0 Items - 0.00
0
  • No products in the cart.

Europe Wide Shipping at only €4.99

KT Tape PRO: wat is het verschil met de ‘traditionele’ katoenen tapes ?

KT Tape PRO: wat is het verschil met de ‘traditionele’ katoenen tapes ?

‘Gaan we sporten in een ultralight sportshirt of een katoenen shirt dat vocht opneemt?’

Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘welke tape is geschikt voor mij? KT Tape Original (katoen) of KT Tape PRO (synthetisch)?’ Het antwoord daarop is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Het ligt er helemaal aan wat je van een tape verwacht. Het een is niet per definitie beter dan het ander: het ligt er helemaal aan wat je gaat doen.
De meeste ‘traditionele’ kinesiologie tapes, -zoals Kinesio, Curetape, BB tape, en onze eigen ‘Original’, zijn niet ontworpen voor sport en zullen daarom niet lang blijven zitten geven niet de ondersteuning die je bij sportactiviteiten zou willen verwachten. Bovendien gaan ze irriteren bij vocht en vuil.
Gebruik je KT Tape voor sport, en wil je graag optimale ondersteuning en verwacht je dat de tape blijft zitten onder alle omstandigheden? Gebruik dan KT Tape PRO. PRO is gemaakt van ultralichte synthetische vezels die geen vocht opnemen en blijft eigenlijk onder alle omstandigheden zitten tot en met 7 dagen.  Voor sport heb je nou eenmaal hogere kwaliteit tapes nodig.
Gebruik je KT Tape voor de normale dagelijkse activiteit waarbij bijvoorbeeld niet getranspireerd wordt, gebruik dan KT Tape original.  Deze is prima voor lichte activiteiten en zorgt voor de kwaliteit die je van een fysiotherapeut gewend bent.
KT Tape PRO werd als eerst bij de Olympische spelen door topatleten gebruikt in 2012. Daarna is KT Tape PRO ook beschikbaar gemaakt voor de consument. Naast dat het effectiever is binnen de sport, is het gebruik ook eenvoudiger. Een sportprofessional heeft meestal niet veel tijd om zijn sporters te behandelen; KT Tape is daarom voorgesneden, zodat een speler zo snel en effectief mogelijk getapet kan worden.
Hieronder nog even een handige weergave om te bepalen welke tape het beste bij jou past. Mocht je er desondanks toch niet uitkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Show
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons