees bij lichamelijke inspanning. Ongeacht de oorzaak van de achilles klacht, is de achillespees tapen een manier om de achillespees pijn te verminderen. De achillespees kan door de achillespeesontsteking gaan zwellen en als de pees te veel opzwelt, kan deze te dik worden voor de peesschede. De achillespees kan dan gaan kraken. Om o.a. de zwelling in te perken, is de achillespees tapen een aanrader.  Zelf de achillespees tapen is zeer eenduidig.

​Achillespeesontsteking en achillespees ruptuur herstelt langzaam

Achillespees blessures, die achillespees pijn veroorzaken, variëren van een achillespeesontsteking tot aan een achillespeesruptuur. Deze ruptuur kan zeer ernstige achillespees pijn veroorzaken. Een achillespeesontsteking en achillespees ruptuur geneest minder snel dan een ontsteking aan een spier.  Dit komt doordat pezen veel minder goed doorbloed zijn dan spieren. En dit is juist de reden dat taping zo effectief is. Een achillespees ruptuur kan veroorzaakt worden door een chronische achillespeesontsteking.

Achillespees tapen: een effectieve manier om van achillespees pijn af te komen

​Zodra u achillespees pijn voelt, begin met het tapen van de achillespees de volgende keer dat u gaat sporten. Bij alle achillespees blessures is de achillespees tapen een onderdeel van de behandeling. Over het algemeen wordt de achillespees pijn laag aan de achterzijde van de hiel gevoeld. Dit komt door de lage vasculariteit en gevoeligheid voor achillespeesontsteking. Pijn die hoger wordt gevoeld dan normaal is bij achillespees pijn is waarschijnlijker spierpijn en minder vaak een achillespeesontsteking. Let op als er gezwollen vlekjes of knopen worden gevonden langs de achillespees komen of als de achillespees gekarteld aanvoelt. Staak dan alle activiteit en zoek medische hulp!

De achillespees intapen met KT Tape kan zeer goed helpen om de achillespees pijn te verlichten en om de achillespeesontsteking te verminderen. De achillespees intapen kan helpen om in beweging te blijven, bij een achillespees ruptuur dat erge achillespees pijn geeft. Hoewel zelfs lopen met achillespees pijn erg lastig kan zijn, kan je weer in beweging komen met de achillespees tapen met KT Tape.

​Wat KT Tape doet bij deze achilles taping, is allereerst de doorbloeding verbeteren. Door deze verbeterde doorbloeding kunnen processen sneller plaatsvinden (b.v. aanvoer van voedingstoffen/zuurstof & afvoer van afvalstoffen) en treedt herstel eerder op. Daarnaast wordt de druk van het pijnpunt gehaald, waardoor vaak directe pijnvermindering optreedt.

En wat kun je verder nog doen?

Om de achillespeesontsteking tijd te geven om te genezen, is zwemmen een goede vervanging om toch uw conditie op peil te houden.  Of wandelen, zolang dat achillespees tapen wordt toegepast. Nadat de achillespeesontsteking is genezen en de achillespees pijn is verdwenen, is het beter door te gaan met de achillespees preventief te tapen. Dit om de kans kleiner te maken dat de klacht weer terug komt. Als u merkt dat sporten geen achillespees pijn geeft, en u zeker weet dat de achillespeesontsteking verdwenen is, kunt u proberen om zonder de achillespees tapen te activiteit te hervatten. Samenvattend, is de achillespees tapen ongeacht de oorzaak, een deel van de behandeling om achillespeesontsteking te genezen. Naast voldoende rust, ijs leggen, en ontstekingsremmende geneesmiddelen (alleen voor tijdelijke verlichting!).

Achillespees tapen achillespees pijn & achillespeesontsteking

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons