0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

Heeft u langer dan vier weken pijn aan de buitenkant van uw elleboog? Is tillen, knijpen of een fles openen pijnlijk? Grote kans dat uw tenniselleboog heeft. Een tenniselleboog is een veel voorkomende klacht. Tapen is door de jaren heen als effectief middel ervaren om tegen pijn die samenhangt met een tenniselleboog te bestrijden. De meest effectieve taping tegen een tenniselleboog vind je hier.

KT Tape biedt u een succesvolle behandeling voor een tenniselleboog aan, waarin we samenwerken met verschillende fysiotherapeuten, artsen en onze consultants orthopedie om onze taping methoden te blijven verbeteren. Hierbij maken we gebruik van de voordelen van echografie in het onderzoek en de behandeling. Op deze pagina en de video, vertellen we meer over onze aanpak. Dus aarzel niet als u een tenniselleboog heeft, lees dan zeker even verder op Gezondheid op openstart.nl.

De symptomen van tenniselleboogklachten

Waaraan kun je een tenniselleboog herkennen? De pijn bij een tenniselleboog is vrij typisch en ontstaat bij:

  • het uitwringen van een doek hand of het geven van een stevige hand.
  • het bovenhands tillen van een zwaar voorwerp
  • een deur opentrekken, afwassen of het slaan van een backhand.
  • Het stoten van de buitenkant van de elleboog, net vòòr de elleboogknobbel
  • Klussen bv schilderen met kwast of roller, zagen, en veel andere bewegingen waarbij gebruik wordt gemaakt van gereedschap.
  • Sommige mensen hebben zo veel klachten dat ze een huissleutel maar moeilijk in het slot omgedraaid krijgen of een kopje thee kunnen vasthouden. Ook kan de pijn uitstralen naar de onderarm of de hand. Veel mensen ervaren ook een tintelend gevoel in de hand.

De tenniselleboog

Een tenniselleboog is een peesaandoening van de voorarmspieren. Deze spieren lopen vanaf de vanaf de buitenkant van de elleboogknobbel naar de buitenkant van de pols. Ze zorgen voor het strekken van de pols en de vingers.

Een tenniselleboog is meestal een hardnekkige aandoening en lastig om te behandelen. Dat komt omdat in de pijn zich in de zgn. pees-botovergang bevindt. De pees-botovergang is de meest kwetsbare plek omdat het en het minst doorbloede gedeelte van een pees is.

De spieren en pezen van de onderarm zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam èn stellen u in staat om te knijpen, te tillen, te wringen, een fles of een potje te openen, te tuinieren en te een lekker achter de computer te kruipen. Als je last hebt van een tenniselleboog een serieuze zaak, met vaak grote gevolgen. Voor meer informatie gaan naar fysiotherapie .

 

Overbelasting: de oorzaak voor het ontstaan van een tenniselleboog

Slechts 5 procent van alle tennisellebogen ontstaat door spelen van tennis. Nu is het wel zo dat ongeveer de helft van de tennissers ooit last van krijgt van een tenniselleboog. Vooral wanneer je boven de 35 bent, dan loop je een groter risico.

Heel soms ontstaat een tenniselleboog acuut bijv. door een verkeerd geraakte bal, waarbij de aanhechting gedeeltelijk kan inscheuren.

Maar de overgrote meerderheid van alle tennisellebogen ontstaat als gevolg van een te zware belasting over een korte of lange periode en niet door sport. Vooral knijp-draaibewegingen zijn belastend op de voorarmspieren en pezen. Dat komt omdat bij deze beweging zowel de aangetaste pezen als voorarmspieren ingeschakeld worden.

Knijpdraaibewegingen komen veel voor bij tennis (backhandslag), maar ook in het dagelijks leven bij bijvoorbeeld het indraaien van schroeven, het uitwringen van een doek, ramenlappen, schilderen, tuinieren, met een kruiwagen rijden, snoeien en bijvoorbeeld metselen.

“Metaalmoeheid” in de pees

Wanneer je, nog voor dat deze beschadigingen genezen, de pezen opnieuw gaat belasten, dan ontstaan er scheurtjes en vergen nog meer tijd om te genezen. De kwaliteit van de peesvezels gaat ondertussen heel geleidelijk achteruit. Er ontstaat een soort metaalmoeheid in de pees: het IFR noemt dat peesmoeheid. De officiële medische term hiervoor is tendinose. Wil je meer weten over tendinose lees dan het stukje peeskunde/pesologie.

“scheurtjes” in de pees

Wanneer je, een overbelaste kniepees blijft belasten dan gaat de kwaliteit van de peesvezels steeds meer achteruit. Geleidelijk ontstaan er scheurtjes in de pees. De scheurtjes worden groter en vergen nog meer tijd om te genezen.

Wil je meer weten over tendinose en andere aandoeningen, ga dan naar gezondheid.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons