0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

INSTRUCTIONS

Ac gewricht tapen bij coxarthrosis of bij gewrichtsontsteking schouder

Hieronder volgt informatie over Acromio Claviculair gewricht (AC) pijn, coxarthosis en gewrichtsontsteking schouder. Ook word beschreven hoe coxarthrosis & AC gewricht tapen met KT Tape, helpt pijn te verminderen bij dit soort schouderklachten.

AC gewricht pijn door een blessure komt vaak bij contact sporten of ongevallen waarbij men in botsing komt met de punt van de schouder. AC gewricht pijn staat voor acromioclaviculaire gewricht pijn. In feite zijn ze de meest voorkomende reden waarom een atleet medische hulp zoekt bij AC gewricht pijn. Als de AC gewricht pijn door een blessure niet goed wordt behandeld, kan dit een gewrichtsontsteking schouder veroorzaken.

Download hier onze printbare tape instructies (PDF)

Coxarthrosis op jeugdige leeftijd

​Bij een letsel, zoals de gewrichtsontsteking schouder, aan de AC gewricht, en daardoor AC gewricht pijn, kan de schouder uit de kom schieten en schade veroorzaken aan één of meer van de vier ligamenten die het gewricht op zijn plaats houden. Dit kan een oorzaak zijn van coxarthrosis op jeugdige leeftijd. AC gewricht pijn door een blessure kan ook het kraakbeen in het gewricht verwonden, het sleutelbeen of acromion kan breken of de meniscus in het gewricht kan scheuren. Behandel deze AC gewricht pijn tijdig, zodat blessures en ernstige AC gewricht pijn wordt vermeden. Het AC gewricht tapen is een effectieve behandeling die zelf toegepast kan worden. 

​Coxarthrosis op latere leeftijd

Coxarthrosis is een gewrichtsontsteking schouder door slijtage aan het AC gewricht, wat AC gewricht pijn veroorzaakt. Coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder kan op jonge leeftijd ontstaan door een ongeval. Op oudere leeftijd is coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder een natuurlijk slijtage proces. De pijnsymptomen bij coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder zijn pijn bij het slapen op de door coxarthrosis of gewrichtsontsteking schouder aangetaste schouder. Pijn bij het reiken en pijn bij het dragen van zware lasten op de schouder die coxarthrosis of gewrichtsontsteking schouder heeft.

De behandeling van coxarthrosis: AC gewricht tapen

​​De behandeling van coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder bestaat uit rust en bewegingsbeperking. Daar kan KT tape bij helpen. Het AC gewricht tapen helpt effectief voor pijnbestrijding en het beperken van de beweging. Fysiotherapie kan wordt ook aangeraden bij dit soort klachten. Juist wanneer de klachten niet snel genoeg weg gaan.

Oorzaken van coxarthrosis

​Bij AC gewricht pijn door een blessure, of coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder, wordt de AC gewricht pijn gevoeld bovenop de schouder, na een stomp bonenop de schouder te hebben gekregen, of op een gestrekte arm is gevallen. Bij meer ernstige gevallen zal het sleutelbeen duidelijk te zien zijn en te pijnlijk zijn om aan te raken. Als de AC gewricht pijn lang aanhoudt, zoek medische hulp.

Aanbevolen: AC gewricht tapen en rust

​AC gewricht pijn kan worden veroorzaakt door een kleine blessure, of door coxarthrosis of gewrichtsontsteking schouder. Probeer te achterhalen wat de oorzaak is, aangezien de behandelingen verschillen. Het behandelproces voor coxarthrosis, gewrichtsontsteking schouder, of een andere blessure, omvat altijd rust en het AC gewricht intapen met KT tape. De behandeling voor coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder, kan langer duren dan bij een kleinere blessure.

Genezing door tapen AC gewricht

​AC gewricht pijn kan zeer ernstig zijn en een lange tijd nodig hebben om te genezen. Als een schouder uit de kom is gegaan of andere blessure, zoals coxarthrosis en gewrichtsontsteking schouder, aan het AC gewricht, kan KT Tape applicatie drastisch de AC gewricht pijn verminderen, biedt het de nodige ondersteuning en versnelt het genezingsproces, helpt bij zwakheid, verheven schouders, en het geeft een bewegingsbeperking. De AC gewricht pijn wordt verergerd door activiteiten waarbij de arm boven het hoofd of uitgestrekt naar voren moet worden gebracht. Kraken of knakken zijn zeldzame symptomen bij AC gewricht pijn door een blessure aan de rotator cuff en kan een indicatie zijn van andere problemen zoals een gescheurde labrum of een fractuur.

Behandeling & vroege diagnose

​Een vroege diagnose en behandeling zijn essentieel om onherstelbare schade te voorkomen. KT Tape kan gebruikt worden tijdens het genezingsproces om stabiliteit te creëren, de druk te verlichten, de bloedsomloop te verhogen en om de overwerkte of gespannen spieren te ontspannen. Ijs leggen na activiteit en het gewricht rust geven zijn essentieel en moeten worden gecombineerd met NSAIDs om ontsteking en AC gewricht pijn te bestrijden. Nadat het eerste genezingsproces is voltooid, moet een spierversterkend revalidatieprogramma worden geïmplementeerd.

ac gewricht tapen coxarthrosis gewrichtontsteking schouder

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons