0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Instructions

ACHILLESPEES TAPEN BIJ ACHILLESPEESONTSTEKING OF ACHILLESPEES INTAPEN BIJ ACHILLESPEES PIJN

Hieronder vindt u uitleg waarom de achillespees tapen een belangrijk deel is om een achillespeesontsteking en achillespees ruptuur te helpen genezen. Deze, en alle blessures ertussenin, zijn de oorzaak van achillespees pijn. De achillespees is de grootste pees in het lichaam. Het verbindt de kuitspieren met de hiel en wordt gebruikt bij vrijwel alle activiteiten zoals wandelen, springen en zwemmen. Deze fijnmazige pees kan grote krachten weerstaan, maar er kan een achillespeesontsteking optreden en zodoende achillespees pijn krijgen als het overbelast wordt. Achillespees pijn is het gevolg van een achillespeesontsteking (tendinitis) of een degenererende pees (tendinosis). Achillespeesontsteking is een veel voorkomende blessure, vooral bij hardlopers. Negeer de achillespees pijn , dat op een achillespeesontsteking kan duiden, niet. Begin meteen met ijs leggen en de achillespees tapen. Achillespeesontsteking kan een langdurige blessure worden, waardoor de achillespees tapen een automatisme moet worden, om de achillespees pijn dragelijk te maken. In het fimlpje kunt u zien hoe de achillespees tapen in zijn werk gaat.

Download

Achillespeesontsteking ontwikkelt zich meestal na een ploteslinge verandering in activiteit of trainings niveau, door het gebruik van slecht passende of versleten schoenen, of door het trainen op hoogverdichte oppervlakken. Overbelasting door te fanatiek te sporten is meestal de oorzaak van achillespeeontsteking waardoor achillespees pijn ontstaat. Dit komt door krachten, 8-10 maal lichaamsgewicht, die inwerken op de pees bij lichamelijke inspanning. Ongeacht de oorzaak van achillespees pijn, is de achillespees tapen een manier om de achillespees pijn te verminderen. De achillespees kan door de achillespeesontsteking gaan zwellen en als de pees te veel opzwelt, kan deze te dik worden voor de peesschede. De achillespees kan dan gaan kraken. Om o.a. de zwelling in te perken, is de achillespees tapen een aanrader. Zelf de achillespees tapen is zeer eenduidig.

Achillespees blessures, die achillespees pijn veroorzaken, variëren van een achillespeesontsteking tot aan een achillespeesruptuur, dat zeer ernstige achillespees pijn veroorzaakt. Een achillespeesontsteking en achillespees ruptuur geneest minder snel dan een ontsteking aan een spier, omdat deze monder goed doorbloed is, waardoor de achillespees tapen een langdurig iets zal zijn. Een achillespees ruptuur kan veroorzaakt worden door een chronische achillespeesontsteking. Zodra u achillespees pijn voelt, begin met achillespees tapen de volgende keer dat u gaat sporten. Bij alle achillespees blessures is de achillespees tapen een onderdeel van de behandeling.Over het algemeen wordt de achillespees pijn laag aan de achterzijde van de hiel gevoeld, dit komt door de lage vasculariteit en gevoeligheid voor achillespeesontsteking. Pijn die hoger wordt gevoeld dan normaal is bij achillespees pijn. is waarschijnlijker spierpijn en minder vaak een achillespeesontsteking. Als er gezwollen vlekjes of knopen worden gevonden langs de achillespees, of als de achillespees gekarteld aanvoelt, staak dan alle activiteit en zoek medische hulp.

Naast voldoende rust, ijs leggen, en ontstekingsremmende geneesmiddelen, kan de achillespees tapen met KT Tape helpen om de achillespees pijn te verlichten en om de achillespeesontsteking te verminderen. De achillespees tapen kan helpen om in beweging te blijven, bij een achillespees ruptuur dat erge achillespees pijn geeft. Hoewel zelfs lopen met achillespees pijn erg lastig kan zijn, kan je weer in beweging komen met de achillespees tapen met KT Tape. Om de achillespeesontsteking tijd te geven om te genezen, is zwemmen een goede vervanging om toch uw conditie op peil te houden, of wandelen, zolang dat achillespees tapen wordt toegepast. Nadat de achillespeesontsteking is genezen en de achillespees pijn is verdwenen, is het beter door te gaan met de achillespees tapen, als u weer gaat sporten. Als u merkt dat sporten geen achillespees pijn geeft, en u zeker weet dat de achillespeesontsteking verdwenen is, kunt u proberen om zonder de achillespees tapen te activiteit te hervatten. Samenvattend, is de achillespees tapen ongeacht de oorzaak, een deel van de behandeling om achillespeesontsteking te genezen.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons