0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

SCHAATSBLESSURES: DE TOP 5 MEEST VOORKOMENDE

SCHAATSBLESSURES: DE TOP 5 MEEST VOORKOMENDE

Hoewel Schaatsen goed is voor de gezondheid, kan het ook snel misgaan. Hieronder een uiteenzetting van de meest voorkomende schaatsblessures en wat je ertegen kunt doen.

Voordelen van schaatsen

Schaatsen is een sport dat goed is voor je uithoudingsvermogen. Een goed uithoudingsvermogen heeft een positief effect op de bloeddruk en het hart. Het is ook een sport waarbij vele spieren worden gebruikt, vooral de spieren in de rug, buik en de bovenbenen.

De rugspieren worden het meest belast door mensen die snel willen schaatsen, waardoor ze voorover leunen, zoals de professionals. Dit zorgt voor een grote druk op de tussenwervelschijven.

De meeste mensen die op een kunstijsbaan schaatsen zijn daar om een rondje te schaatsen om te ontspannen of gezellig met de familie te zijn.

De meeste schaatsblessures ontstaan door vallen, vermoeidheid (vaak door slechte conditie) en een oude blessure die weer de kop opsteekt.

Schaatsblessures Top 5

1) Pols

 

Polsblessures staan op nummer 1 van de lijst van schaatsblessures. Meestal als je valt, komen je handen met een klap op het ijs terecht. Het gevolg zijn schaatsblessuren zoals een polsbreuk. Als je al eerder een breuk hebt gehad, is het beter om je pols te tapen. Dit geeft stabiliteit en versnelt het herstel door een verbeterde doorbloeding.

2) Knieën

Of door een valpartij op de knieën of door een draaiende beweging, kun je schaatsblessures aan de knieën oplopen. Een kneuzing of blessure aan de banden komen dan het meeste voor. Het is verstandig als je sporttape aanbrengt als je een oude blessure aan de knieën hebt. Dit zorgt voor stabiliteit.

3) Rug

Schaatsblessures aan de rug komen meestal voor in de vorm van lage rugpijn. Zeker bij mensen die voorover gebogen schaatsen zoals de professionals, kunnen deze schaatsblessure oplopen. Door deze houding komt er veel druk op de tussenwervelschijf, waardoor een deel van deze tussenwervelschijf op de zenuwen kunnen drukken. Als je ook nog een dof gevoel in de benen krijgt en/of krachtverlies, dan kan het zijn dat je een hernia hebt. De ‘core’ spieren trainen en KT Tape gebruiken zorgt voor meer stabiliteit, waardoor zulke schaatsblessures minder vaak voorkomen.  Dit is effectief gebleken met name als preventief middel. Andere soorten rugpijn kun je ook tegengaan. Ga naar onze website om jou specifieke klacht op te zoeken.

4) Hoofd

Bij een valpartij komt een hoofd vaak in aanraking met het ijs. Dit kan een hersenschudding tot gevolg hebben. Bekijk hier een film wat er gebeurt als je een schaatsblessure aan het hoofd oploopt. Zeker kinderen lopen een groter risico op schaatsblessures zoals deze. De hersenen van kinderen zijn kleiner, waardoor ze na een val meer bewegen in het hoofd. Een helm is, zeker voor kinderen, geen overbodige luxe. Bij veel kunstijsbanen zijn ze verkrijgbaar.

 5) Voeten

Schaatsen die niet goed passen kunnen schaatsblessures aan de voeten tot gevolg hebben. Zeker schaatsen die te groot zijn kunnen schaatsblessure zoals een verstuiking of breuk aan de enkel mede helpen veroorzaken. De voet kan te veel bewegen in te grote schaatsen. Neem in ieder geval altijd een extra paar (dikke) sokken mee om je huurschaatsen te kunnen opvullen. Beter is het om eigen schaatsen te hebben, maar als je maar 1 keer per jaar gaat schaatsen, is het begrijpelijk als je schaatsen huurt. Naast een sneller herstel, kan KT Tape je helpen om meer stabiliteit aan de enkel te geven zoals hieronder te zien is of gebruik onze instructievideo. Daarnaast zijn er meer specifieke locale pijnen die je met KT Tape effectief kunt bestrijden. Zo kan wreef pijn goed met deze taping behandeld worden, en een verzwikte enkel op deze manier en voor hielspoor jun je hier terecht.

Veel schaatsplezier. Hopelijk nog een keer op natuurijs.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons